GODINAMA SU NA JAVNOJ SCENI, A SADA SU OTKRILI TAJNU SVOG USPEHA! Poznati obelodanili detalje svojih karijera, oko jedne stvari su se svi složili: KAKO DOŠLO TAKO OTIŠLO!

Autor: Maša KOMATINA; Aleksandra DIMIĆ

Zabava

16.10.2021

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sve više mladih ima težnje ka ''javnoj sceni'', kakva god bila, na šta god se odnosila, samo da se za njihovo ime čuje, da se pojave na televiziji i da mediji što više pišu o njima. Način na koji će doći do toga ih ne zanima, ali je jedno sigurno da su trud i rad precenjeni. Zbog toga poznati otkrivaju kako su oni došli do pozicije u kojoj su sada, te koliko im je vremena trebalo da postanu - poznate ličnosti.

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/republika.rs

Poznate ličnosti o uspehu

Mnogi žele da budu deo javne scene i budu poznati, a svi oni ne znaju da je put do zvezda posut trnjem. već bi instant slavu i pune naslovnice njihovih imena. Mnoga poznata imena koja danas važe za neke od najbogatijih i najuticajnijih na javnoj sceni, nisu mogli oduvek da se pohvale raskošnim životom, kakav sad uživaju, kao ni uspesima koje nižu, jer svaki početak je težak, ali svaki neuspeh i pad njih je ojačao, inspirisao i podstakao. Veruje se da poznati zarađuju basnoslovne sume novca, te da ono što nose ili poseduju određuje njiho status, što ne mora uvek biti slučaj. Slava kao takva je promenljiva i nestalna, u jednom trenu si na vrhu, a već sledećeg na dnu.

Foto: E-Stock, ST/Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Svi bi da budu poznati i bogati, kao njihovi uzori sa javne scene

Iako svi teže raskošu i luksuznom životu, biti poznata ličnost nije ni malo lako, poučeni iskustvom i godinama truda i napornog rada koje su zaslužne za njihov uspeh, poznate ličnosti umeju da budu tvorci izjava koje mogu inspirisati svakog od nas, ali isto tako, neretko su životi onih koje gledamo i pratimo sa uživanjem i željom da budemo kao oni, ispunjeni skandalima poput se*s snimaka, prevara, razvoda, sudskih sporova i svega ono što ozbiljno može ugroziti njihov ugled i egzistenciju na javnoj sceni, sa druge strane ima onih koji se zaista mogu pohvaliti uspešnom karijerom koja je godinama građena isključivo na radu i trudu, te u svojoj istoriji nemaju ni jednu mrlju. Na koji god način da su našle svoje mesto pod zvezdama, većina poznatih i javnih ličnosti ima neki savet ili svoj ''trik'' koji im je pomogao da budu tu gde jesu, a opet ima i onih koji su do slave došli ''preko noći'', a na javnoj sceni su se isto toliko i zadržali.

Portal Republike.rs je stupio u kontakt sa nekoliko naših pozatih ličnosti, koje postoje nekoliko godina već na javnoj sceni, a oni su nam otkrili šta je zaslužno za njihov uspeh i kako oni gledaju na sve ono što im javni život donosi.

Popularni pevač narodne muzike, Era Ojdanić postoji skoro pet decenija na našoj estradnoj sceni, prošao je mnogo toga, ali uvek je ostao u vrhu svoje profesije, a sada je otkrio kako je to i uspeo.

- Ja znam samo za jedan trik, a to je da sa sa svojim trudom i zalaganjem, uspeo da budem 50 godina na estradi, što se tiče ovih koji preko noći dobiju slavu, samo ću reći jedno, " kako došlo, tako i proslo"

Dušica Jakovljević je jedna od najpoznatijih voditeljki i najprepoznatljivije lice malih ekrana, da bi došla do toga godinama se borila i radila danonoćno, ali kako kaže i dalje ne shvata veličinu svog uspeha i slave.

- Ja ne shvatam i dalje moju slavu, dugo ću još čekati mojih 5 minuta. Moj recept je svakako mnogo rada, mnogo truda i nikad ne reći ni jednom projektu ne, ako projekat ide polako, to takođe, ima sve svoje - rekla je Dušica, pa dodala da slava rijaliti igrača i onih koji dođu do nečega preko noći, isto toliko i traje:

- Koliko dugo se kuje gvožđe, toliko i traje. Ja sam uvek za maminu supu, pre nego za supu iz kesice, jer posle ove iz kesice ostanes sit.

S druge strane, poznata glumica Lidija Vukićević, smatra da ne pripada estradi, bez obzira na to što se neretko provlači kroz medije i puni naslovnice, jer kako ističe ona je školovana glumica, a glumci i estradnjaci su dva različita sveta.

- Ja sam jedna školova žena, ne može da se mere glumci i estrada, po mom mišljenju, estrada su samo pevači. Ovoj zemlji, trebaju rijalitiji, to je kulturna politika, ja sam glumica, tako da imam druge sisteme vrednosti - istakla je Lidija.

Dakle, nevažno je koja profesionalna orijentacija je u pitanju i branša, recept je za sve isti - trud i rad garantuju uspeh.  Ruku na srce, nije baš lako biti slavna ličnost, a koliko god se trudili da pratimo i sledimo one ''kulturne, vredne i radne'', sve se češće susrećemo sa pojmom " rijaliti zvezde" , koje i pored osude, zbog kontroverznog ponašanja tokom rijalitija, dobijaju slavu preko noći i opet im pođe za rukom da zasene one koji su godinama karijere gradili. 

Onda se pitamo da li se uopšte treba pridržavati saveta, ili pokazivati što više bluda i nemorala, koje će u današnje vreme, imati bolju prolaznost?!

 

Komentari (0)

Loading