UJUTRU MRAZ, POPODNE TOPLIJE! Ledena kiša u OVIM krajevima, a onda sledi totalni preokret!

Autor:

Vesti

30.11.2023

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas jutro biti hladno i delimično vedro uz mraz. U toku dana će biti umereno do potpuno oblačno i toplije, pre podne na severu, a po podne ponegde i u ostalim krajevima moguća je slaba kiša, koja se ujutro u Bačkoj, a uveče na istoku Srbije može lediti na tlu.

UJUTRU MRAZ, POPODNE TOPLIJE! Ledena kiša u OVIM krajevima, a onda sledi totalni preokret!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vetar slab i umeren, u košavskom području južni i jugoistočni, u ostalim krajevima južni i jugozapadni, po podne i uveče u pojačanju, naročito na jugu Banata i na planinama, gde će povremeno dostizati udare olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 
Najniža temperatura od -5 do 0 °C, a najviša od 7 do 13 °C, u Timočkoj Krajini oko 4 °C.

U Beogradu će jutro biti hladno i delimično vedro uz mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno i toplije, sredinom dana i po podne sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, po podne povremeno i jak, jugoistocni. Najniža temperatura od -4 do 0 °C, a najviša oko 11 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak će biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno toplije sa maksimalnom temperaturom od 14 do 23 °C, samo u Timočkoj Krajini hladnije, oko 7 °C, a ponegde se očekuje i slaba kiša. Duvaće jak, na jugu Banata i na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar.

Vetrovito će se zadržati i u subotu, kada se u drugom delu dana očekuje jače naoblačenje s kišom, koja će uveče i tokom noći u brdsko-planinskim predelima preći u sneg. Temperatura će biti u padu.

U nedelju se očekuje suvo i hladno, na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, a na jugu još ponegde sa slabim snegom, ali sa tendecijom postepenog razvedravanja prema kraju dana. Zatim prohladno, naročito u jutarnjim satima, u ponedeljak pretežno sunčano, u utorak malo i umereno oblačno i suvo. Sredinom nadedne sedmice kiša i sneg se očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading