(VIDEO) MILAN VASIĆ I DEJAN PETROVIĆ U MAESTRALNOJ SARADNJI ZA NUMERU "JA SAM MOMČE SA KOSOVA": Želeli smo da napravimo bajku o Kosovu, bez pozivanja na rat!

Autor: Tanjug, Republika

Zabava

29.10.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naježićete se kad vidite spot i čujete maestralne zvuke.

RepublikaFoto: youtube.com/pgp-rts
Milan Vasić

Glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović udružili su se i snimili novu verziju stare pesme "Ja sam momče sa Kosova" Svetomira Ilića Sikija iz 1988. godine, a spot za tu numeru, predstavljen je danas u Radio Beogradu.


Spot se može naći i na jutjub kanalu PGP RTS, a umetnici ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenom saradnjom. Vasić je rekao da je do ideje došlo slučajno, a nakon što je tu pesmu otpevao u kvizu "Ja volim Srbiju".

-Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Želeli smo da napravimo bajku o Kosovu i Metohije bez ideje da bilo koga pozivamo u rat. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor-ispričao je Vasić.

Kako kaže najzaslužniji za fantastičan izgled spota su "braća uz Makedonije"

-Reditelj spota je Ognjen Šapkovski i njegova ''Melem produkcija''. Snimali su najskupljim dronom, koji je korišćen u nastajanju ''Igre prestola'''''' - kaže Vasić i dodaje da je lokacije sam izabrao sam, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je stala iza projekta.

 


Ivan Jakšić iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla i naglasio da su Vasić i Petrović napravili divnu razglednicu sa Kosova i Metohije.

-Kancelarija za KIM tradicionalno pomaže umetnike koji približavaju našu južnu pokrajnu sunarodnicima u ostatku Srbije. To je važno jer osim duhovne i emotivne veze koju imamo sa tim delom zemlje u spotu imamo i vizuelni doživljaj svih lepota Kosova i Metohije, ali ritam stare Srbije -kazao je Jakšić i dodao da prema istraživanja skoro dve trećine stanovnika naše zemlje nikada nije bilo na Kosovu i Metohiji.

 


Dodaje da se nada da će ovim spotom uspeti da prenesu srpsku tradiciju i kulturu koji su karakteristični za KIM.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading