ODREKLA SE MAJČINSTVA NAKON UŽASA KOJI JE PROŽIVELA! Čuvena srpska glumica donela bolnu odluku!

Autor: Republika.rs

Zabava

02.07.2021

06:30

Glumica Ružica Sokić imala je srećan brak ispunjen ljubavlju, ipak, donela je odluku da ne želi potomstvo.

youtube.com
Ružica Sokić

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva Ružica Sokić ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, još uvek se priča da Ružica Sokić nema naslednice u profesiji jer je bila posebna i neponovljiva.

Glumica je imala srećan brak sa Miroslavom Lukićem, ipak, ona je odlučila da ne želi da se ostvari u ulozi majke i stovri potomstvo.

Nikada nije javno govorila o detaljima ovakve svoje odluke, mada je napomenula da je sve proniklo iz toga što ne bi želela da se njena deca pate kroz život kao što je to i ona radila  u mladosti. 

Kako je sama objašnjavala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja, piše Story.

- Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja - ispričala je Ružica Sokić jednom prilikom.

Glumica je govorila o užasima koje je njena porodica proživljavala i koje nikada nije zaboravila:

 

 

 -Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život — istakla je glumica za domaće medije.

 

Filmska, pozorišna i televizijska glumica Ružica Sokić umrla je 19. decembra 2013. godine u 80. godini, posle duže bolesti.

 

Komentari (0)

Loading