"SESTRA" ŽARKA LAUŠEVIĆA OPTUŽILA LEČIĆA ZA SILOVANJE: Bilo mi je 18 godina, ugurao me je u stan!

Autor:

Zabava

07.04.2021

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Merima Isaković koja je u 21. godini doživela udes i ostala nepokretna, ostvarila je veliki broj uspešnih uloga, a sada se prisetila detalja vezanih za Branislava Lečića i otkrila da je glumac silovao i nju. Ona je poznata i kao glumica koja je godinama glumila sestru Žarku Lauševiću u predstavi "Staklena menažerija".

RepublikaFoto: youtube.com
Koleginica ga osudila... Branislav i Merima

Merima, koja je glumu upisala sa samo 16 godina, nakon udesa koji joj je zauvek promenio život preselila se u Australiju i sada radi kao psiholog. Ona je u intervjuu za "Nedeljnik", ispričala kako se oseća povodom slučaja Danijele Štajnfeld koja je Lečića prijavila za silovanje.

A pre toga priznala je da je Lečić silovao i nju kada joj je bilo samo 18 godina, dok je on imao 22:

- Bilo mi je 18 godina. Ugurao me je u stan: "Ne pokušavaj da vrištiš, niko te neće čuti", oborio me je na pod. Osećala sam kako me lomi, boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te, Bože! - ispričala je Merima. 

- Osećam taj zadah, miris truleži. Zastrašujući pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. "Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast da te želim". Stravičan bol, uvija se kao neka zmija. Svlači mi haljinu, pokušava da mi razmakne noge. Kao da me kleštima lomi... Ako uspe, umreću noćas... Mili Bože, ne ovako, samo ne ovako. Sve što se dalje dešava, je kao igra smrti. Strah koji vrišti u meni, dok se on sladi mojom nemoći. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim narod da ovo pažljivo pročita - prisećala se Isakovićeva.

Isakovićeva je razgovor započela najpre pričom o Tijani Jurić, jer kako kaže, to je bio početak otkrivanja istine:

- Tragedija je buknula kada je 26. jula 2014. godine petnaestogodišnja Tijana Jurić silovana, brutalno mučena i ubijena. Osim osude monstruoznog ubice, nije dovoljno učinjeno ni tad, a ni pre toga da se pomogne žrtvama najstravičnijeg nasilja, kao ni njihovim roditeljima, da se probudi svest u javnosti, da se organizuje stručna pomoć. Nedavno je otkriveno da je učitelj glume Mika Aleksić, držao školu glume u kojoj je seksualno i mentalno zlostavljao učenike. Sada se eto, mlada glumica, Danijela Štejnfeld, odlučila na očajnički potez izlaganja svog dramatičnog iskustva, ne bi li spasila decu koja su pozvana da iz Aleksićeve tragične škole glume pređu u ruke drugog nasilnika - rekla je ona i nastavila sada sa iznošenjem informacija o Lečiću:

RepublikaFoto: printscreen, ST/ Đ. KOJADINOVIĆ
Merima Isaković podržala Danijelu, a o Branislavu otkrila neke čudne informacije

- Verujem da je ovo bila zastrašujuća vizija Danijele Štejnfeld, a da je njena ispovest njen iskreni motiv da spreči dalja silovanja. Nije prvi put da čujem o nasilnim postupcima Branislava Lečića. Ja to ponašanje znam. Volela bih da mogu da verujem da je ovo poslednji put- rekla je Isakovićeva, a onda nastavila o ponašanju javnosti u ovom slučaju, koji još uvek nije završio na sudu.

- I onda je deo javnosti dočekao na nož. U nemoralnom napadanju žrtava silovanja učestvuju i neke neartikulisane spisateljice koje se ne mogu nazvati novinarima, jer poštujem novinarstvo kao glas i savest javnosti, te vidim da zlurade članke nisu mogli napisati novinari. Zapanjujuće je da taj deo javnosti pokušava da iz sve sile iskopa neke priče koje Danijelin život i ponašanje boje u lošem, pa čak i gnusnom svetlu. Na stranu da ostavimo mogućnost da su te njihove optužbe Danijelinog ponašanja istinite ili lažne. Istovetno ponašanje dela javnosti je bilo posle ispovesti učenica i učenika iz Aleksićeve skole glume. Napali su ispovesti žrtava ogavnim rečima koje se ponavljaju i sada u slučaju Danijele Štejnfeld - šta je do sada čekala da to ispriča? Koji su njeni motivi? Šta je tražila to je i dobila- prokomentarisala je Merima.

Merima je glumila sestru Žerku Lauševiću u predstavi "Staklena menažerija" sa kojim je bila dobra prijateljica još od akademije:

-  Bilo je dovoljno da me Ljiljana Todorović, rediteljka predstave, pita da li hoću da igram sa Lauševićem. Nisam u opšte pitala u kojoj predstavi. Odmah sam pristala. Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid - rekla je za medije tada Merima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
pejapeja

08.04.2021 05:06

I kod nas u selu je gostovao vise od sat vremena sa nekom pretstavom.Sad svi citamo vesti iz mesne zajednice da cujemo koliko je njih prijavilo silovanje.

Odgovori 0 14
Senović

08.04.2021 06:41

Овај понагрђивао. Сад и да му га одсеку, много га брига.

Odgovori 16 3
Baki

08.04.2021 07:38

U čiji stan te "ugurao". Svoj? A šta ćeš ti pred njegovim stanom?

Odgovori 2 23
Slađana

08.04.2021 10:16

@Baki - Deblčina Baki.

Odgovori 16 1