SKANALOZNE IZJAVE MIĆIĆEVE ZGROZILE NACIJU! MARIJANA: Niko vas nije vezao, pa silovao! Možda su to radile zbog uloge?

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

15.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš glumački posao je takav. Vrlo je pipavo. Ne znam da li je stvarno to bilo, da li je zarad nečeg više, da li one samo glume, baš sam u zbunu

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Marijana Mićić

Glumica Marijana Mićić gostovala je u emisiji Ognjena Amidžića, gde je govorila o slučajevima silovanja glumica koji potresaju Srbiju. Marijana je počela da govori o temi o kojoj bruji društvo, a posebno njena branša, iz koje su mnogi dali nesebičnu podršku devojkama koje su žrtve nasilja, ali njen pristup istoj iznenadio je mnoge.

- Malopre u pozorište je došla ekipa iz "Premijere" da snimi i pitanje je bilo za to, mene su pitali: "Da li si ti imala takvu situaciju", ja sam joj rekla: "Da li ti ja ličim na nekog ko je nekad mogao da bude zlostavljan na bilo koji način?" Devojka se povukla i rekla: "Ne" - izjavila je Marijana kroz osmeh, pa nastavila:

Marijana: Nisam čula da je i jedna od njih rekla: "On me je silovao", nego sve samo nešto uvijaju

- Ne, nije uopšte šala. Ali svakako mislim da nije baš lepo da mi uopšte pričamo o tome, zapravo ne znamo šta se desilo. Ja osuđujem svaki vid nasilja i svaku vrstu agresije prema ženi, verbalnu, fizičku, kako god. Ali ne treba da osuđujemo, ipak su ti ljudi, bili krivi ili ne, već negde označeni, obeleženi. Mislim da je Nenad Jezdić rekao, baš mi se svidelo: "Jesam ja bio tamo, jeste vi bili tamo? Šta mi da govorimo o tome?" S druge strane, ako neka žena izađe i kaže, ja neću sigurno reći da ona laže. Nečega ima, a šta, gde je granica, ne znam kako više... Pogotovo naš glumački posao, vrlo je pipavo, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li glumi, baš si u zbunu.

 Ja ne ličim na nekog ko bi mogao da bude zlostavljan na bilo koji način

Voditelj Ognjen Amidžić tada se umešao i rekao: "Zna se šta je silovanje" i aludirao na Mićićevu da se dozove pameti, ali je ona nastavila u svom fazonu.

- Ja nisam čula da je jedna od njih rekla, ispravite me ako grešim, da li je iko rekao: "Da, on je mene prebio, vezao i silovao". Ne znam, ja nisam čula da se to desilo - rekla je Marijana.

- Šta znači to ako nije rekla da je vezana, prebijena, ljudi - rekao je vidno iznerviran Relja Popović, koji je takođe gostovao u pomenutoj emisiji, pa se pokačio sa Marijanom.

 

REAKCIJE POZNATIH NA MARIJANINE IZJAVE: 

 

Sloba Radanović

Ne bih mnogo komentarisao. Svako o sebi kaže šta ima

Eva Ras

Već sam govorila o tome da ne mislim da je Leka silovatelj. Od samog početka su mi bile sumnjive te izjave Danijele Štajnfeld i Merime Isaković. Stav Marijane Mićić se ne razlikuje mnogo od mog

Lidija Vukićević

Nisam ispratila šta je Marijana rekla, ali iz ovoga što ste mi objasnili vidim da ni ona nije osula drvlje i kamenje na Leku. On za mene nije kriv sve dok sud ne dokaže suprotno, što sam već govorila

Miloš Biković

Već sam rekao sve što mislim i ničije izjave neću komentarisati. Stojim čvrsto samo iza svojih izjava i svojih reči

 

- Osetljivo je, ali nasilje, kao takvo, nad bilo kim treba osuditi i o tome treba da se priča. Kad devojke naprave tu jednu vrstu iskoraka, pričaju o nasilju koje su doživele i preživele, mislim da je to jedini način da ubuduće neke druge devojke budu hrabre i kažu: "Ne" - pričao je Relja, a Mićićeva ga je prekinula i rekla:

- I da kažu odmah. Ne kao teramo ih da kažu odmah, nego dobro je pričati zato da bi neke devojčice koje gledaju kod kuće znale... Zato je dobro pričati.

Iako je Mićićeva ranije, u slučaju Miroslava Aleksića i Milene Radulović, osudila svaki vid nasilja, pa i sada ponovila da mora da se govori o tome javno, razbesnela je gledaoce jer je napomenula da bi žrtve trebalo da kažu odmah, što su mnogi na društvenim mrežama shvatili kao minus glumicama koje su godinama ćutale o zlostavljanju. Nije samo ova rečenica bila sporna, već i to što je navela da nigde nije čula da je neko rekao: "Da, on je mene prebio, vezao i silovao".

Nakon emisije se usijao Tviter, a korisnici ove mreže zamerili su i Marijanino pitanje: "Da li ja vama ličim na nekoga ko bi mogao da bude zlostavljan."

Ona se ovim povodom oglasila na Tviteru.

- Evo skupile se moralne gromade da komentarišu moje reči od sinoć. Nemojte izvlačiti reči iz konteksta, nemojte šaljiv ton pretvarati u ozbiljan odgovor. Sram vas bilo. Malo vam je senzacionalizma, pa biste još?! Ja mogu da ličim samo na nekoga ko je među prvima javno osudio svako, ali svako nasilje, i podržao devojke na svim mrežama i svim televizijama, dok ste vi smišljali šta ćete pametno ovde da napišete. Zato, tišina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stojko

15.04.2021 10:58

Mislio sam da je Marijana malo pametnija. Sve više se upliće kao pile u kučine. Dala je mnogo glupe izjave. Oba puta.