EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! VELJKO: Evo zašto imam takav stav o Balaševiću!

Autor:

Zabava

22.02.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Ražnatović, profesionalni bokser i sin Svetlane Cece Ražnatović izneo je svoje mišljenje o pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću izvukavši na površinu izjave koje je nekada pevač davao, a koje vređaju Srbiju i srpski narod.

RepublikaFoto: republika.rs
Pojasnio svoje stavove... Veljko Ražnatović

U svojoj izjavi, Ražnatović je podsetio da je Balašević svojevremeno javno omalovažavao srpski jezik:

Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi**mo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvek krivci i da izvinete j**e nas ko stigne. Ko ti vređa narod, ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje. Kojeg bi Hrvata podržali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor gospodin Balašević izjavio? A vi se zapitajte da li ste normalni je**te i koliko faca imate - napisao je Veljko kog su žestoko napali i koji je sada ekskluzivno za Republika.rs pojasnio svoje stavove koje nije promenio:

- Vidim da je moja izjava vezana za lik i delo pokojnog kantautora Đorđa Balaševića uzburkala duhove u srpskoj javnosti, pa se pitam da li je to gore ili ono što je on svojevremeno rekao pred širokim auditorijumom u Hrvatskoj: "Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski." Pevao je i u Puli 2016, 4. avgusta, pred Hrvatima, dan uoči obeležavanja "Oluje", akciju etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske - izjavio je Veljko i dodao:

RepublikaFoto: FRAJ
Imao je čudne šale... Đorđe Balašević

- Istina je da ja ovakav stav o njemu imam još od "iskrivljenog hrvatskog", nije se promenio, a nije se ni pojavio sada, kada je kantautor preminuo, pokoj mu duši. Mišljenja ne menjam često, a licemerno je kada jedan dnevni list u Srbiji tada upravo Balaševića da na naslovnoj strani pod naslovnim blokom: "Dvojezični panonski govnar", a sada mene, kada napišem mišljenje o liku i delu kantautora, plasira pod naslovom "Prostak" - iznenađen je bokser koji pojašnjava da on nikoga nije uvredio:

- Ja ga vređao nisam, nemam razloga, ne znam zašto sam "prostak" za razliku od njih koji su ga nazvali "govnarom"? Meni samo svakodnevno kroz glavu prolaze slike ubijenih, mučenih Srba, kolona gladne i uplakane dece i majki iz Knina, "Dara iz Jasenovca", slike iz stratišta Jadovno, Stara Gradiška... A, podsećam, upravo je zločinačku akciju "Oluja" svojim koncertom u Puli Balašević podržao. Vidim da neki pokušavaju da ga operu tumačenjem njegovih reči da se tada samo šalio pred Hrvatima? Nije mi ni najmanje smešno, a iskreno, ne bi mi bilo ni da je, umesto izrečenog, rekao "šalu" da je "hrvatski jezik iskrivljena verzija srpskog". Bezveze šala - dodao je Veljko i zaključio:

- Još jednom, pokoj mu duši, ali izdajnike ne volim.

"Ja Srbin srpski čitam, pišem,

u duhu srpskim duhom dišem,

pa pesmom srpskom dižem rod.

Svoj jezik svaki narod čuva:

Zašto njime svojim rodom biva,

njim slađe kuša uma plod."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vesna

22.02.2021 12:44

Decko je pravu, on je samo ponovio ono sto je Balasevic izjavljivao. Nikog nije uvredio ali su se mnogi pronasli u Balasevicevim izjavama postu su i sami antisrpski raspolozeni, pljuju sve srpsko a zive u Srbiji iako imaju i drzavljanstvo zemlje koju hvale. To se zove licemerje.

Odgovori 26 10
moravka

22.02.2021 12:46

Bravo Veljko :)) Srbin uvek za tudjeg ima amneziju:((

Odgovori 19 10
Tamoneko

22.02.2021 13:23

@moravka - Samo da rata ne bude, ludilo među ljudima.... Kako on to da razume dete kriminalca

Odgovori 7 17
gacikus

22.02.2021 19:17

@Tamoneko - Decko je istupio u svoje ime, a ne prozvan od sakrivenog ni sam ne zna ko je vec ,, tamo neko,, Kazu o mrtvima samo lepe reci, .Svaka ti cast Veljko, o mrtvima samo ISTINA.

Odgovori 15 2