POKRET OSLOBOĐENJE PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV SADIKA HASANOVIĆA: Pokolj nad Srbima je trauma koja živi u srcu srpskog naroda

Autor:

Zabava

02.07.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Oslobodjenje podnosi krivičnu prijavu protiv pevača iz Zvezdi Granda.

RepublikaFoto: instagram.com/sadikhasanovic.official
Sadik

Pokret Oslobodjenje podnosi krivičnu prijavu protiv pevača iz Zvezdi Granda.

Pokret "Oslobodjenje" saopštio je danas da će podneti krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje protiv bosanskog pevača i finaliste takmičenja "Zvezde Granda" Sadika Hasanovića.

Mediji su objavili snimke na kojima Hasanović sa svojim ocem peva pesme u slavu komandanta jedinica Armije Bosne i Hercegovine na teritoriji Srebrenicene Nasera Orića i masakra nad Srbima u selu Kravica.

U napadu Orićevih snaga na ovo selo u okolini Bratunca, na Božić 1993. godine, ubijeno je 49 stanovnika, a celo mesto je sravnjeno sa zemljom, podsetio je pokret.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
Sadik

"Podnosimo prijavu po članu 317. Krivičnog zakonika Republike Srbije, koji predvidja zatvorsku kaznu za one koji izazivaju i raspiruju nacionalnu, rasnu ili versku mržnju ili netrpeljivost. Pevanje pesama o klanju Srba to svakako jeste", naveo je predsednik tog pokreta Mladjan Djordjević prenosi Kurir.

Dodao je da je neprihvatljivo da neko ko želi da gradi karijeru u Srbiji peva o jednom od najgnusnijih zločina nad srpskim narodom iz ratova devedesetih.

"Pokolj nad Srbima u okolini Srebrenice je trauma koja je itekako živa u srcu i duši srpskog naroda, posebno jer niko još uvek za to nije odgovarao. Naser Orić se slobodno šeta i slavljen je kao heroj u Bosni", kazao je Djordjević.

"Oslobodjenje" je saopštilo da Srbija treba da bude zemlja otvorena za sve ljude dobre volje, ali da "pre svega mora imati samopoštovanje i svest o svojim žrtvama".

Pokret je pozvao institucije Srbije da reaguju i stanu u zaštitu pre svega srpskih žrtava, a zatim i dostojanstva srpskog naroda u celini.

RepublikaFoto: instagram.com/sadikhasanovic.official
Sadik

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladica

02.07.2021 12:40

Tako treba. Ne može da peva i veseli se nad mrtvim Srbima civilima, ubijenim od strane ratnih zločinaca.

Odgovori 10 0