LIDIJA VUKIĆEVIĆ ČVRSTO STALA U ODBRANU LEČIĆA: Mirjana ućuti, nemoralna si, Bikovićevi postupci su veoma loši!

Autor: DUŠAN LUKIĆ

Zabava

03.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leka nije manijak. Zašto mene niko nije silovao za 30 godina rada. Danijela se nećkala. Niko je nije vukao u tu vikendicu i primoravao na bilo šta.

Foto: youtube.com
Lidija Vukićević o slučaju koji je uzdrmao javnost

Nakon velikog skandala koji je potresao čitavu Srbiju, a desio se pre dve nedelje, kada je Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića da ju je silovao u maju 2012, javnost se podelila na dva dela. Bilo je onih koji su momentalno bacali drvlje i kamenje na Leku, suzdržanih - dok sud ne da poslednju reč, ali i onih koji su ga se odrekli, kao glumca, i bukvalno ga isterali iz pozorišta. Lečićeva koleginica i prijateljica Lidija Vukićević oštro je osudila postupak Mirjane Karanović, Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i ostalih koji su, kako ona kaže, uzeli pravdu u svoje ruke.

- Lečić je divan kolega, divan čovek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta. Tada smo se družili, a on je bio već poznat glumac. O njemu imam samo najlepše reči. Što se tiče aktuelnog slučaja, a to da je Leka silovao tu glumicu, nema pljeska bez druge ruke. Ja tako gledam. A ono što me dodatno revoltira jeste površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te Danijele Štajnfeld. Oni donose sud pre suđenja. Kakve su to kolege. Kakvi su to površni ljudi. Oni se bave poslom koji traži da budu sadržajni, a oni su površni, oni sude. Oni ne pripadaju više ljudima nego hordi koja kamenuje i anatemiše. Ja to ne razumem. Duboko sam razočarana u te ljude, koji neće da igraju s Lekom. Pa da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram s njima kad znam kakvi su ljudi - rekla je Lidija za Svet i brutalno osudila Karanovićku, Bikovića i ostale za potez koji, kako kaže, nije nimalo moralan.

- Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi. Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo s njom kada je igrala u filmu gde Srbi siluju i pljuje se po našem narodu. Po toj logici, i ona nije moralna kad se sad svi na moral pozivaju. To što su Mirjana, Biković, Radonjić i drugi potegli da neće da igraju sa Branislavom je sramno do krajnjih granica. On je jedan veliki glumac i mogu samo da ga gledaju i da mu se dive.

Glumica je jasnog stava da Branislav nije silovao Danijelu, te, prema njenom mišljenju, Štajnfeldova se nećkala i nije imala jasan stav šta želi, a šta ne.

 

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

Ninin otac: Ogorčen sam na Danijelu

Otac Nine Radulović Branislav kaže da sumnja u Danijelinu izjavu koja će ostaviti veliki pečat u Lečićevoj karijeri, ali i u životu.

- Stvarno sam ogorčen na nju! I supruga i ćerka i ja ne verujemo Danijeli i ne znam šta joj je trebalo sve ovo. Supruga i ja smo zubari, pacijenti nas stalno zapitkuju o tome, a ja im kažem isto što i vama: "Svi verujemo Leki." Nas dvojica smo se čuli nakon što je bio na poligrafu. On zna da smo mi uvek tu za njega. Ovo što mu se desilo uništilo mu je život! I ako ne bude osuđen, sve ovo će ostati na internetu i pratiće ga zauvek. To je strašno! Nadam se da taj pečat neće nositi unuk Lav i ćerka Nina. Ona je zasad dobro, radi mnogo i mislim da joj posao pomaže da ovo lakše podnese.

 

- Leka nije manijak. On je zgodan frajer kojem to apsolutno nije potrebno. Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje. I ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica verovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila. Šta znači da je govorila: "Ne, ne." Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak, pa da je napastvuje. I to otkriva posle devet godina. I baš sada izlazi taj neki film - kaže Vukićevićeva i dodaje:

 Lidija: Pretpostavljam da se ta glumica tu nešto nećkala. Šta znači da je govorila: "Ne, ne." Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak, pa da je napastvuje

- Skoro sam igrala sa Lekom i uvek ću igrati s njim. Znam ga odlično. Ima apsolutnu moju podršku. Ono što se desilo Mileni je druga priča. Ona je bila dete, u toj školi, druge su okolnosti i svakako to ne bih poredila sa ovom pričom. Lekina situacija je mnogo jasnija.

