TEŠKO ODRASTANJE! SLOBA RADANOVIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O VELIKOJ NEMAŠTINI: Mama nije imala para ni da mi kupi kiflu!

Autor: Marko PANTIĆ

Zabava

17.07.2021

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada smo prošli pored kioska, podsetio sam je: "Mama, zaboravila si da mi kupiš pogačice." Odgovorila mi je: "Nema mama danas za pogačice, kupićemo drugi dan"

RepublikaFoto: Republika.rs
Otkrio je svoju tešku životnu priču!

Pevač Sloba Radanović (31) danas je jedan od najangažovanijih pevača mlađe generacije, a zbog talenta i prepoznatljivog glasa sebi je za kratko vreme dobro uspeo da digne cenu. Međutim, malo ko zna da je tokom njegovog detinjstva porodica jedva sklapala kraj s krajem, a pored toga što je Radanović odrastao u nemaštini, bio je i krhkog zdravlja.

Sloba je sada u ispovesti za Srpski telegraf otkrio da je od rođenja pa sve do devete godine patio od hroničnog bronhitisa, zbog kog je često bio po bolnicama. Njegovi zdravstveni problemi su, što je i prirodno, najteže padali majci Draginji, koja se lavovski borila da izleči sina.

Sloba: Majka nije imala novca za kartu, nismo ušli ni u autobus, pa sam iz bolnice pešačio do kuće

- Kao dete sam bio često bolestan i moji roditelji su se baš namučili sa mnom. Stalno smo išli po bolnicama. Primao sam venske injekcije u čelo. Gušio sam se, a majka nije mogla da dođe sebi od tuge. Ja sam se gušio u nedostatku vazduha, a ona u suzama - počeo je Sloba svoju emotivnu ispovest za naš list i detaljno nam opisao jedan povratak od lekara koji mu je, kako i sam kaže, ostao u posebnom sećanju.

- Često smo odlazili u dečiji dispanzer u Zrenjaninu i do tamo smo dolazili autobusom. Na stanici je bio jedan kiosk u kom se prodavalo pecivo. Majka mi je tu uvek kupovala pogačice i jogurt. Posle terapije smo krenuli kući i tada mi je rekla da je bolje tog dana da prošetamo kroz grad umesto da se vratimo autobusom - priča Radanović kroz suze i dodaje:

Sloba: Kada smo pronašli 20 dinara, mama i ja smo bili srećni kao milion da smo našli

- Kada smo prošli pored kioska, podsetio sam je: "Mama, zaboravila si da mi kupiš pogačice." Odgovorila mi je: "Nema mama danas za pogačice, kupićemo drugi dan." Zato što nije imala novca za kartu nismo ušli ni u autobus, danas mi je jasno. Nekih 200 metara dalje na stazi smo pronašli 20 dinara. Bog nam ih je poslao! Bili smo srećni kao da smo pronašli milion dinara i odmah smo se vratili po pogačice i jogurt. Taj dan nikada neću zaboraviti. Njen ponos da ne traži ni od koga pare, njenu bol što nema da mi kupi kiflu i sreću kada smo pronašli pare za obrok.

RepublikaFoto: Republika.rs

U mraku sam čekao oca da mi donese skromni paketić za Novu godinu

 

Radanovićevo detinjstvo je bilo puno ljubavi, ali i nemaštine. Odmalena je razumeo roditelje jer su se borili da mu daju sve što mogu. Kako za Srpski telegraf kaže, poklončić koji je od oca dobio za jednu novi godinu i danas čuva.

- Kada generalno pomislim na detinjstvo, setim se i jednog dočeka Nove godine. Nestalo je struje, a ja sam nestrpljivo čekao oca da dođe iz firme i donese paketić koji je tamo dobio. To su bili skromni paketići, u njemu je bio jedan mali voz. Obradovao sam mu se neverovatno i godinama sam se igrao tom igračkom. Uvek sam bio zadovoljan sitnicama koje sam dobijao.

Nakon jedne od najpotresnijih situacija u pevačevom životu on nam je ispričao da su njegove tetke uvek bile tu za njega, posebno kad je trebalo da krene u školu. Njegovi roditelji su uvek bili ponosni i borili se za svoju decu, ali su pomoć u tom trenutku rado prihvatili.

- Bez obzira na to što nismo imali mnogo, majčine sestre su se trudile da meni, ali i mom bratu i sestri, ništa u životu ne fali. Kada je trebalo da krenem u školu, tetka koja živi u Češkoj me je potpuno opremila. Poslala mi je sve! Od čarapa do kape! Jedan krevet je bio pun stvari, svezaka, pribora za školu. Kupila mi je i ranac! Nikada neću moći da zaboravim tu kap u moru stvari koje je učinila za mene - rekao je Sloba brišući suze koje su same padale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
mima

17.07.2021 20:29

zaboravio da pomene i kiju koja mu je kupovala od gaca do odela kada se takmicio u pinkovim zvezdama e e e slobice pa nije te sramota sto jest jest !!!

Odgovori 13 1
Marija

17.07.2021 23:57

E sada mi stvarno nije dobro. Ove tri patetične stvar iz života ovoga smo hiljadu puta čuli i sada nas podseća kako bismo se sažalili i kupili mu CD. Daj bre više čoveče ostavi se patetike i kačenja za bivšu ženu.

Goran

18.07.2021 06:16

A kada se udao za Kiju koja je imala platu preko 4.000 dolara nije hteo ništa da radi. Po mesec dana je ležao u krevetu i igrao igrice. Nije hteo sijalicu da kupi i zameni u stanu. Siromah a lenština i gotovan.