PEVAO SAM KAD JE UBIJEN ĐINĐIĆ I OPET BIH TO URADIO: Šok-ispovest Lukasa izazvala buru u javnosti!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

23.06.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad mi je umrla baba koju sam voleo najviše na svetu, ja sam pevao. I ne terajte me da kažem šta mislim o premijeru. On je izdajnik i Srbija nikada nije imala tako loš rejting u svetu, kao u vreme njegove vladavine.

Foto: youtube.com/Republika
Aca Lukas

Popularni folker Aca Lukas u autobiografiji "Ovo sam ja" javno je priznao da je na Dan žalosti ubistva premijera Zorana Đinđića pevao i da bi to ponovo učinio.

- Dok sam sređivao misli, inspektori su se sve više nervirali iako su želeli da pokažu kako je ovo uzgredan razgovor jer oni ionako sve znaju -napisao je u knjizi u kojoj sledi dijalog koji potvrđuje da Lukas nije bio naklonjen politici koju je sprovodio Đinđić:

- Dakle, zašto si svirao kod Legije u stanu? Što si pevao na krštenju njegovog deteta - blago je upitao inspektor.

- Pevao sam zato što me je čovek pozvao i platio. Vidi, u tvom pitanju se krije i odgovor. Zašto sam pevao? Zato što sam pevač. A da sam kuvar, ja bih kuvao i pripremio večeru na tom krštenju.

- Nemoj da si bezobrazan jer mi možemo i drugačije da razgovaramo!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Lukas

- Dobro, pošto se ti sada kurčiš, reci mi šta bi bilo da sam te tada pozvao i rekao da me zove onaj Legija da mu pevam, pa te molim da mi kažeš šta da radim? Da li da idem ili da ga odbijem? Znaš šta bi ti tada uradio? Uzeo bi automobil i odvezao me na to krštenje.

- Sada si baš bezobrazan - rekao je inspektor.

- Ko je dolazio na žurke u Šilerovu ulicu - skočio je jedan inspektor i uneo mi se u lice.

- Nisam bio ni na jednoj žurki. I vi to dobro znate jer ste pokupili sve trake.

- A zašto si pevao u petak, na Dan žalosti zbog ubistva premijera?

Kako im je plaćena ptičica sve otkucala! Možda sam i sedeo za istim stolom sa saradnikom koji javlja šta rade ljudi s estrade kad pređu granu.

Foto: instagram.com/aleksandar_vuksanovic_official
Knjiga Lukasa

- Prvo, to je Austrija. U Austriji nije bio Dan žalosti zbog smrti našeg premijera.

- Ako si patriota, zašto si pevao - upitao me je inspektor.

- Proverite kad već imate tamo svog čoveka, kad sam počeo da pevam. Pola sata posle ponoći. To je noćni klub. A to znači da je već bio prošao Dan žalosti. A i da nije, ja bih pevao. Kad mi je umrla baba koju sam voleo najviše na svetu, ja sam pevao. I ne terajte me da kažem šta mislim o Đinđiću. Ja nisam glasao za njega.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aca

Rekao sam i neke ružne reči za Đinđića, ali oni nisu reagovali. Kao da su ih očekivali ili su im godile. Nisam to mogao da pročitam na njihovim licima zaraslim u višednevnu bradu. Stvarno je bilo sve korektno zapisano jer nije zapisana nijedna ružna reč koju sam izgovorio protiv Đinđića. A rekao sam, između ostalog, da je izdajnik i da Srbija nikada nije imala tako loš rejting u svetu, kao u vreme njegove vladavine. To mislim i danas. Nakon pola sata opet su me ubacili u kola i odveli u Centralni zatvor...

Inače, folk pevač je u utorak upriličio promociju na kojoj se razgovaralo o pikantnim detaljima iz njegovog života, koje je izneo u javnost. Brojni prijatelji, saradnici, kolege, ali i književnici koji su se okupili da bi podržali folkera u ulozi pisca definitivno su bili najviše facinirani delom iz prvog poglavlja, u kom Lukas filmski opisuje scene hapšenja u vreme ubistva premijera Zorana Đinđića, za koje je između ostalog i sam bio optuživan i zbog čega je proveo nekoliko meseca u Centralnom zatvoru.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Bio sam dobar sa Điniđićevim ubicama

Zoran Đinđić, predsednik Vlade Republike Srbije, ubijen je 12. marta 2003. Ubijen je po izlasku iz zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici. Pogođen je hicem iz snajpera, s prozora zgrade koja se nalazi u Ulici admirala Geprata. Kao ubica je označen i osuđen Zvezdan Jovanović, a kao neposredni pomagači su proglašeni Milorad Ulemek Legija i vođe "zemunskog klana" Dušan Spasojević i Mile Luković Kum. Poznavao sam svu trojicu. Nismo bili prijatelji, ali sam ih poznavao. I nisam to krio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Eto

23.06.2021 20:21

Pa naravno da je pevao, jer da je Djindjic preziveo, ovo bi bila NORMALNA zemlja, u kojoj bi on bio jadna fusnota u kulturi koja bi postojala u njoj, a ne truli bogatas!

Enter

09.12.2021 19:25

Ovako priča jedan primerak sa dna koji sada pliva......shit pliva