ŽELJKO SAMARDŽIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Lekari mu dijagnostikovali BOLEST, otkriveno da li ima leka! (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

08.12.2021

15:18

Pevaču Željku Samardžiću, kako saznaju mediji, dijagnotikovan je Hašimoto sindrom!

ŽELJKO SAMARDŽIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Lekari mu dijagnostikovali BOLEST, otkriveno da li ima leka! (FOTO)

youtube.com/Hayat Media BiH

Pevač i muzičar Željko Samardžić izašao je u javnost i tom prilikom otkrio da mu je otkrivena autoimuna bolest Hašimoto sindrom, poznatiji kao štitna žlezda. Naime, on je za Objektiv dao izjavu i otkrio da redovno uzima terapiju koju mu je propisao lekar. 

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to - istakao je za Objektiv Željko. 

Promo

Željko Samardžić

 

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - otkrio je pevač.

Da podsetimo i objasnimo, stanje koje je doživeo Samardžić je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvođenje hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi. 

Printscreen

Željko Samardžić pevač

 

Na sreću, Hašimoto se lako leči, ali ako pacijent ne uzima terapiju, moguća su razna srčana oboljenja pa čak i zastoj srca.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (6)

Loading
Olja

08.12.2021 15:38

Da li je moguće da "Republika" zapošljava novinare koji ne znaju elementarne činjenice o temi o kojoj pišu. "Hašumoto sindrom poznat kao štitna žlezda", pa ja ne mogu da verujem😂😂😂, užas. I to je samo jedna od gluposti u nizu. Gde mi živimo i ko nas informiše ?!? Užas!!!

Saja

08.12.2021 17:24

Od kada je otpevao pesme što je ukrao pokojnom Rodji, odjednom je bolestan.