Lidija Vukićević za Srpski telegraf iznela je svoje viđenje celokupne situacije, pa se osvrnula na postupke i izjave svojih kolega u ovom slučaju: 

- Postupci Miloša Bikovića su veoma loši. Nedavno je rekao da čoveka čini ono što je on iznutra, a ne spolja, pa mi zato nije jasno zašto onda donosi sud pre suđenja? Ne može da okrivljuje i etiketira nekoga bez ijednog dokaza. Valjda smo pravna država i postoje organi koji će da se bave slučajem "Lečić-Štajnfeld". Nerazumljivo mi je da on kaže da ne želi više da igra s Lekom, a mi još ne znamo ništa o tom silovanju. Lečić je jedan divan čovek i kolega, neko ko je sadržajan čovek i znam ga od svoje 20 i neke godine, pa prosto ne mogu da verujem da je on silovatelj, odnosno da je to sve uradio Danijeli. S druge strane, znate kako kažu: "Nema pljeska bez druge ruke." Zašto mene niko nikada nije silovao za 30 godina rada? Znate svi da sam bila jedna od najlepših glumica stare Jugoslavije, udvarali su mi se i producenti i ovi i oni, ali me nikada niko nije silovao. Leka sigurno nije manijak, a oni to napraviše od njega! To mi je strašno, zato treba sve da se sačeka, a ne da se naprasno donosi sud. Što se Mire Karanović tiče, sećate se da je ona igrala u nekom filmu muslimanku koju siluju Srbi? Tada se, koliko se sećam, niko od nas nije pobunio i rekao: "Izvini, Miro, neću da igram sa tobom." Mogli smo to da kažemo, da kažemo da skrnavi naš narod, ali se to nije desilo. Ona je mnogo tu skočila na Leku, kao neće da igra s njim. Ma slušajte da vam kažem, neće on s njima da igra! To su mi sve nebuloze - kaže glumica, pa dodaje: 

Foto: instagram.com/vukiceviclidija
Lidija Vukićević

-Sramota! Glumce dobro poznajem, neću da generalizujem, ali mnogi su spremni da vas etiketiraju bez ikakve dublje analize. To mi je neverovatno. Dakle, držim se stava da niko nije kriv dok se ne dokaže. Niko Danijelu nije vukao u tu vikendicu i primoravao na bilo šta. Ne kažem da je trebalo da bude silovana tamo, naravno, ali valjda je znala gde ide. Šta je na kraju krajeva silovanje? Verujem da je to kada vam neko stavi nož pod grlo i preti nekim stvarima ili ih čini. Ona je kao pričala "ne, ne". Šta "ne, ne"?! Jedino ako je on fizički prisilio, pa nije mogla da izađe iz auta. Strašno mi je svakako što svi donose sud pre suda. Šta su oni? Nadljudi?! O Leki imam prelepo mišljenje. Radili smo zajedno dugo, nikada nije bilo ni naznake da je pokušao nešto da mi uradi. On je jedan zgodan i lep muškarac i njemu to ne treba. Neće da trči sigurno za ženama, nego će one za njim. Ovi što ga osuđuju stalno pričaju o hrišćanstvu, a sve rade mimo svojih uverenja. Pričaju da su vernici, a osuđuju sve redom. Niko mu nije držao sveću da bi mogao da zna šta se dogodilo u autu s Danijelom. To će sud da odluči i to je moj jasan stav - zaključila je Lidija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Kijara

03.04.2021 06:56

BRAVO Lidija za komentar! Divno napisano i na mestu je svaka Vasa rec. Verujem da Vase vidjenje ovog progona i osude coveka (bez presude) i obracanje nece ostati usamljeni.

Odgovori 35 55
Dragan

03.04.2021 07:29

Lidija se hvali da nju nije silovao. Naravno kada je ona dobrovoljna radodajka.

Odgovori 60 32
Nada

03.04.2021 08:22

Bravo za Lidiju... Ona je pravu stvar rekla... Zena sa iskustvom❤️??

Odgovori 27 48
bugi

03.04.2021 08:37

Cuj Leka zgodan ocelavio imao sam priliku da ga vidim u kapetaniji pre 3 godine katastrofa ,pa sta cu ja da kazem zasebe ja sam onda Alen Delon .Lidija sta je ona uopste i koje je njeno zanimanje.

Odgovori 58 27