ACA LUKAS OPISAO NAJTUŽNIJI DOGAĐAJ IZ CENTRALNOG ZATVORA: Robijaši i ja smo plakali i pevali!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

14.06.2021

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač opisao najteži trenutak iz zatvora!

RepublikaFoto: Printscreen
Aca Lukas

Popularni folker Aca Lukas, koji je u autobiografiji "Ovo sam ja" opisao brojne situacije iz svog više nego burnog života, uvrstio je u knjigu i jednu, iz njegove tadašnje perspektive, pretužnu scenu koju je doživeo u zatvoru, gde je bio u ćeliji pored kapetana Miroslava Radića, i to u momentu kada su Radića odveli u Haški tribunal.

Iako je i sam tokom akcije "Sablja" proveo tri meseca u Centralnom zatvoru zbog optužbi za saučesništvo u ubistvu premijera Zorana Đinđića, na njega je očito poseban utisak ostavila slika kako su zatvorenici u cik zore pevali i plakali, ispraćajući u Hag srpskog heroja kog je tadašnji režim isporučio Međunarodnom krivičnom sudu.

Zatvorenici predvođeni Lukasom zapevali Radićevu omiljenu pesmu od Harisa Džinovića "Tako mi nedostaješ"

- U zatvoru sam shvatio da čovek ne može da živi bez pesme. Haškog optuženika kapetana Radića na sramni put u Holandiju ispratili smo pesmom, a stražari su divljali i pretili iako je i njima bila knedla u grlu. Ja sam srećan čovek jer sam na vreme shvatio da je život teško sranje - napisao je Lukas u redovima knjige u čijoj realizaciji mu je pomagao Vanja Bulić, kome je i ranije u jednoj emisiji pričao o ovom, za pevača, veoma potresnom događaju.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aca Lukas

Tada je otkrio kako su Aca i ostali zatvorenici saznali da će kapetan Radić u četiri ujutru biti isporučen Haškom tribunalu i dogovorili su se da ne spavaju u to vreme. Kada su, oko pola četiri, zatvorenici čuli da se nekoliko automobila parkira, nakon čega su se začuli koraci i otvaranje susedne ćelije, u istom trenutku svi zatvorenici su, kao po komandi, ustali i, predvođeni Lukasom, zapevali Radićevu omiljenu pesmu od Harisa Džinovića "Tako mi nedostaješ". Navodno je ta pesma imala i jezivu simboliku, kao i početni stihovi: "Zar sve ove godine tebi ništa ne znače...", ako se posmatra u kontekstu konkretno tog slučaja s obzirom na to da je tadašnji režim kapetane, generale i političke lidere isporučivao sramnom antisrpskom sudu. Inače, kapetan Radić je jedan od retkih koji je oslobođen u Hagu po svim tačkama optužnice, ali je izgubio veliki deo života zbog lažnih optužbi.

 

Foto: youtube.com

Džej me kroz suze preklinjao

da prestanem da se drogiram

Kada se upustio u jedan ovakav poduhvat sa popularnim pevačem novinar Vanja Bulić je znao da će to biti pun pogodak.

- Biće tu dosta zanimljivih tema. Recimo, malo ljudi zna da je pokojni Džej Ramadanovski bio jedina osoba koja ga je posetila kada je 2002. bio na odvikavanju u Švajcarskoj. Džej je došao u bolnicu, plakao i molio ga da prestane da se drogira - otkrio je za medije voditelj i književnik Vanja Bulić, koji je učestvovao u stvaranju knjige o Aci Lukasu i naglasio:

- Aca je autor knjige, a ja sam samo priređivač.

 

Foto: youtube.com/printscreen

ZBOG DOSTOJEVSKOG SAM POČEO DA SE KOCKAM

Lukas je u knjizi objasnio i kako ga je kocka privukla dok je čitao Dostojevskog.

- Kao klinac sam mnogo čitao. Knjiga koja me dugo držala, mogu slobodno da kažem u kandžama, jeste roman "Kockar", dobrim delom autobiografska knjiga. Glavni junak Aleksej se stidi zbog kocke, ali ne može da se odupre strasti za rizikom. I ja osećam tu istu strast, ali se ne stidim. Aleksej mi se bio uvukao u glavu. Ne kažem da je on bio inspiracija za kockanje, ali sam pre nego što sam ušao u kocku znao psihologiju kockara - navodi pevač u autobiografiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boboljusak

15.06.2021 04:11

Kakav covek. Klinicki.