ŠOK OTKRIĆE! ŠABAN ŠAULIĆ U HITU SVETSKI POZNATOG REPERA: Naježićete se od reči u PESMI!

Autor: Republika

Zabava

28.02.2021

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ultrapopularni austrijski reper Raf Kamora na razne načine izražava svoju ljubav prema Balkanu, naročito Srbiji.

RepublikaFoto: e-stock/A. BAČLIJA/youtube.com/
Scene iz spota repera Raf Kamore - "Andere liga", gde se spominje Šaban Šaulić

Raf Kamoru znate po saradanjama sa našim najpopularnijim rep izvođačima Jala Bratom, Bubom Korelijem i Senidom. 

RepublikaFoto: youtube.com
U Srbiji je najpoznatiji po pesmi i spotu sa Senidom... Raf Kamora

Jedan od najpopularnijih repera na tlu čitave Evrope žari i pali svojim hitovima koji imaju i sjajan ritam i "tvrd" tekst o ludom životu na ivici legalnog. Spotovi su mu izuzetno atraktivni sa brzim kolima, žurkama, golim devojkama, skupim markama i marihuanom u prvom planu. Svaki ima desetine miliona pregleda na Ju tjubu, dok su pesme neizbežne po klubovima širom "starog kontinenta".

Odskočna daska Rafaela Ragučija (kako mu je pravo ime) bila je pesma "Andere Liga" (Druga liga) iz 2017. u kojoj se opisuje atraktivna, moćna devojka, okružena glamurom, za kojom svi vape, ali niko ne može da je ima jer je - viša liga. 

Već na početku pesme, Raf pojašnjava njeno poreklo spominjanjem da sluša Šabana Šaulića, što se nastavlja opisom njenog "fam fatal" karaktera:


"Niko ne može ništa da joj kaze osim mame, ni tata takođe,

U klubu igraju svi samo za Šabu, ona hoće Šabana Šaulića,

Njena starija braća prave novac, voze Audi,

Za sestre sledi Dolče & Gabana i Prada autfit,

Zna tačno šta želi, nikad ne dolazi bez svoje ekipe,

je*e joj se za sve druge"

Šta više ubacuje srpsku reč "sandžaklija" na originalnom srpskom izgovoru usred rečenice na nemačkom:

"In Bezirk alles Mafiapolitik, ein Sandžaklija regiert, was für Van der Bellen?"

"Udarna tačka" refrena ponovo je fatalna Balkanka:

"Super moja balkanska riba u visokim štiklama ili patikama,
ona igra u nekoj drugoj ligi"

- Naš kraj je bio pod velikim uticajem Balkana. Od 10, osam devojaka je bilo sa Balkana. A to su devojke sa kojima smo imali posla. Hrvatice, Srpkinje, Bosanke i Albanke, Zato je naravno, u jednu ruku, to za devojke iz kraja koje su "blejale" sa nama, koje se sređuju,...Ali, u drugu ruku i za naše sestre. One su bile princeze iz kraja zato što imaju nas, veliku braću, koji paze na njih. Mi smo ta ekipa, "furamo" Audije i pravimo keš. I ako im nešto treba onda smo tu za njih i pazimo ih - pričao je Raf Kamora u intervjuu koji je dao 2017. godine.

Rafael Raguči je rođen u švajcarskom mestu Vevej, mešanac iz braka Italijanke iz Napulje i Austrijanca. Sa 13 godina, 1997. godine, se porodično seli u Beč i zna se na koga tamo može da naiđe - "jugoviće", tačnije, brojnu dijasporu sa naših prostora. Kao i svaki reper, provodio je mnogo vremena na ulici, gde su i mnogi Srbi tražili svoju sreću u tuđini. 

- Ta balkanska stvar nam je zajednička. U Beču svako zna par reči na "jugo" jeziku ili ih razume, jer ima jako puno ljudi tamao i njihov uticaj kroz to je vrlo, vrlo jak. I tu je i pesma. Ako je čuješ, pomislićeš da je sa Balkana, a ne iz Nemačke.

Kako i sam ističe, 4% od 53 miliona pregleda na pesmi "Andere liga" je sa Balkana. 

- Jako sam povezan sa mentalitetom Balkanaca, a to u Nemačkoj ne mogu da razumeju, jer su puno dalje. U Beču smo uvek nekako povezani - iskreno kaže Raf Kamora, a od srpskih  reči zna za "do jaja", "brate", "daj upaljač", "imaš cigara", "ćevape sa kajmakom", "šopska salata", "slatka mala", "pa gde si",...

Povezanost sa reperima odavde manifestovala se kroz duet sa najmoćnijim tandemom na balkanskoj sceni, Jala Bratom i Bubom Korelijem. Pesma "Nema bolje" ima frapantnih 63 miliona pregleda na Ju tjubu. Zanimljivo, dvojac iz Bosne i Hercegovine se pojavljuje u jednom kadru pesme "Andere liga".

Usledila je i saradnja sa superiornom Senidom u numeri "100%", koja je doprela do 65 miliona, a u komentarima se može videti pregršt komentara na nemačkom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading