RHMZ izdao UPOZORENJE: Srbija okovana ledom, evo šta nas čeka!

Autor:

Vesti

27.11.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod najavio je dolazak novog vremenskog fronta koji će doneti promene u vremenskim prilikama širom Srbije.

RHMZ izdao UPOZORENJE: Srbija okovana ledom, evo šta nas čeka!

Foto: Shutterstock

Kiša

Tokom naredne noći i u utorak očekuje se naoblačenje praćeno kišom, uz jak južni i jugozapadni vetar, posebno izražen na planinama. Na jugu Banata moguće su olujne udare vetra brzine od 85 do 100 km/h.



**Priliv toplijeg vazduha i mešovite padavine**



Meteorolozi ističu da će doći do priliva toplijeg vazduha, ali i pojave temperaturne inverzije u pojedinim delovima zemlje. Timočka Krajina, kao i kotlinama i brdsko-planinskim predelima istočne i jugozapadne Srbije, mogu očekivati mešovite padavine, poput snega koji će se lediti na tlu. Vetar će se tokom dana menjati, skrećući na severozapadni.


**Sreda: Mešovite padavine i razvedravanje**



U sredu se očekuju slabe mešovite padavine ujutru i pre podne, sa mogućim razvedravanjem tokom dana.


**Nagli porast temperature u četvrtak i petak**



U četvrtak se očekuje nagli porast temperature, a zatim još toplije vreme u petak, sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 °C. U Timočkoj Krajini temperature će biti oko 5 °C uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima.



**Upozorenje za vozače: Ledena kiša i sneg**



AMSS i RHMZ upozoravaju vozače na mogućnost snega na putnim pravcima, posebno u brdsko-planinskim područjima, kao i na poledicu usled najavljene ledena kiše. Vozačima se savetuje poseban oprez u vožnji, a ukoliko je moguće, najbolje je izbegavati putovanja u ovakvim vremenskim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading