Potresna ispovest: Snežana Dakić progovorila o psihičkom zlostavljanju!

Autor:

Zabava

25.09.2020

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežana Dakić svojim otvorenim pismom na Instagramu izazvala je i te kako buru.

RepublikaFoto: youtube.com/Tv Grand
Snežana Dakić

Naime, ona je sumirala kakve nas sve teskobe čekaju kroz život, ali da je u svemu tome najbitnije potražiti stručnu pomoć.

- Velika je šteta što ljudi kod nas ne idu na psihoterapiju. Naročito je šteta što parovi ne idu na porodičnu terapiju. Mnogo bi bolje razumeli prvo sebe i svoje “okidače”, a potom i onog drugog i šta stoji za njegovih reakcija.. Mnogi bi se brakovi sačuvati, mnogi bi se odnosi izlečili i bili kvalitetniji kada bi ovde svako isao na psihoterapiju. Neverovatno je koliko nas stvari sabotira i kvari nam život, a mogli bi da ih izbegnemo, samo ako ih osvestimo... Može se utvrditi otkuda, recimo, strahovi od: bliskosti, vezivanja, napuštanja, bolesti, siromaštva. Odakle, na primer, potreba za omalovažavanjem i kako je prevazići. Kako da pobedite “teške” ljude i kako da oni pobede sebe... Kako da izbegnete psihičko zlostavljanje... Kako da “ne ličite na svoju majku” ili “na svog oca”... i zasto ponavljamo iste matrice... Zašto nismo srećni - napisala je voditeljka i dodala:

RepublikaFoto: www.youtube.com/emisijapremijera
Snežana Dakić

- Znam da ćete reći da ima i loših terapeuta, da oni “nemaju pojma”, ali ima i dobrih, raspitajte se, proverite... Svakome nešto “fali” sto bi rekli, ali to ne znači ni da je lud, ni da nije normalan. Jednostavno: život je težak, zahtevi od savremenog čoveka su ogromni: posao, porodica, uspeh, prestiž, očekivanja, tehnologija... Starenje, slabost, bolest....izdaja, neverstvo, razočaranje... A iznad svega- zahtev da se “ bude srećan”!!! Drugarica ne može uvek imati valjan savet, a drug još manje. Treba nam stručna podrška. Ponekad je to mučno, ne zelimo susret sa istinom. Ali bez toga ne možemo da pobedimo. Ne možemo da budemo dobro i ne želite da se promenite, barem razumite zašto ste “takvi “kakvi ste. I zašto su vam neke stvari teške za prihvatiti... Nikad nije kasno... Mislite o tome. Da sam ovo ozbiljnije prihvatila, mnogo bi mi lagodniji i srećniji bio život do sada... - zaključila je Dakićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading