Zorica Antić otkriva tajne se*si igranja: Tverk je mnogo više od "mešanja guzom"!

Autor:

Zabava

07.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka koja je prilikom protesta taksista igranjem zaludela vozače u teretani trenira pet puta nedeljno po tri sata, bila je državni prvak u plesu, a sada je tverkovanje uvrstila u plesnu disciplinu

Foto: Nevena Radulović
Zorica Antić

Na negativne komentare po pitanju tverka ne reagujem nikako, zaista. Znam šta radim, znam kako sam vaspitana, znam koliko sam svoj život posvetila plesu, tako da me zaista neki komentar nebitne osobe ne može dodirnuti.

RepublikaFoto: Nevena Radulović
Zorica Antić

Ovako za Srpski telegraf govori Zorica Antić, devojka koja je život posvetila plesu i koja se u Srbiji smatra ambasadorkom tverka. I to ne bez razloga.

- Uspela sam da tverk uvrstim u plesnu disciplinu (što i jeste, i to jako teška) u SAPO (Srpska asocijacija plesnih organizacija), što znači da je od ove godine tverk priznat i biće prisutan na plesnim takmičenjima kao i svaka druga vrsta plesa! Jako sam srećna što sam uspela, jako! Počinjemo da se spremamo za naše prvo takmičenje.

 Na takmičenju iz plesa sa osam, devet godina bila sam toliko loša da sam u koreografiji glumila drvo i mlatarala rukama. To mi je pomoglo da napredujem

Za tverk zlonamerni kažu da je puko mešanje guzom, ali iza savršenog tverka krije se naporan rad i posvećenost. Baš kao i u svakom pozivu.

Foto: Nevena Radulović

- Od malih nogu se bavim plesom. Prvi trening na koji sam otišla bio je šou-dens (vrsta plesa u kojoj ima baleta, akrobatike, gimnastike). Sećam se da sam imala svega sedam godina i da sam baš bila zbunjena. Uvek svojim curama u plesnoj školi govorim da nikada ne odustaju od sebe, pogotovo već na prvoj prepreci. Kada sam izašla na prvo takmičenje sa nekih osam, devet godina, bila sam toliko loša da sam u koreografiji glumila drvo i mlatarala rukama. To je nešto što je meni lično ostalo urezano u sećanju i što mi je pomoglo da napredujem. Kasnije sam sedam godina bila državni prvak u istoj toj kategoriji, a uz to trenirala i čirliding, hip-hop i disko-dens, gde sam takođe osvajala medalje. Vežbala sam kod kuće i ozbiljno shvatala sve što nas je trener učio - objašnjava Zorica, koja se pojavljivala u spotovima Bube i Džale, Maje Berović, Đansa, Gazda Paje, Baka Praseta, Đusa.

- Tražen je tverk, videli ste šta je mala TKA uradila na ulicama Beograda na protestu taksista (osmeh). Učestvovala je u "Ja imam talenat" i "Pinkovim zvezdama", kaže da su je mnogo puta zvali u rijalitije, ali da ih je svaki put odbila jer o njima nema lepo mišljenje.

 Sara Jo mi je skroz kul što se tverka tiče

Foto: Nevena Radulović

U teretanu ide četiri-pet puta nedeljno i trenira po tri sata.

- Što se tiče tverka, držim časove dva puta nedeljno, kod kuće vežbam kada postavljam koreografiju koju ih učim. Proces je dok pronađem pesmu i sklopim korake jer to nikada nije samo tverk, već ga mešam sa densholom i mora savršeno da mi se uklopi uz svaki bit jer sam veliki perfekcionista.

Na pitanje koga bi od domaćih javnih ličnosti pohvalila što se tverka tiče odgovara:

- Za tverk moraš da znaš tehniku, kao što rekoh, to je plesna disciplina. Baziraću se na naše, Sara Jo mi je skroz kul što se tiče toga.

 

 

- Dok sam se kao dete takmičila, moji vršnjaci su išli na rođendane i pravili zabave za svoje, ja nisam bila u mogućnosti da finansijski ispratim sve, sve svoje vreme provodili su napolju, u parku, dok sam ja, kad bih se spremala za neko takmičenje, imala i po dva treninga dnevno. Tako da mi je od malena očito usađeno da, kada želiš u nečemu da budeš najbolji, moraš dati sve od sebe i fokusirati se na to. Bilo mi je teško kada sam upisala Fakultet za sport i fizičko vaspitanje da postignem i da idem na predavanja i na treninge. Ali, bogu hvala, sve je stvar organizacije i želje, tako da sam fakultet završila u roku.

 

Pevač zaboravio na snimanje svog spota

Tokom rada sa poznatima doživela je i da se izvođač ne pojavi na snimanju.

- Ima tu i smešnih i žalosnih situacija. Navešću primer kada se jedan pevač uspavao i nije došao na snimanje sopstvenog spota - priseća se Zorica, koja, pošto je završila DIF, radi i kao personalni trener u teretani i već šest godina drži plesnu školu.

- Što se tiče uzrasta za tverk, to je 16 plus, a što se tiče teretane, najviše ih spremam za upis na DIF ili neki drugi fakultet, gde je potrebna jaka fizička sprema. Mimo toga radim sa devojkama 20 plus koje znaju u šta se upuštaju kada je trening u pitanju i koje su spremne da naporno rade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading