VELIKA ISPOVEST VESNE ZMIJANAC: Pevačica otkrila sve o porocima, bogatstvu, Dinu Merlinu..

Autor:

Zabava

22.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Vesna Zmijanac za Srpski telegraf otkrila nepoznate detalje iz svoje karijere.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Vesna Zmijanac

 

Pevačica Vesna Zmijanac (64), koja je harala estradom još u vreme stare Jugoslavije, kaže za Srpski telegraf da je najveći honorar zaradila 1990. na nastupu u Sofiji, pa se zbog toga uvek rado vraća u bugarsku prestonicu, a za novac koji je tada uzela mogla je da kupi tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu!

Vesna kaže da se u Sofiji uvek oseća kao kod kuće, a na ulici je prepoznaju na svakom koraku, pa rado zastane da se fotografiše sa prolaznicima jer svakog voli da ispoštuje. Zmijančeva se posle velikog spektakla 1990. u Sofiju često vraćala, a veliki koncert održala je i 2016. pred bugarskom publikom.

Foto:  

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Dino je voleo da snima sa mnom

 

Vesna tvrdi da je uvek imala lep odnos s Dinom Merlinom, još pre nego što su snimili čuveni hit "Kad zamirišu jorgovani".

- Dino Merlin ima sjajnu energiju, voleli smo da pričamo o pesmama. Lepo smo se slagali od trenutka kad smo se sreli, on ima jak osećaj za pesmu koja može da postane hit. Nekako je voleo da snima sa mnom. Ne znam da li bi bio prijatan da je neko drugi sa njim snimio "Jorgovane", ali sa mnom mu je bilo zadovoljstvo da radi - tvrdi Vesna.

- Uvek se radujem kad treba da pevam u Sofiji ili bilo gde u Bugarskoj jer se tamo osećam kao da sam kod kuće. Nema razlike kad šetam, prilaze ljudi da se slikaju, isto kao i ovde, i tamo uvek rado odem. U najlepšem sećanju mi je ostao koncert koji sam održala 1990, zbog toga što je atmosfera, sama po sebi, bila prelepa. Ne volim da pričam o novcu, retko govorim na tu temu, ali sam zaradila brdo para tada. Kad bih vam približila otprilike da vidite koliki je to novac bio, uporediću s tim da sam mogla po povratku da kupim tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici i da ne trepnem. Toliko sam dobro prošla tada. Mnogo sam na početku karijere pevala tužne pesme, a tek kasnije one lepe i vedrije. Tako to ide, ali sam s publikom uvek bila iskrena i to je važno - kaže Vesna za Srpski telegraf.

Pevačica tvrdi da je lenja kad je u pitanju snimanje novih pesama, te nikako ne može da se nakani i ode u studio da ih otpeva, pa da konačno napravi i promociju albuma.

Republika

Foto: instagram.com/mancic.suzana

 

 

Suzanu redovno srećem u Grčkoj

Vesna tvrdi da se redovno u Grčkoj sreće sa voditeljkom Suzanom Mančić, koja takođe redovno odlazi u Atinu kod svog partnera Simona Ocokomosa.

- Sa Suzanom se privatno družim i mnogo se volimo. Nekad se desi da se zbog obaveza ne vidimo, ali nas put nanese da se sretnemo u Grčkoj jer se ispostavi da otputujemo u isto vreme. Viđamo se redovno na aerodromima i slatko se ispričamo. Suzana je jedna vedra žena, jedna dama u čijem je društvu uvek prijatno biti - kaže Vesna.

 

- Pesme su tu, urađene su, ali ja nisam preterano ažurna po tom pitanju. Prvo sam odlagala pevanje jer mi je grlo bilo u haosu, a za studio vam treba čist vokal da bi sve zvučalo kako treba. Pušač sam, ne vodim računa o grlu iako bi trebalo. Priznajem da sam malo lenja, ali kad se sve kockice sklope, verujem da ću s timom saradnika sve lepo da pripremim. Sada smo u fazi pregovora, ali ništa ne mogu da planiram previše unapred jer vidite da je situacija sa koronom čas tamo, čas ovamo. Ne znamo kako će da se odvija situacija sa zaraženima, ali pratimo sve, pa ćemo videti - priča Vesna i dodaje:

Republika

Foto: instagram.com/radojicic_aleksandar

 

 

Još ne verujem da je Šaban mrtav

Zmijančeva kaže da se ni danas ne miri sa činjenicom da je Šaban Šaulić, njen prijatelji i kolega, preminuo, pa se rado priseća trenutaka koje su proveli zajedno.

- Kada mi je majka umirala, bila je bolesna, ali smo se nekako nadali svemu i svačemu, da će joj stanje biti ovako ili onako. Međutim, smrt Šabana je bio jedan takav udarac za mene da prosto ne mogu da ga uporedim ni sa čim. Šabana znam od svoje 16. godine. Prvi moji koraci na estradi, stihovi... Strpljenje kada mi je pokazivao kako se peva, nikada neću da zaboravim. Nije mu bilo teško ni 50 puta da mi pokazuje! Znao je da ja imam kapaciteta, a znala sam desetak pesama kada me je on poveo sa sobom da mu budem gost. Znao je da kaže da imam njegovu emociju, ma govorio je sve za moje dobro. Zato ne mogu da shvatim da ga više nema. Mnogo mi je značio i teško je i danas - kaže pevačica.

 

- Što se mene tiče, imam mogućnost da stalno pravim jubilej, ali me to ne zanima toliko. Imam mnogo solističkih koncerata da mi nije potrebno da pravim bilo kakvo specijalno veče. Moje stare pesme se i danas slušaju i to je nešto čime svaki izvođač može da se pohvali. Kao i većina pevača koja je izbegavala gradsku vrevu da se ne bi zarazila usled epidemije koronavirusa, Zmijančeva kaže da i ona nije silazila s Bukulje, gde je napravila svoj raj. - Bukulja je moja oaza mira i ne bih menjala to ni za šta. Tamo imam sve, pa nisam imala potrebu da silazim do grada otkako traje korona. Kad čovek dođe tako u neke godine, potrebniji mu je mir više od svega, a ja sam srećna što sam na vreme investirala u nešto što mi je sada mali raj - ispričala nam je pevačica.
 

Taksisti dala 4.000 maraka

Posle spektakla koji je održala na stadionu "Levski" u Bugarskoj Vesna je doputovala u Beograd, a sutradan je taksisti koji ju je dovezao od kuće do Terazija dala bakšiš u visini od 4.000 maraka.

- Vesnu sam vozio posle koncerta u Bugarskoj i do danas pamtim bakšiš koji mi je dala. To je bilo u visini zarade na godišnjem nivou, posle toga nisam morao ni da radim, već samo da to sve troškarim. Bio sam ljubazan prema njoj, a ona je rekla da je zaradila dobar honorar u Sofiji, pa me je častila jer sam ljubazan. Bilo mi je glupi da pitam koliko je novca uzela, ona je dama, pre svega. Bila mi je svakako velika čast što me je častila takva jedna žena - rekao je za Srpski telegraf taksista koji nije želeo da mu otkrijemo identitet.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading