Ovo je bila teška godina za sve nas, a sada nam se desilo i ovo: Poznati za Republiku slomljeni od bola o Đoletu Balaševiću

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

Ekipa portala Republika i dnevnog lista Srpski Telegraf kontaktirala je veliki broj javnih ličnosti, koji su sa velikom tugom i setom pričali o "panonskom mornaru".

Pevačica Tijana Dapčević navela je kako za Balaševićem danas pati ceo region, ne samo naša zemlja.

Foto: youtube.com
Tijana Dapčević

- Veliki gubitak, ne za pevače, nego za ceo region. Velika rupa, jer neko kao on se rađa retko, ali ne i nikada. Genijalac, jedinstveni pesnik, mnogo smo izgubili... mnogo - bila je utučena pevačica, a i mlade pevačice iz grupe "Hurricane" imale su reči hvale za legendu poput Balaševića:

Foto: youtube.com/printscreen
Hurricane

- Čule smo za tu tužnu vest. Veoma nam ježao, jer je otišla još jedna muzička legenda. Sigurne smo da ne postoji osoba koja ne zna bar jednu njegovu pesmu. On je autor koji će živeti večno, jer je iza sebe ostavio, slobodno možemo da kažemo, prava umetnička dela - rekle su devojke u svom saopštenju. 

Otac jedne od članice ove grupe teško je podneo ovu vest:

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Knez

- Ostao sam šokiran kada sam saznao da je Đole preminuo. Taj čovek je bio jedan balkansi patriota u svakom smislu te reči. Mislim da nas je prerano napustio. Nisam čuo detaljnije šta je u pitanju, ali sam svakako pogođen. Njegova muzika ostavlja i dalje neizbeisiv trag. Generacije su odrastale na njegovim pesmama - rekao je Nenad Knežević Knez, a i slavni Saša Matić se oprostio od Đoleta:

RepublikaFoto: youtube.com/Sasa Matic
Saša Matić

- Đorđe je ostavio pravo bogatstvo kada je muzika u pitanju. Žao mi je što je preminuo, ova i prethodna godina bile su teške za sve nas. On je bio poseban čovek u svakom smislu, svojim stavovima je umeo da prodrma javnost. Činjenica je da je uvek bio poseban. Puno će faliti - rekao je Saša Matić.

Bojan Vasković nije imao reči kojima bi izrazio svoja osećanja:

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Bojan Vasković

- U šoku sam. Jako mi je žao. I dalje ne mogu da verujem, saznao sam pre 10 minuta - rekao je frontmen grupe "Lexington - rekao je Vasković.

RepublikaFoto: Printscreen
Ivana Selakov

Ivana Selakov je poznati poštovalac legendi naše muzike, pa joj je ova vest veoam teško pala:

- Nisam ga poznavala, ali znam da nas je napustio jedan od najvećih kantautora bivše Jugoslavije. Mnogima je bio omiljeni izvođac, obožavan od strane publike i za koncerte mi se uvek tražila karta više. Njegovi tekstovi su bili poezija i teško da će neko umeti da zameni njegovo mesto. Iskreno saučešće porodici - rekla je pevačica.

Foto: youtube.com/printscreen
Eva Ras

I legendarna Eva Ras oprostila se od slavnog kantautora:

- Šta da kažem osim da je to bila najblaža i najjača energija koju sam ja znala. Uz njegove pesme sam preživljava mnoge teške noći. Bio je melem za moju dušu. Ne želim da verujem da je život postao bas ovoliko surov - rekla je glumica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading