NA GLASU OVIH PEVAČICA DRUGE ŽENE STEKLE SLAVU: Otpevale najveće hitove DEVEDESETIH, druge samo OTVARALE USTA!

Autor:

Zabava

08.06.2021

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Žene iz senke" obogatile pesme izvanrednim vokalima.

Foto: printscreen
Žene iz senke sa izvanrednim vokalima

Najveći domaći hitovi nastali su devedesetih godina prošlog veka, ali malo ko je znao da su iza glasova pevačica i grupa koje su izvodile pesme, zapravo stajale "žene iz senke".  Pevačice koje su se tada najviše isticale u pevanju umesto nekog drugog bile su Marija Mihajlović, Ivana Peters, Aleksandra Radović i Tanja Jovićević.

Jedna od takvih numera jeste i veliki hit grupe "Duck", "Dačo, volim te", a koji je zapravo otpevala   Marija Mihajlović, dok je Ksenija Pajčin na nastupima samo otvarala usta i đuskala.

Foto: printscreen/facebook
Marija Mihajlović

Marija je, inače, potpisana kao pevačica na albumima onih za koje je pevala, među kojima su "Funky G", "Đogani", "Duck", "Dr. IGGY".

Pevačica Ivana Peters, koja se proslavila u grupi "Tap 011", stoji iza hita "Oči boje duge" grupe "Dr Iggy"

Foto: printscreen/instagram.com/ivanapeters
Ivana Peters

- Spoj boje glasa, način na koji sam otpevala i teksta, možda je to dovelo do toga da sada bude kao neka himna. Sada mi sve to deluje naivno i otpevala bih je u potpuno drugačijem aranžmanu. Ja bih to mnogo promenila sada, posle ovoliko vremena - rekla je Ivana jednom prilikom za domaće medije.

Za bend pod nazivom "Dobar, loš, zao" pevala je najduže Marija Mihajlović, a danas popularna Aleksandra Radović otpevala je numeru "Bez tebe".

Foto: instagram.com/alexandradovic
Aleksandra Radović

Modelsice su više puta menjale postavu, a kao najuspešnije izdvojile su se Mimi Karanović, Ivana Berendika, Sandra Nikolić i Ivana Stamenković. Ipak, slavu su dobile zahvaljujući tome što je druga pevačica pevala umesto njih.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Tanja Jovićević

Radi se o pevačici Tanji Jovićević, ženi moćnog glasa, javnosti poznata kao članica grupe "Oktobar 1864". Često je pevala prateće vokale muzičkim zvezdama, a grupi "Models" je pozajmila glas na prvim albumima, pa je i najzaslužnija za njihov uspeh.

Foto: youtube.com
Grupa "Models"

Članice grupe imale su zadatak da budu atraktivne i provokativne, a zajedno su bili odličan pogodak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading