PEVAČ SVE ŠOKIRAO ISPOVEST TOZOVCA ZA SRPSKI TELEGRAF: Život Tome Zdravkovića je dosadan!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

24.02.2021

05:35

Pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac (85) kaže da je život njegovog pokojnog kolege Tome Zdravkovića bio poprilično dosadan, te mu nije jasno zbog čega vlada veliko interesovanje za film koji se snima, a u kom će detalja biti opisan lik i delo.

twitter.com/ Koncerti Zurka
Predrag Živković Tozovac

Tozovac je u ispovesti za Srpski telegraf ispričao da scenaristi koji rade na pomenutom filmu "Toma" nisu kontaktirali s njim i pitali ga da ispriča detalje iz Tominog života, ali da ga to ne potresa jer nije previše zainteresovan da sazna kako će izgledati ceo projekat kada se sve privede kraju.

- Saznao sam odavno da se sprema snimanje filma o Tomi Zdravkoviću, ali mi nikako nije bilo jasno zbog čega. Meni, pravo da vam kažem, njegov život nikako nije bio zanimljiv, već nezanimljiv, ali dobro. Verujem da mnogima jeste! Toma zaslužuje da se o njemu napravi film, pogotovo ako će to biti prodajno. Nije živeo autentičan život, ali jeste bio specifičan. Bio je dobar pevač i kompozitor, nikada nije bio nekorektan i nepošten čovek. Svakako, svejedno mi je kako planiraju da naprave celu tu priču. Lično ne bih voleo da se o meni snima film na takav način. Dugo sam razmišljao o tome da napišem knjigu o svom životu, tu bi bilo svega. To mi je interesantnije od snimanja filma. Mogao bih da stavim sve intrige u nju, razne događaje iz života koji bi bili i više nego interesantni, ali sam odustao od te ideje - kaže Tozovac i dodaje da mu je, s jedne strane, drago što scenaristi koji rade na filmu o Zdravkoviću nisu kontaktirali s njim jer je već u poznim godinama, pa bi odlazak na snimanja za njega bilo pravo mučenje.

youtube.com/printscreen
Toma Zdravković

- Ne bunim se što me nisu zvali da me pitaju za detalje iz Tominog života. Morao bih da idem na snimanja, da se nalazim sa ljudima i dajem intervjue, ali sam u ovom momentu umoran za sve to. Šteta je što nisu kontaktirali bar sa Lepom Lukić, ona je iskrena i direktna žena. Mogla je svašta da im ispriča, ali oni verovatno bolje znaju. Verujem da bi im dala dobre detalje za scenario, oni su imali dosta toga zajedničkog, to bi ljudima bilo zanimljivo da čuju - priča Tozovac za naš list i otkriva da ni sa kolegama sa estrade nije u kontaktu:

- Slabo se čujem sa kolegama sa estrade, slabo me ko i zove, svi su se ućutali nešto. Možda je sve to zbog korone, ne izlazim nigde jer ne bih voleo da se zarazim. Svi su u haosu, tako da verujem da niko namerno to ne radi. Družićemo se kad bude bezbedno. Sada je najvažnije da sačuvamo živu glavu. Odavno mi je ponestalo snage za velike koncerte. Voleo bih da napravim neki nastup na kom će kolege da pevaju moje pesme, a ja samo sa nekom da upadnem. Voleo bih da budem voditelj, svi znate da sam za to uvek imao dara - poručio je pevač.

Ne žalim što nemam decu

Predrag Tozovac kaže da ne oseća krivicu zbog toga što se nije ostvario u ulozi oca i dodaje da je razlog tome što mu je karijera, nekako, uvek bila na prvom mestu.

- Mimi i ja nismo po svaku cenu jurili potomstvo, prosto se nije desilo. Upoznao sam je kao razvedenu ženu sa ćerkom, ona je bila uvek uz nas dvoje. Zato mislim da nam nikada nisu ni falila zajednička deca. Njena ćerka nas spasava otkako vlada koronavirus, pazi na nas i stalno dolazi. Mimu sam sreo u jeku svoje slave, pa, iskreno, i nisam razmišljao o deci u tom trenutku. Bitna mi je bila samo muzika. Našu vezu je održalo to što mi je ona uvek bila davala vetar u leđa za sve u životu. Nikada joj nije smetalo to što mi prilaze žene zbog posla kojim se bavim. Znala je da su moja publika žene, ona je to razumela baš kako treba. Nosila se lavovski sa mojom popularnošću - kaže pevač.

Hteo sam da se oženim pre nego što bude kasno!

Pevač tvrdi da je hteo da sklopi brak sa suprugom Emilijom Mimom pre nego što bude prekasno, ali isto tako tvrdi da papir nije dokaz toga koliko se dvoje ljudi voli.

- Moja Mima je pored mene non-stop, ne odvajamo se. Nedavno smo stavili krunu na svoju ljubav u poznim godinama. Ne zanimaju me komentari u kojima se piše: "Zbog čega si to sad uradio?" Mi smo decenijama zajedno, a to kad ćemo sve da ozvaničimo papirima, manje je važno. Višedecenijska ljubav traje, kao i prvog dana. Nije papir merilo toga koliko neko nekoga voli. Ljubav se ne pečatira, ljubav se pokazuje i oseća - tvrdi Tozovac.

 

Komentari (0)

Loading