ŠERBEDŽIJA ZAPLAKAO U PROGRAMU UŽIVO: Sinoć sam išao Zagrebom i video tu decu kako pevaju Đoletove pesme

Autor: Republika

Zabava

20.02.2021

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Šerbedžija i dalje ne može da nađe reči kojima bi opisao kako se oseća nakon smrti Đorđa Balaševića, i za TV Prva naveo je da "kada se dogodi ovako nešto, to je kao elementarna nepogoda kojoj nema pomoći".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Rade Šerbedžija

Sa očima punim suza rekao je da mu je bilo teško i da pozove Oliveru, "Đoletovu božanstvenu muzu" i da joj izjavi saučešće.

- On vas tera da se smejete kad bi trebalo plakati i tu stoji veličina tih ljudi, izuzetnih pojava u našim životima - naveo je Šerbedžija, i rekao da je Balašević savremeni Čehov.

Naveo je da se Balašević "smeje i smeška našim slabostima i nesrećama na božanstven način".

- Njegovu smrt treba slaviti, kao što je on to zaslužio - da se slavi taj jednistveni čovek koji je napisao najlepše ljubavne pesme, najnežnije stihove o našim detinjstvima, najtužnije rime o našim nevoljama i najsmešnije bećarske stihove o našim mentalitetima - rekao je Šerbedžija.

Ali istakao je da Balašević nije bio samo veliki pesnik ali nego i neviđeno hrabar čovek.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Đorđe Balašević

- On je za vreme rata i užasa stavio sve u bubanj da bi rekao istinu, i prozvao one užasne političke lidere sa svih strana koji su krivi, i onda je on za ostrašćene nacionaliste postao upitan čovek kom su zamerali takvu hrabrost - naveo je glumac.

Dodao je da na sreću ima više onih koji su mu se divili i koji su obožavali tu njegovu hrabrost.

- Sinoć sam išao Zagrebom i video tu decu, tu publiku kojih je bilo hiljade i pevali su njegove pesme usred Zagreba i na ćirilici napisali Bećarac - rekao je Šerbedžija dok je brisao suze, pa dodao:

- Nisam se sada rasplakao samo zbog njega, nego zbog nove mladosti koja je jedina šanse za našu budućnost i srećniju zemlju koju je i Đole sanjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

20.02.2021 17:37

Rade bre, jeste da je Đole moćan pesnik, pevač, muzičar, jeste da su ga svi voleli od Triglava do Vardara i kažeš između ostalog za Balaševića "....i bio je hrabar" Da, izmogao je snage da kaže za jedan portal, da je srpski jezik iskvaren hrvatski jezik (!) Đole je pesnička veličina ali umanjenog duha....i na kraju njegov opus pesama je kafanski što se dopada kafanskoj publici, tako da elemantarne mesreće nema ako njega nema.....a šta je sa prvacima pesnicima tipa Arsen, Monteno,Robićem, i da ne nabrajam pesničke elementarne nesreće...... chao zemljače moj !