SEVERINI PLENE IMOVINU: Pevačica duguje 20.000 EVRA!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

12.03.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Finansijski problemi hrvatske pevačice Severine Kojić (48) nastavljaju se, a ona uopšte ne mari za to.

Foto: printscreen/index.hr
Dužna kao grčka... Severina Kojić

Njoj je krajem prošle godine finansijska agencija Fina u Hrvatskoj izdala nalog za prinudnu naplatu u iznosu višem od 20.000 evra, navode hrvatski mediji. Sud je tako postupio jer ona nije na vreme vratila hrvatsku putovnicu, to jest pasoš maloletnog sina Aleksandra bivšem vanbračnom partneru i ocu deteta biznismenu Milanu Popoviću.

Rešenje o prinudnoj naplati doneo je Opštinski građanski sud u Zagrebu u junu prošle godine, a viši sud odbacio je Severininu žalbu i potvrdio ga. U odluci je stajalo da Popoviću, ako pevačica ne postupi prema rešenju, mora da plati 1.000 kuna, odnosno oko 133 evra, za svaki dan zakašnjenja. Nije to prva kazna koju je sud odredio pevačici jer nije postupila po sudskoj odluci.

Naime, zagrebački sud je u junu prošle godine izrekao pevačici novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna, odnosno oko 666 evra, jer je i nakon sudske zabrane objavila fotografiju sina na Instagram profilu. Fotografije je kasnije uklonila, a sud ju je upozorio da će sledeći put, ako objavi fotografiju sina na društvenoj mreži, kazna biti 10.000 kuna, odnosno oko 1.333 evra.

Severina i Popović još se spore na sudu kod kojeg će roditelja dete živeti. Zagrebački sud je u novembru 2019. doneo nepravosnažnu presudu, prema kojoj će dečak da živi s ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Seve se na nju žalila, a splitski sud još nije rešio njenu žalbu.

Foto: Privatna arhiva, Prntscr TV Prva
I dalje se sude... Severina i Milan Popović

Nakon ovoga pozvali smo Severinu da bi saznali zbog čega ne izmiruje dugove na vreme, ali do zaključenja ovog broja se nije javljala na naše pozive i poruke.

Inače, nedavno se pisalo da je pevačica prošle godine svog menadžera Tomislava Petrovića imenovala za direktora svoje dve firme, tvrdi 24sata.hr. Kako navode, Severina je vlasnik i osnivač firme "DUK production" i "Dobro došao u klub", a Petrović i ona su suvlasnici firme "Glazbeni program". Te firme pevačica je osnovala uoči svoje turneje "Dobro došao u klub", a organizaciju istih prepustila je tada rukama veštog muzičkog menadžera Alena Ključe, navodi pomenuti portal.

Ipak, prošle godine na direktorsko mesto upisan je Tomislav Petrović nakon što je posle sedam meseci pukla saradnja na relaciji Ključe-Severina. Tada se spekulisalo da su firme koje su u vlasništvu i suvlasništvu Severine nagomilale više od 1,7 miliona kuna, odnosno oko 226.666 evra, dugova u 2019. Firma "Dobro došao u klub" dobila je i potporu za isplatu minimalnih plata.

 

 

Komentari (0)

Loading