LJUBITELJI SNEGA ĆE MORATI DA SE STRPE! Čeka nas naglo zahlađenje, pa otopljenje, prava vremenska klackalica - METEOROLOG DAO DETALJNU PROGNOZU ZA NAREDNI PERIOD!

Autor:

Vesti

12.11.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su predviđanja pokazala da zahlađenje i moguć sneg u Srbiju stiže 18. novembra, to bi, ipak, moglo da se prolongira.

LJUBITELJI SNEGA ĆE MORATI DA SE STRPE! Čeka nas naglo zahlađenje, pa otopljenje, prava vremenska klackalica - METEOROLOG DAO DETALJNU PROGNOZU ZA NAREDNI PERIOD!

Foto: Republika/M. JOVANOVIĆ

U Srbiji su juče pale prve snežne pahulje u ovoj sezoni, na planini Goliji. Međutim, u nižim delovima bi sneg mogao da se sačeka i malo duže, smatra meteorolog Ivan Ristić.

- Ljubitelji snega moraju da se strpe. Zahlađenje za sledeći vikend je mnogo slabije i sa manje padavina nego što su modeli predviđali prethodnih dana, biće i kratkog daha jer ponovo od 20. novembra stiže otopljenje. Nagoveštaj novog jačeg zahlađenja postoji za 23. novembar -  istakao je meteorolog.

- Početkom nedelje posle hladnog jutra, smena sunca i oblaka, biće toplije tako da će se u utorak, 14. novembra najviše dnevne temperature kretati od 15°C do 20°C. U sredu, 15. novembra naoblačenje sa kišom i manjim padom maksimalnih temperatura koje će biti u intervalu od 11°C do 15°C. U četvrtak, 16. novembra suvo, jutro hladno preko dana više sunca nego oblaka i najviša temperatura bez bitnije promene.

U petak, 17. novembra hladnije pretežno oblačno povremeno sa kišom na planinama snegom. Najviša dnevna temperatura od 9°C na severu do 13°C na jugu. U subotu 18. novembra promenljivo oblačno prohladno i vetrovito sa pojačanim severozapadnim vetrom na planinama povremeno provejavanje slabog snega. Najviša dnevna temperatura od 7°C do 11°C. U nedelju, 19. novembr, a uticaj toplog fronta tako da će zahladjenje biti kratkog daha jer već od ponedeljka 20. novembra maksimalne temperature ponovo oko 15°C - dodao je Ristić.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading