MOLILI SMO DA APARAT ZA OTKUCAJE SRCA NE PRESTANE DA PIŠTI: Posle OVIH bolnih reči Slavka Beleslina suza će vam same KRENUTI!

Autor:

Zabava

02.11.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj Slavko Beleslin koji je krajem prošle godine prebrodio korona virus sa obostranom upalom pluća snimio je zahvalnicu za sve zdravstvene radnike koji se bore u crvenim zonama, a od njegovih reči naježiće se i svi.

Republika

Foto: youtube.com/ Blic

Slavko Beleslin

 

On je svoju zahvalnicu nazvao “Umesto hvala… od preživelih”, kratko ali tako jasno, tako moćno da dopire do ušiju i onih koji odbijaju da veruju u sve što se oko nas dešava.

Slavko je na emotivan način poručio da svi treba da budemo više zahvalni lekarima i medicinskom osoblju koji se bore za dobro naših bližnjih, a svoje najvoljenije ostavljaju kod kuće. Osvrnuo se i na to kroz kakve borbe prolaze ljudi koji teško obole od korona virusa.

Republika

Foto: Prntscrin

Slavko Beleslin poslao mućnu poruku

- Molili smo se, o da znate kako smo se molili, i svemiru i univerzumu i ljudima u prolazu. Kucali panično u sve drvene stvari, za svaki slučaj pominjali sva paganska božanstva, a kamoli ona prava. Na sve i na sav glas govorili "pu pu", na svaki dobar glas pa i na loš da ne ureknemo. Molili se da aparat za otkucaje srca ne prestane da pišti, da traje večno, iako je svakom zdravom taj zvuk iritantan. Molili smo se da dobijemo vreme da kažemo što nismo, da održimo dato obećanje, da zagrlimo, poljubimo, da naša ljubav ne padne na kamen na kome rasprostiru daće, rumeni rođaci iz ravnica, već na nju. Molili smo se na semaforima, u prodavnicama, servisima, podrumima, potkrovljima, u tramvajima, u sebi... Molili smo i zbrajali koliko dobrih dela je uradila. Ne nije zaslužila prost račun, ali gleda li bog računice, zna li da sabira i množi uzdahe, zna li da ih produži? Možemo li se na to osloniti kao kad smo bili deca... O kako smo se molili za novi dan, za sat, za još jednu novu uspomenu, za novu sliku, da ona prošla sa maskom ne bude poslednja. Molili smo se božanstvima i znanim i neznanim, za samo još jednu poruku, koliko god ona banalna bila - rekao je on.

 

 

Slavko se zatim osvrnuo i na zdravstvene radnike.

 - A ustvari trebalo je da se molimo vama u zabranjenim zonama, u odelima u kojima su svi isti i samo se po osmesima raspoznaju. Vama sa propuštenim pozivima od dece, jer muževi i žene znaju da ne zovu, ali deca još ne mogu da razumeju vaše zakletve odavno položene, koje postaju sudbina. Trebalo je da se molimo vama jer vi ste nam je vratili i naučili da ne postoji reč koja se posle toga može reći, a toliko smo je tražili. Trebalo je da se molimo vama koji ste umesto nas milovali ruku i rekli "izdržaće" malo glasnije, pa baš tako da ona čuje, ili budni brojali uzdahe i vraćali poruke i tako oživljavali i ljude kraj druge veze, a ne samo u bolnici. Rekli prkosno: “mlada je”, na nekom kolegijumu, “hajde da uradimo sve”. Da, trebalo je da se molimo vama, vama koji ste je vratili sa one strane, da naša ljubav ne pada na kamen na koji rasprostiru daće, već na nju - zaključio je voditelj.

 

 

Slavko je na ovaj video dobio brojne pohvale na društvenim mrežama.

- Ako neko ume zahvalnost ali i sve druge emocije da upakuje u reči, taj si. Ipak, ovde si nadmašio sebe i želim ti da sve ovde izrečeno, svako veče, više i jače od HVALA dođe do onih kojima je namenjeno. Divan tekst, predivno i osećajno poslato. Hvala tebi - napisala mu je koleginica Marija Kilibarda.

Republika

Foto: instagram.com

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading