SNEG VEĆ VEJE U OVOM DELU SRBIJE! Uskoro stiže i u ostale krajeve!

Autor:

Vesti

19.01.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon početnih 10°C u jutarnjim časovima, trenutna temperatura u Beogradu iznosi 6°C i beleži dalji pad.

SNEG VEĆ VEJE U OVOM DELU SRBIJE! Uskoro stiže i u ostale krajeve!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Trenutno, hladni front je stigao do severa Srbije, uzrokujući izrazito hladno vreme. U Bačkoj, kiša se pretvorila u sneg, a uskoro se očekuje da će isto biti i u drugim delovima Vojvodine.

Dok sneg veje na krajnjem severozapadu Srbije ovog jutra, ostali delovi zemlje su znatno topliji. Na jugoistoku Srbije, temperatura je prolećnih 15°C, a ista temperatura se beleži i u Nišu.

Nakon početnih 10°C u jutarnjim časovima, trenutna temperatura u Beogradu iznosi 6°C i beleži dalji pad, najavljujući prelazak kiše u sneg tokom dana, uz očekivani pad temperature vazduha na 0°C, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Jutro će, inače, predstavljati najtopliji deo dana u mnogim delovima Srbije, s obzirom na najavu prodora hladnog fronta tokom dana, što će do večeri obuhvatiti celu zemlju i prouzrokovati prelazak padavina iz kiše u sneg.

Podsećamo da je juče maksimalna temperatura dostigla prolećnih 22°C. Sada, petak nas iznenada vraća u zimski ambijent.

Za vikend se očekuje hladno vreme s temperaturama u skladu s kalendarskim normama. Jutra će biti ledena, praćena mrazom, dok će maksimalne dnevne temperature kretati od 0 do 4°C. Subota će biti sunčana, s izuzetkom južnih delova Srbije gde se očekuje sneg, koji će prestati tokom dana, najpre u centralnim i zapadnim regionima.

U narednoj sedmici se najavljuje otopljenje i porast temperatura.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading