TUGA U DOMU MAJE VOLK! Skrhana bolom: UPRAVO JE OTIŠAO NA DRUGI SVET! (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

04.12.2021

16:53

Tužne vesti objavila je Maja Volk na Instagramu, a to je da joj je preminuo otac u 90. godini života.

TUGA U DOMU MAJE VOLK! Skrhana bolom: UPRAVO JE OTIŠAO NA DRUGI SVET! (FOTO)

instagram.com/majazmaja59

Otac Maje Volk, Petar Volk, preminuo je danas u 90 godini živiota. Maja se putem Instagrama tužno oprostila od oca.

 

 

 

- To je bio moj tata kakvog ću ga pamtiti. Profesor doktor Petar Volk upravo je otišao na drugi svet... - kratko je napisala uz fotografiju iz očeve mladosti.

 

 

Naime, ovo nije prvi roditelj kog je Maja izgubila. Njena majka, glumica Mirjana Kodžić, bila je jedna od većih zvezda nekadašnje Jugoslavije. Preminula je pre 16 godina, a mnogima su ostale urezane njene uloge u kojima se ostvarila, kako u pozorištu tako i na bioskopskom platnu. Mirjana je prenela na ćerku brojna interesovanja, što za film, muziku, putovanja ali i za pisanu reč. Međutim, ništa manju inspiraciju Maja nije dobila od oca, koji je bio pozorišni i filmski kritičar.

 

 

Petar Volk rođen je 1931. godine u Bosanskom Petrovcu. 1949. godine je završio gimnaziju u Banja Luci. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a filmsku i pozorišnu estetiku doktorirao 1971. godine u Pragu. Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je 1986. godine doktorat nauka iz oblasti istorije filma.

 

 

Pored toga, bio je i direktor Festivala jugoslovenskog filma, Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta (1977-1981). Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je redovni profesor i šef Katedre za teoriju i istoriju, predsednik upravnog odbora Instituta za film.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Zole

04.12.2021 19:25

Jel to ona što se kresala sa trojicom istodobno

Saja

04.12.2021 21:58

Na svakoj slici je nasmejana. Jeste mi komšinica, ali je loša osoba. Saučešće.