TEMPERATURA PADA ZA 10 DO 15 STEPENI: Uživajte u prvom danu vikenda jer TOKOM NOĆI stiže promena: NAJAVLJEN I SNEG!

Autor:

Vesti

23.03.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem dana i tokom noći obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, uz pljuskove sa grmljavinom, dok će na višim planinama kiša preći u sneg. Istovremeno, na severu Srbije padavine će prestati.

TEMPERATURA PADA ZA 10 DO 15 STEPENI: Uživajte u prvom danu vikenda jer TOKOM NOĆI stiže promena: NAJAVLJEN I SNEG!

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC/J. PAP

Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme. Ujutro se slab mraz očekuje na jugu i jugoistoku Srbije. Jutarnja temperatura biće od -2 na jugu do 6 stepeni na severu Srbije, maksimalna dnevna do 23 stepena, u Beogradu do 22.

U toku noći na severozapadu, a u nedelju i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a uz prodor hladnog fronta vetar će biti u skretanju na severozapadni, prolazno i jak. Hladni front podeliće Srbiju na dva dela kada je temperatura u pitanju i maksimalna temperatura kretaće se od 8 stepeni na severozapadu do 22 stepena na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10.

Krajem dana i tokom noći obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, uz pljuskove sa grmljavinom, dok će na višim planinama kiša preći u sneg. Istovremeno, na severu Srbije padavine će prestati.

Vremenska prognoza za zarednu nedelju

Početkom sledeće sedmice biće osetno hladnije.

Na severu Srbije u ponedeljak će biti sunčano. U ostalim predelima promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u južnim predelima sa kišom, iznad 800 metara sa snegom.

U utorak u Srbiji sledi novo naoblačenje, u toku večeri i noći sa kišom. Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 11 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

Sredinom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana. Izražena južna strujanja doneće osetno topliju vazdušnu masu, a u većini predela duvaće i veoma jak jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području sa olujnim udarima od 100 km/h.

Sreda će pored veoma toplog vremena doneti i kišu sa pljuskovima i grmljavinom, ali i pesak iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine. Maksimalna temperatura biće do 23°C.

Četvrtak i petak doneće manji pad temperature vazduha. Sam kraj marta i početak aprila doneće sunčano i pravo prolećno vreme, uz temperature od 20 do 25°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading