NAJDUBLJA BOL: Elena Karić emotivnim rutalom oprostila se od nastradalog sina

Autor: Republika.rs

Zabava

07.11.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas bi mu bio rođendan.

RepublikaFoto: instagram.com/elena.karamankaric
Elena Karić

Dizajnerka Elena Karaman Karić 2009. godine doživela je porodičnu tragediju kada je njen sin Andrej, kojeg je dobila u braku sa fudbalerom Predragom Mijatovićem, preminuo.

Danas bi Andrej napunio 26 godina, a tim povodom Elena je oživela uspomenu zbog ovog tragičnog gubitka od koga se nikada nije oporavila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na keltskom krugu godine Samhain portal pretstavlja tacku u linearnom vremenu koja obelezava sredinu izmedju jesenje ravnodnevnice i zimske kratkodnevnice. ?✨? Onaj momenat kada prelazimo prag iza koga ulazimo u tamu. Dani su sve kraci i priroda metaforicki umire. Stari narodi su mudro pratili desavanja izvan sebe i sinhronizovali se sa njima.Znali su da smo svi neodvojivi deo prirode i da sve sto se desava spolja desava se i unutar nas. Ne postoji ni jedan elemenat u prirodi kojeg nema u nasoj bioloskoj strukturi. ???? Na povrsini planete ima procentualno onoliko voda koliko i u nasem telu.Mi smo mikrokosmos u kome se ogleda makrokosmos i obrnuto. Zato je ovo vreme kada ulazimo u najtamniji period godine najpogodniji trenutak za rad sa nasim licnim tamama duboko pohranjenim u nasoj podsvesti. Povezivanje sa yin/ zenskim/tamnim principom Boginje. ??? Zasto smo mi yin- tama i nepokretno pitala sam pre mnogo godina moju profesorku Kineske Tradicionalne Medicine,naivno verujuci da je to lose. “Pogledaj u svoje reproduktivne organe “rekla mi je.”Da li su staticni i cekaju da budu oplodjeni ili su pokretni i u potrazi da se spoje. Kakva je materica i tvoja Yoni (sveti hram u prevodu sa Sanskrita koji oznacava zenski polni organ) da li je vidljiva ili tamna poput pecine u zemljinoj utrobi?” Od tog trenutka ponovo sam zavolela tamu, i staticnost, i mesec jer on je vezan za zenski princip (za mesecnicu)za razliku od sunca koje oznacava muski. U ovom patrijarhalnom falusnom svetu izbacenom iz balansa dominacijom yanga - muskog principa koji uzgredbudireceno nema nikakve veze sa polnim obelezjem jer Yang je akcija, struktura, postignuce, pokret i sve ono sto je vidljivo tj “svetlo” arhetip Boginje se izgubio. Objasnjeno nam je da to sto smo majke, sto donosimo zivote u ovu stvarnost, domacice.. nema vrednost. Glorifikujemo postognuca i sve ono opipljivo a zanemarujemo povlacenje- tihovanje, spiritualnost tisinu i tamu. A posvetiti paznju “senci” i “tami” je jedna od najznacajnijih stvari koju mozemo uraditi za sebe. Da dodjemo u kontakt sa svojom unutrasnjom Boginjom (opet nema veze sa polnim obelezjem)a znacenje reci je multidimenzionalno. Dalje??

A post shared by Eʅҽɳα Kαɾαɱαɳ (@elenakaraman.essenceofliving) on Nov 1, 2020 at 12:03pm PST

-Poštujući dan rođenja mog drugog sina Andreja koji nam je došao kao najveća lekcija uvodeći me u carstvo Morgana. 26 godina od duboke intimnosti sa Boginjom Tame - napisala je ona i dodala:

Foto: instagram.com/elenakaraman

-Ulazeći u bliskost sa smelim mojim unutrašnjim bojnim poljem. Pustite da je hladne vode severnih zemalja operu - poručila je Elena.

 

Inače, trinaestogodišnji Andrej, dete iz braka fudbalera Peđe Mijatovića i Elene Karić, preminuo je u bolnici u Valensiji. Dečak je rođen s cerebralnom paralizom, a  oboleo je od hidrocefalitisa. Malom Andreju se pogoršalo zdravstveno stanje i priključen je na aparate, da bi lekari posle samo nekoliko dana saopštili da je izgubljena borba za njegov život.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading