OTKRIVENA STRAŠNA GREŠKA U NAJPOPULARNIJOJ JUGOSLOVENSKOJ PESMI: Pijan je pisao pesmu, 25 godina ovo niko nije PRIMETIO!

Autor: Republika

Zabava

02.03.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena numera uz koju su se generacije zaljubljivale, ali i patile zbog nesrećnih ljubavi krije u sebi veliku grešku koju niko nikada nije primetio!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Lošić Loša

Pesma Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star" sa albuma "Soldatski bal" iz 1985. godine nezaobilazan je deo odrastanja brojnih generacija, a pevala se širom bivše Jugoslavije. I dan danas je jedan od najvećih hitova kultne grupe, a decenijama unazad niko nije primetio nelogičnosti u tekstu pesme.

Autor pesme uz koju su se dogodila brojna pijanstva i prva zaljubljivanja, a koja peva o Buci i gimnazijskim danima je frontmen "Plavog orkestra" Saša Lošić Loša, koji je i sam ranije priznao da u tekstu zaista postoje nepravilnosti.

Naime, stih sa početka pesme "Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi" nikako se ne poklapa sa refrenom "Vino ne zna da smo nekad bili sretan par", složićete se.

Loša je ovo neslaganje uvideo tek 25 godina kasnije, a pre nekoliko godina je otkrio da je bio pijan dok je pisao pesmu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Saša Lošić Loša

- Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A ljudima svejedno - sa osmehom je rekao Loša jednom prilikom za Index.hr.

Iako je evidentno da je reč o nedoslednosti u priči koju pesma donosi, izvesno je da to sigurno neće umanjiti njenu popularnost, niti će i naredne generacije prestati da je slušaju jer je reč o vanvremenskom hitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading