SAZNALO SE KO JE NAPISAO JEDAN OD NAJVEĆIH HITOVA POGINULOG PEVAČA: Tekst Luisove najpoznatije pesme potpisao ovaj GLUMAC!

Autor: Republika

Zabava

04.08.2021

11:47

Ljubiša Stojanović Luis ostavio je iza sebe niz hitova, a jedan od najvećih jeste pesma ''Opa, opa'' za koju je na iznenađenje svih, tekst napisao Vladan Savić.

youtube.com/printscreen

Ljubiša Stojanović Luis

 

Pevač Ljubiša Stojanović Luis, rođen 1952. godine, tragično je nastradao pre deset godina u teškojsaobraćajnoj nesreći, koju je kako je saopšteno iz MUP-a izazvao sam, prelaskom u suprotnu kolovoznu traku, a iza sebe je ostavio šestoro dece.

Njegova karijera počela je 1970. godine, a nadimak dobija nekoliko godina kasnije kada uspešno izvodi pesme Luisa Armstronga. Završio je fakultet muzičke umetnosti, a među prvima je počeo sa kombinovanjem džez muzike sa srpskim foklorom, te 1980. godine snima prvi album pod nazivom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", nakon čega je snimio još 10 studijskih albuma, prenosi Mondo.

Jedna od njegovih najpoznatijih pesama je ''Opa, opa'', a ono što mnogi ne znaju jeste to da je tekst napisao glumac Vladan Savić.

youtube.com/printscreen

Vladan Savić

 

- Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis - otkrio je u jednom intervjuu Vladan Savić.

 

Komentari (0)

Loading