KADA JE ŠABAN UPOZNAO TOZOVCA: Priča o susretu dva velikana narodne muzike koja otkriva sve o njihovom odnosu!

Autor: Republika.rs

Zabava

07.04.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Živković Tozovac preminuo je 6.aprila, a biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana. On je jedan od poslednjih velikana narodne muzke koji se preselio u nebesku kafanu. Mnogi i danas pamte kako je on pričao poznanstvu sa Šabanom Šaulićem koji je poginuo pre dve godine.

Foto: youtube.com
Tozovac i Šaban

Tozovac je veoma poštovao Šabana u njegovu muziku. Nakon stravične nesreće u kojoj je Šaulić nastradao, on je setno pričao o trenutku kada su se upoznali.

Mnogi pamte ove reči velikog Tozovca koja danas ima posebnu težinu:

- On je došao na moj nastup kada je stigao u Beograd i obratio mi se. Njemu je Bog dao sve što je bilo potrebno za jednog pevača narodne muzike. Osetio sam tada da sam sreo izuzetno talentovanog mladog čoveka. On mi je došao kao lepa ptica da otpeva nešto i da ode u šumu. Mi nismo nikada zajedno pevali, ali smo se lepo slušali. Ja sam jednu njegovu pesmu izdvojio, legao mi je naslov “Verujem u ljubav'” - rekao je Tozovac za medije.

Tozovac će biti sahranjen u petak u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pre toga, u 11 sati, biće održana komemoracija u Kombank dvorani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading