ERA OJDANIĆ ZARADIO 110.000 MARAKA: Priznao na šta je potrošio pare, pa otkrio da sa KOLEGOM ne priča 15 GODINA!

Autor: Republika

Zabava

25.10.2021

20:08

Pevač Era Ojdanić otkrio je koliki mu je bio najveći bakšiš u karijeri, kao i šta je sa istim uradio.

youtube.com/kurir/printscreen

Era Ojdanić o najvećem bakšišu

Pevač narodne muzike, Era Ojdanić jedan je od idalje najtraženijih na veseljima i proslavama širom naše zemlje, a on se rado odaziva na sve pozive. Era je bio gost jedne emisije, gde je govorio o svom životu, ali i karijeri dugoj neverovatnih pet decenija.

youtube.com/kurir/printscreen

Era Ojdanić otkrio gde je zaradio najveći bakšiš

Ojdanić je otkrio i da je svoj najveći bakšiš u karijeri dobio 1975. godine na svadbi u Ritopeku.

- To je bilo 1975. godine. Te godine sam snimio pesmu "Oženjen sam, kao momak živim". To je takav megahit bio, i do dan-danas je ostao. Te godine je jedan Milan, veliki gazda iz Ritopeka, ženio dva sina istog dana. Ja sam tada žario i palio Jugoslavijom, tako da je on došao kod mene i mi se pogodimo za svadbu, za tri dana - momačko veče, dan svadbe i sutradan. Ja sam imao i prvo najmodernije ozvučenje tada. Narod se toliko veselio, bacali su pare... Kad smo se prebrojali na kraju, 110.000 maraka. Bilo nas je desetak muzičara. Odmah posle toga, nas četvoro je otišlo u jednu auto-kuću i kupili smo nove "kečeve" - otkrio je pevač i dodao da će mu zauvek u sećanju ostati situacija kada ga je jedan fan nasamario u Domu sindikata punom publike.

youtube.com/kurir/printscreen

Era Ojdanić se prisetio anegdote sa koncerta

- Godine 1981. imao sam solističke koncerte u Domu sindikata, sedam dana zaredom. To je bio pečat moje karijere. Tu su bili i jedan momak i devojka u loži, ja treba da izađem na scenu u nošnji, a oni gledaju u mene zbunjeno. Orkestar već počeo da svira foršpil, ja ne mogu da počnem da pevam jer vidim da su se ovi zapanjili. Ne znam šta se događa, a dečko mi je samo rukom diskretno pokazao da mi je otkopčan šlic. Tad sam se okrenuo ka orkestru da se namestim, vidim šlic zakopčan. Okrećem se ka dečku, a on sa devojkom umire od smeha! Kako su napravili foru i zeznuli me. Ja ću se sećati toga i kad budem umirao.

 

 

Era je priznao i da postoji jedan kolega sa kojim ne razgovara više od 15 godina, da ne želi da mu otkriva ime, ali da pomirenja neće biti.

- Postoji taj jedan pevač, Bosanac je i ne želim da mu pomenem ime. Bili smo nekad mnogo dobri drugari i cimeri kad smo imali koncerte, ali ne pričamo već 15-16 godina. Toliko me je uvredio da o pomirenju nema ni govora.

 

Komentari (0)

Loading