GODINAMA SE BORI SA TEŠKIM POREMEĆAJEM! Glumica Paulina Manov o BOLESTI koja je NEIZLEČIVA: U OČIMA KOLEGA VIDIM ŠTA MI MISLE, NEPRIJATNO JE!

Autor:

Zabava

28.12.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Paulina Manov priznala je da se godinama bori sa disleksijom.

GODINAMA SE BORI SA TEŠKIM POREMEĆAJEM! Glumica Paulina Manov o BOLESTI koja je NEIZLEČIVA: U OČIMA KOLEGA VIDIM ŠTA MI MISLE, NEPRIJATNO JE!

Foto: printscreen

Paulina Manov

Glumica Paulina Manov otkrila je da se godinama bori sa disleksijom, poremećajem čitanja ili razumevanja pročitanoh, te priznaje da joj to stvara probleme u poslu, kao i da joj je često neprijatno zbog toga.

- Nemam dijagnostikovano, zato što u moje vreme, kad sam ja išla u osnovnu školu, osamdesetih godina, nije se znalo da uopšte to postoji i da može da se dijagnostikuje poteškoća u čitanju. Jednostavno se smatralo da ne znaš da čitaš i to je to. Vežbaj više, radi više i to je to - ispričala je gostujući na RTS-u, pa dodala da često doživljava neprijatne situacije zbog toga:

 

 

- Svaki put kada me neko prozove da pročitam nešto, ja se preznojavam i veoma mi je velika frka, da tako kažem. Veoma velika neprijatnost i teško mi je jako kad moram javno da čitam nepoznat tekst. Kad u tekstu naiđe duža reč, pročitam prvi slog i ne vidim ništa dalje - objasnila je Paulina i dodala:

 

 

- I kada imamo čitajuće probe, to je uvek velika neprijatnost jer se preznojavam i ja vidim u očima mojih kolega i reditelja, čitam im u očima, da misle: „Kako smo se zeznuli, ko je ovu ženu pozvao. Pa ona ne ume ni da čita, a kamoli da nešto sad odglumi." I to je veoma neprijatno u početku, i onda ja to vežbam, vežbam, vežbam, da njima pokažem kako ja u stvari znam da čitam. I onda ja navežbavam čitanje. Ja glumim da čitam, ja u stvari naučim napamet i onda kao: „Ha, kako ja lepo čitam"... Šta sve tu ume da bude, pa čak ume da bude i neprijatno, ume da bude smešno, jer mozak radi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ali

30.12.2021 07:48

Постоје "трикови" који помажу људима с таквим проблемом...