IMA LI KRAJA KATASTROFI?! Zenit produžio crni niz crveno-belih u Evropi, ALI JE ZVEZDA ODIGRALA JUNAČKI!

Autor:

Sport

19.02.2021

21:40 >> 21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potop se nastavlja na Malom Kalemegdanu.

RepublikaFoto: Starsport
Zenit - Zvezda

Crvena zvezda ponovo je, četvrti put za redom, izgubila u Evroligi. Ovaj put je Zenit bio bolji od čete Dejana Radonjića, rezultatom 76:75.

Nije najjasnije kako je Zvezda već u prvoj deonici bila na minusu od -6, pošto je odbrana izgledala sasvim solidno.

Nekako su Tomas, Pengos i Holins skupljali teške poene, dok crveno-beli veliki broj dodatnih poseda nisu koristili, što je bio trend koji se nastavio tokom utakmice.

Druga deonica bila je nešto bolja, pretežno zato što je Lojd još od starta pogađao sve. Do pauze je Amerikanac imao 15 poena, uz koje su crveno-beli uspeli da donekle sustignu protivnika.

Drugo poluvreme počelo je kao prvo, ali je krajem treće četvrtine najpre Ognjen Dobrić, heroj iz pozadine na bezbroj utakmica crveno-belih u Evropi ovesezone, pogodio dve, a onda i Davidovac, trojku kako bi se u završnicu ušlo sa – 5 za Radonjićeve momke.

Kada je krenulo da se lomi, Zenit je prvi pukao, pa su Davidovac, Radanov i Dobrić bili momci koji su orkestrirali epski „kambek“, vrativši se potpuno u meč, pa onda i otevši vođstvo.

Nažalost, Zenit je tada potpuno umrtvio igru, pa je ponovo poveo, a onda je krenula rezultatska klackalica.

Zvezda je ubrzavala, Davidovac se razgoropadio i ubacio 13 poena u drugom poluvremenu, ali je Pengos uzvraćao, pa se do poslednjih momenata nije znalo ko će da pobedi.

Zenit je mogao da ima poslednji napad, ali onda pet sekundi nisu mogli da izvedu loptu iz auta, pa je Zvezda dobila tu privilegiju.

Lojd je bio čovek koji je uzeo poslednji šut, ali nije pogodio.

Najbolji u redovima domaćina bez sumnje je bio Džordan Lojd sa 21 poenom, dok je kod gostiju najefikasniji bio Kevin Pengos sa 25 poena.

Crveno-beli sada imaju skor od 7-17, dok Zenit ima 14-9.

Četvrta četvrtina, Crvena zvezda - Zenit 75:76

 

9. minut - Radonjić traži da se lopta izvede ispod Zvezdinog koša. Kuzmić pomalo diskutabilno pravi prekršaj u napadu. Pet sekundi Zenit nije mogao da ubaci loptu, pa Zvezda ima veliku priliku! Lojd promašuje prodor koji je veoma lako mogao da pogodi, pa crveno-beli ne uspevaju da dođu do vođstva. Ništa ne uspevaju u poslednje tri sekunde, pa se niz nastavlja...

8. minut - Katastrofalan splet okolnosti dovodi do novih poena Zenita. Rusi su faktički zaradili četiri poena u jednom napadu pogodivši bacanje, uhvativši skok, i dodavši Pengosu za novu trojku.

7. minut - Davidovac se namešta, pa pogađa sa distance! Pengos uzvraća, ali sjajni Davidovac donosi Zvezdi vođstvo novom trojkom!

6. minut - Pengos upisuje 22. poen i u ovim trenutcima održava svoj tim u igri. 

5. minut - Dobrić upisuje nove poene. Zubkov pravi faul u napadu. Aleksa Uskoković pogađa uz prekršaj!

4. minut - Zubkov pogađa sa distance čak i posle veoma niskog pasa. Lojd je pokušao da pobegne Rusu, ali ga je Zubkov ipak stigao na poslednjem koraku. Davidovac izvlači prekršaj u napadu. 

3. minut - Gudaitis dobija faul. Zenit usporava igru, pa dolazi do vezanih koševa. 

2. minut - Radanov nije pronašao prostor, Dobrić je udaren po ruci ali sudije to nisu videle, pa Davidovac krade loptu sa druge strane i usporava. Jagodić-Kuridža napada na niskom postu, ali ne pogađa. Pojtres slabo pokušava protiv Jagodića-Kuridže, ali uzalud. Radanov napada Berona, a Radanov posle udvajanja ponovo pronalazi sjajnog Ognjena Dobrića. Davidovac pogađa brzom paljbom, pa Zvezda odjednom vodi!

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Dobrić po ko zna koji put ove sezone predvodi juriš u Evroligi!

1. minut - Aleksa Radanov zaradio je slobodna bacanja posle agresivnog prodora. Pogađa Radanov, pa su crveno-beli odjednom na samo -3!

 

Treća četvrtina, Crvena zvezda - Zenit 56:61

 

9. minut - Dobrić vezuje dve trojke, pa ponovo pali iskru nade u navijačima Zvezde. Tomas nastavlja da baca cigle, pa onda i Davidovac postiže prve poene na meču i donosi Zvezdi "samo" - 5 pred poslednju deonicu!

8. minut - Taman kada je delovalo kao da će Radonjićevi momci da prelome utakmicu, Pengos pogađa trojku. 

7. minut - Igra na pola terena uopšte ne prija crveno-belima. Dobrić se sjajno otvara na trojci, pa pogađa!

6. minut - Preagresivna odbrana Beograđana u ovim momentima rezultiraće ranim ulaskom u bonus. I Simonović sada ima tri prekršaja. Lazić promašuje posle tvrdog prodora. 

4. minut - Sjajnom serijom Zvezda se vratila na samo -7. Prevelika želja naterala je Uskokovića na faul u poslednjoj sekundi napada Zenita. Trči brzu kontru Zvezda, ali Rusi prave faul. Lojd pravi treći faul, pa ulazi u diskusiju sa Hristoduluom, pa Radonjić signalizira da hoće da ga izvede iz igre. Vil Tomas sili, a crveno-beli ne koriste napad. 

3. minut - Odlična odbrana Zvezde tera Ruse na istek napada. Uskoković sjajno pogađa Jagodića-Kuridžu za nove poene crveno-belih. Sada se i Pengos naizgled povredio. Holins posle novog promašaja ima 0-6 za tri, a Lojd sa druge strane zakucava!

RepublikaFoto: Starsport
Lojd dominira sa 19 poena u dosadašnjem toku meča!

2. minut - Kuzmić je napustio teren zbog povrede. Uskoković dobija bacanja, koja pogađa. Pet Zvezdinih igrača ima po dva faula. Holins promašuje sa distance, a Uskoković dolazi do skoka. Jagodić-Kuridža promašuje za tri, a Zenit iz kontre upisuje nove poene. Simonović pravi faul. 

1. minut - Kuzmić upisuje prve poene u drugom poluvremenu. Uskoković požrtvovano pokušava dva puta za redom, ali uzalud. 

 

Druga četvrtina, Crvena zvezda - Zenit 36:48

 

9. minut - Ponovo Zvezda gubi loptu, pa Zenit trči kontru i pogađa. I dalje Zveza igra dobro, ali protivnik još bolje. Pengos previše lako prodire, i opet dobija bacanja. I Pojtres se upisuje sa linije za kaznene udarce. 

8. minut - Pengos ulazi u igru i pogađa svega par sekundi kasnije. Uzvraća mu Lazić, koji ove sezone šutira znatno bolje nego ikada u karijeri!

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i njegov sve bolji šut igraju veliku ulogu u Zvezdinoj igri

7. minut - Zubkov baca nerezonsku trojku, a Zvezda dobija bacanja u sledećem napadu. Tajmaut Paskvala.

6. minut - Ponitka pravi agresivan faul u napadu, udarivši Lazića u bradu i poslavši ga na parket. Ima nade za crveno-bele, pošto sada i Jagodić-Kuridža pogađa sa distance!

4. minut - Kuzmić zaustavlja opasan prodor faulom. Lojd u sledećem napadu nastavlja da rešeta, pa je već na 13 poena. Još jednom pogađa Lojd posle promašaja Zenita, pa jedini pruža otpor Rusima u ovom trenutku.

3. minut - Heroj iz Kupa Jagodić-Kuridža ulazi na teren. Laki poeni za Lojda posle nepažnje u odbrani Zenita. Holins upisuje nove poene. Rusi su već ispunili bonus. Lojd opet dobija sjajan blok, pogađa, ali gazi liniju, pa je samo dvojka. Zaharov uzvraća sa distance. 

2. minut - Ćavi Paskval urla na Zaharova posle još jednog prekršaja. Radanov je probao da "skuva" Riversa, ali mu je dosuđen faul u napadu. Rivers pogađa treću trojku, iz tri pokušaja, i tera Radonjića na tajmaut.

1. minut - Dobrić na startu promašuje iz lake pozicije, pa Zaharov pogađa u kontri. Gudaitis pravi faul. I Zaharov pravi faul, pa bi Zenit mogao rano u bonus. Aleksa Radanov sve je bitnija karika u igri Zvezde, pa hrabrim prodorom stiže do novih poena. Bili Beron uzvratio je trojkom.

 

Prva četvrtina, Crvena zvezda - Zenit 16:22

 

9. minut - Kej Si Rivers pogađa još jednu trojku. Zubkov pravi agresivan faul nad Davidovcem. On je bacanja pogodio, a onda su pokušali da šutnu Rusi uz zvuk sirene, čak su i pogodili, ali su sudije tačno procenile da je lopta napustila Tomasove ruke posle zvona.

7. minut - Pengos prolazi kroz Zvezdinu odbranu kao kroz puter i elegantno polaže loptu za prvo vođstvo od +7.

6. minut - Kej Si Rivers ostaje potpuno sam i pogađa za tri. Bili Beron po prvi je put na terenu. 

5. minut - Lojd dobija odličan blok, ali ne pogađa. Holins potom baca ciglu iza linije 3,65, hvata skok, pa još jednom promašuje. Udvajaju Rusi Davidovca, pa prave faul. Gudaitis se odlično snalazi i poentira uprkos odličnoj odbrani Zvezde. 

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda - Zenit

4. minut - Olako izgubljena lopta crveno-belih rezultirali su lakim poenima Tomasa. Tomas potom greši, Zvezda trči kontru, ali Holins pravi prekršaj. Kuzmić popravlja utisak poenima posle ofanzivnog skoka. Vil Tomas dva puta za redom nadmudren je od strane Simonovića, pa je Zvezdin veteran doneo dva poseda više svom klubu. 

3. minut - Zenit stiže do prvog vođstva preko Gudaitisa. Lojd pogađa iz nerealne pozicije. 

2. minut - Holins vezuje dva zakucavanja. Uskoković paniči i gubi loptu, ali ne koristi protivnik poklon.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksa Uskoković

1. minut - Zvezda otvara meč trojkom. Ponitka već dva napada Zenita prodaje loptu. Lazić promašuje pred zvuk sirene, pa Vil Tomas dobija bacanja posle prodora. Lazić ovaj put pogađa sa distance. Holins pravi grešku pri vođenju, pa će Zvezda dobiti novi napad. Holins u sledećem prodoru efektno zakucava.

 

Ekipa sa Malog Kalemegdana mora bolje u Evroligi, pa bi pobeda u Kupu Radivoja Koraća mogla da im da vetar u leđa da urade upravo to na večerašnjem meču sa Rusima. 

Dok crveno-beli imaju skor od 7-16 i zauzimaju predzadnje mesto u ovom takmičenju, Zenit svim snagama pokušava da ostane na 8. poziciji, poslednjoj koja vodi u sledeću fazu. 

Imaju Bili Beron i kolege skor od 13-9, ali Žalgiris iza njih ima 13-11, tako da lako Rusi mogu da se nađu u problemu, pa će protiv Beograđana bez sumnje biti posebno naoštreni.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Zvezda - Zenit

Džordan Lojd i dalje je ofanzivni lider crveno-belih, ali su Dobrić i Davidovac pokazali koliko su ključne karike, pa bi upravo tandem Srba mogao da presudi protiv Rusa.

Sa druge strane najveća je pretnja Kevin Pangos, koji ubacuje 11,7 poena i 6,2 asistencije po utakmici.

Tok ovog meča možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading