Popularni folker otkrio DA JE GLEDAO SMRT U OČI! Lukas: Zelene beretke su htele da me ubiju!

Autor: Goran DOLJANČEVIĆ

Zabava

13.06.2021

21:00

Pevač Aca Lukas opisao kako je gledao smr u oči.

youtube.com/AmiG Show
Aca Lukas

Popularni folker Aca Lukas turbulentan život sažeo je između korica autobiografske knjige "Ovo sam ja", koja je u petak ugledala svetlost dana. On je opisao brojne situacije iz svog više nego zanimljivog životnog opusa, a u jednom delu govori o tome kako je prilikom jednog nastupa u okolini Mostara mogao da nastrada od Zelenih beretki, poznate paravojne formacije koja je pre građanskog rata u Bosni i Hercegovini, kao i tokom i nakon njega, vršila zločine nad srpskim življem.

- Uoči koncerta u Međugorju vođa Zelenih beretki iz Mostara poručio je da će me ubiti, a posle koncerta smo postali prijatelji - napisao je pevač kako se našao u veoma neobičnoj situaciji koja se završila još neobičnije.

Aca: Imao sam lisice na rukama kad sam se u zatvorskom hodniku sreo sa Cecom Ražnatović

Ugledni novinar Vanja Bulić pomogao je Lukasu da se redovi koje je ispisao na 220 stranica čitaju u jednom dahu. Posebno intrigantno opisano je filmsko hapšenje tokom akcije "Sablja", koje je usledilo posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

- U mom podrumu su tražili ubice, a u dvorištu zakopanu drogu. Pronašli su trofejni pištolj, zbog kojeg sam optužen za saučesništvo u ubistvu Zorana Ðinđića. Imao sam lisice na rukama kad sam se u zatvorskom hodniku sreo sa Cecom Ražnatović. Posle izricanja presude sudija mi se izvinio preko advokata, a ja sam ga nahranio govnima. U zatvoru sam shvatio da čovek može da živi bez seksa, ali ne može da živi bez pesme. Ja sam srećan čovek jer sam na vreme shvatio da je život teško sranje - naveo je Aca na početku knjige, koju je započeo od sredine, tačnije od trenutka kada je bio u zatvoru jer su ga optuživali za saučesništvo u Đinđivom ubistvu, te nastavio:

Printscreen
Aca Lukas

- Zaboravio sam da javim supruzi da sakrije pištolj... Došao sam u Novi Sad iz Austrije, gde sam nastupao u jednom klubu. Tamo sam saznao da je premijer ubijen. Kad sam krenuo prema Beogradu, javili su mi da me je tražila policija. Dolazili su u moju kuću na Bežanijskoj kosi. Ispred moje kuće bio je parkiran crni džip sa zatamnjenim staklima, jednom stranom potpuno naslonjen na ogradu. Džip je bio prazan. Nekoliko merdevina bilo je naslonjeno na ogradu. Odmah sam primetio da su sigurnosne kamere pomerene i okrenute nagore, prema nebu. Ništa mi nije bilo jasno. Šta su policajci tražili u mojoj kući? A još mi je manje bilo jasno kada sam pronašao čuvara parkinga. Preplašen, neprestano se okretao, tražeći pogledom specijalce...

 

youtube.com/printscreen

Ponašali su se kao da sam

došao u CZ da se obesim!

Folker je otkrio i kako je izgledao njegov dolazak u Centralni zatvor.

- Momci na prijemnom odeljenju su bili, blago rečeno, kurčevito bezobrazni. Nisu me vređali, ali su podje*avali. Onda je usledilo ponižavajuće: "Skini pertle." Kao da sam došao u CZ da se obesim, pa žele da mi sačuvaju život - napisao je Lukas.

 

Starsport

Zatvorenike je zanimalo s

kojom pevačicom sam bio

Ubacili su me u sobu načičkanu krevetima na sprat. Kroz sobu je ulazilo malo svetla, pa sam nekako uspeo da pronađem slobodan krevet na donjem spratu. Zaspao sam kada je Sunce ušlo u Beograd. Otvorio sam jedno oko i ugledao nekoliko glava iznad sebe. Zagledali su me, a jedan od njih je pružio ruku da me pipne i vidi da li sam živ. Žagor je ispunio sobu sa 17 kreveta na sprat. Kada su malo olabavili, krenulo je najvažnije pitanje, s izuzetnom umetničkom crtom: "Koju si pevačicu je*o?"

 

 

Komentari (0)

Loading