PAD INSTAGRAMA OJADIO POZNATE FACE, INFLUENSERI PRED BANKROTOM: Evo kroz šta su prošle javne ličnosti nakon krađe podataka, voditeljka Pinka u STRAHU!

Autor: Ognjen BOGDANOVIĆ

Zabava

05.10.2021

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati influenseri, pevačice i pevači, voditeljke su bili u strahu zbog svetskog internet mraka, nakon što su društvene mreže Instagram, Fejsbuk i Vacap oboreni, a mi vam otkrivamo kroz kakve traume su prošli!

Republika

Foto: e-stock

Nataša Radan, Dragana Mitar, Ivana Šopić, Aleksandar Mojić Mojke

 

Tokom jučerašnjeg dana ceo svet ostao je u šoku i internet mraku, jer su pale društvene mreže poput Fejsbuka, Vacapa i Instagrama. Svi su izveštavali o ovoj internet apokalipsi, jer se ne pamti period kada pomenute društvene mreže nisu radile duži vremenski period. Nekoliko sati kasnije ovaj problem je rešen, zbog čega su mnogi znatno srećni. 

Poznato je da se preko interneta i društvenih mreža obrće mnogo novca, da mnogi poznati influenseri zarađuju i da im je to jedini prihod u životu, te smo mi odlučili da proverimo sa našim poznatim ličnostima kako su se osećali tokom ovog perioda i da li je to uticalo na njihov život, ali i finansije. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fejsbuk i Instagram pali

 

Voditeljka Pinka Ivana Šopić iznela je svoju teoriju zavere o svemu, pa nam je priznala da li je strahovala da se društvene mreže više neće pokrenuti. 

Fejsbuk podaci prodati!

Republika

Foto: pexels.com

Fejsbuk podaci prodati

 

Tokom operacije osposobljavanja društvenih mreža, pojavila se informacija da su preko milijardu ličnih podataka korisnika prikljupljeni i prodati na "Dark web-u". Privacy Affairs objavio je da su privatni i lični podaci više od milijardu i po korisnika društvenih mreža Instagrama, Fejsbuka i Vacapa završili na poznatom hakerskom sajtu u internet podzemlju i da sajberkriminalci mogu da ih iskoriste za različite malverzacije, zbog čega je izbila opšta frka u narodu. 

- Nisam se zabrinula za svoje podatke, niti da sam ugrožena u tom smislu,
ali sam se jako uplašila scenaria da se Instagram nikada neće vratiti i da ćemo morati zauvek biti ružni, bez filtera i tako živeti u realnosti do kraja naših života
- izjavila je Ivana Šopić za Republika.rs i dodaje:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Šopić (@sopicka_)

 

- Moram da se našalim, da me ne shvate pogrešno, moja najružnija izdanja, bez šminke, filtera i fotošopa možete lako pronaći kucajući "Zadruga 3 Ivana Šopić",
tako da, što se mene tiče mogu samo biti lepša i prijatno vas iznenaditi ako me sretnete na ulici.

Influenseri u strahu zbog pada Instagrama!

Republika

Foto: Printscreen

Vacap ne radi

 

Zbog ,,pada" društvenih mreža mnogi poznati, kako svetski, tako i domaći influenseri imali su velikih problema, mnoge klijente su izgubili, uplate novca, ali i poznati ,,rič" objava im je u datom trenutku opao. Kako se na društvenim mrežama, pretežno na Instagramu zarađuje mnogo novca, mi smo odlučili da proverimo sa našim influenserima proverimo kakvo je stanje na njihovom računu nakon ove situacije. 

TikToker Aleksandar Mojić poznatiji na društvenim mrežama kao Mojke odgovorio je na poziv Republika.rs portala, te je prokomentarisao da li je pad društvenih mreža uticao na njegov influenserski posao. 

- Nisam se uplašio iskreno, jer sam mislio da su mreže pale zbog novog algoritma, što se kasnije ispostavilo da nije istina. Sad kad znam o čemu je reč, šta je tu je, ne mogu ništa da preduzmem da bih se zaštitio. Opšte  je poznat razlog nastanka svih društvenih mreza, a to je krađa identiteta, pa tek onda povezivanje ljudi. Što se zarade tiče, tu nema frke, uvek će biti posla, za one koji su uporni. Ne zavisim od društvenih mreža u smislu da mi je to jedini prihod, pa se ne brinem - izjavio je Mojke za Republika.rs. 

Republika

Foto: republiaka.rs

Aleksandar Mojić Mojke o padu Instagrama

 

Sa druge strane, bivša zadrugarka Nataša Radan, koja vrlo često promoviše određene proizvode kako na Instagram storiju, tako i na ,,zidu", nije krila da je bila u šoku i strahu zbog novca koji je trebao da joj stigne na račun u tom trenutku. 

- Uff, ja sam se tako uspaničila da sam odmah proveravala da li mi je zapravo proknjižena uplata računa. Kad sam videla da je zapravo problem malo ozbiljniji, nije mi bilo u trenutku svejedno, ali pomislih da je možda bolje da ni ne proradi, da ostane na tome da vidimo kako izgleda život bez Instagrama i ostalih društvenih mreža - izjavila je Nataša Radan za Republika.rs. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Radan (@natasa.rr)

 

Natašina koleginica i nekadašnja cimerka iz rijalitija ,,Zadruga", Dragana Mitar takođe je podelila svoje iskustvo sa ovom situacijom. Dragana takođe dosta novca zarađuje preko Instagram reklama, zbog čega je za nju veoma važno da bude prisutna na društvenim mrežama.

 

 

 

- Znaš kako, iskreno juče sam baš bila u parku sa klincem ljuljali smo se i hteli da se snimimo i vidim odjednom ništa ne funkcioniše. Iskreno, mislila sam da je nešto sa mrežom, onda mi je drugarica javila. Kada se čovek navikne na nešto što mu čini zadovoljstvo malo teže se odvikne… Ne kažem, dešava se, mislim da se to dešavalo i pre ali šta nas sve neće snaći od korone, pa do ne znam sve čega. Više me iskreno ništa ne iznenađuje. Da, bila bi jako velika šteta za dosta ljudi kojima je Instagram jedini vid oglašavanja kako bi nešto mogli da zarade, a ja ću uvek pomoći da tim ljudima krene. Šta je konkretno problem, ne znam, ja sam pre pada doživela veći šok, kada je pre par meseci su sa mog profila, navodno pisane neke poruke, tako da mislim da su u te podatke već davno ulazili, tome ne može da se stane na put, ja to uvek pustim, pa kako bude. A da bi bila velika šteta, bila bi, jer je Instagram mnogim ljudima jedini vid oglašavanja - ispričala je Dragana Mitar

 

 

Potom smo kontaktirali i bivšu inspektorku i zadrugarku Ljiljanu Stevanović Lili koja se odazvala našem pozivu i otkrila nam da je ona vila u velikom problemu zbog pada društvenih mreža, jer je ugovarala ozbiljan posao sa Kinom. 

- Pad društvenih mreža je svetska katastrofa. To niko nije očekivao, jer mnogi od nas žive od njih, kao i mnoge kompanije, tako i mi blogeri. Ja sam baš u pregovorima za jedan projekat sa Kinezima koji je isključivo vezan za društvene mreže. Nadam se da više neće biti pada sistema. Inače, ako bude ne gine nam motika - ispričala je Lili za Republika.rs. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading