SNEG U BEOGRADU VEĆ OD OVOG DATUMA! Za vikend ulazimo u najhladniji deo godine - zima kuca na vrata!

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlović je istakao da će vikend biti "uvod" u najhladniji deo godine, sa padom temperature i severozapadnim vetrom.

SNEG U BEOGRADU VEĆ OD OVOG DATUMA!  Za vikend ulazimo u najhladniji deo godine - zima kuca na vrata!

Foto: Republika/M. JOVANOVIĆ

Prema rečima pomoćnika direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Gorana Mihajlovića, prvi sneg u Beogradu i nižim predelima mogao bi da padne 23. novembra, što se poklapa sa statističkim podacima. Međutim, kratkoročne prognoze ukazuju na to da nas u narednih tri do sedam dana ne očekuje sneg.

- Već u toku noći u brdsko-planinskim predelima može da se desi da kiša pređe u susnežicu, zatim u sneg. Mislim na brdsko-planinske predele jugozapadne, zapadne, južne Srbije. Vojvodina, deo Podrinja, Pomoravlje bi bili bez snežnih padavina, dok se u ostalim krajevima, pre svega krajevi iznad 400-500 metara nadmorske visine, može očekivati sneg i formiranje pokrivača - rekao je Mihajlović.


Mihajlović je istakao da će vikend biti "uvod" u najhladniji deo godine, sa padom temperature i severozapadnim vetrom. On je takođe napomenuo da bi se u brdsko-planinskim predelima, pre svega jugozapadne, zapadne i južne Srbije, mogla pojaviti susnežica i sneg. Međutim, u Vojvodini, delovima Podrinja i Pomoravlja neće biti snežnih padavina, osim na mestima sa nadmorskom visinom iznad 400-500 metara.

- U tom smislu, ovo je samo najava i uvod u zimu tako da nećemo dugo uživati u snežnim čarolijama u nižim predelima. Nove padavine mogu se očekivati sredinom sledeće sedmice, i iznad hiljadu metara nadmorske visine može da bude povećanje snežnog pokrivača - rekao je Mihajlović.


Ipak, Mihajlović je naglasio da se snežni pokrivač neće zadržati dugo, jer već početkom naredne nedelje dolazi do porasta temperature. Takođe, novi pad snega se očekuje sredinom sledeće sedmice, ali samo na nadmorskim visinama iznad hiljadu metara.

Pomoćnik direktora RHMZ-a je upozorio da će predstojeći vikend biti uvod u najhladniji deo godine, sa temperaturama od četiri do maksimalno osam-devet stepeni, dok će se početkom iduće nedelje temperature kretati između 10 i 15 stepeni. Međutim, druga polovina naredne sedmice i sledeći vikend doneće novi prodor zahlađenja, što znači da ulazimo u najhladniji deo godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading