PONOVO VREMENSKI ROLERKOSTER! KIŠA, SUNCE, A TUĆI ĆE I GRAD! Srbija na udaru nestabilnog vremena, evo kad mu se očekuje kraj

Autor:

Vesti

11.06.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza za utorak 11. jun 2024. godine.

PONOVO VREMENSKI ROLERKOSTER! KIŠA, SUNCE, A TUĆI ĆE I GRAD! Srbija na udaru nestabilnog vremena, evo kad mu se očekuje kraj

Foto: Shutterstock

U Srbiji će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguć i grad.
Samo se na jugu i istoku Srbije očekuje pretežno sunčano i toplo.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 16 do 20, dnevna od 25 na severu i zapadu do 33 stepeni Celzijusa na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo svežije i nestabilno vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.
Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 18 do 20, najviša dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

Prema najavi RHMZ-a, nestabilno vreme će se zadržati do petka, sa mogućim lokalnim izraženim pljuskovima, velikom količinom padavina za kratko vreme, kratkotrajnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Meteorolog Ivan Ristić je istakao mogućnost pojave saharskog peska iznad Srbije. Prema njegovim rečima, prisustvo peska iz Sahare može uticati na prljavštinu kiše koja će pasti u narednim danima. Ristić je objasnio da je promena boje neba indikator ovog fenomena te da se pesak može naći u oblacima iz kojih će padati kiša.

- Mi smo na granici afričkog anticiklona koji je sa sobom doneo, osim visokih oblaka, i pesak iz Sahare. Pesak će biti prisutan u narednim danima u manjoj, a povremeno i većoj meri u oblacima iz kojih će padati kiša koja zbog toga može biti prljava - objasnio je meteorolog za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading