UPALJENA TRI METEO-ALARMA! Srbija i u žutom, i u narandžastom i u crvenom - EVO I ZBOG ČEGA!

Autor:

Vesti

03.11.2023

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteo-alarmi se pale zbog temperature, jakih udara vetra i velikih padavina

UPALJENA TRI METEO-ALARMA! Srbija i u žutom, i u narandžastom i u crvenom - EVO I ZBOG ČEGA!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/pixabay.com

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje toplo i vetrovito vreme. Ujutro i pre podne malo i umereno oblačno i u većini krajeva suvo, tek ponegde moguća je slaba, kratkotrajna kiša. 

Sredinom dana, posle podne i uveče sledi jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa olujnim, a na jugu Banata povremeno i orkanskim udarima. Posle podne i uveče u postepenom skretanju na zapadni i jugozapadni pravac, a krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od 8 do 15 stepeni, a najviša od 14 u Negotinskoj Krajini do 24 stepena u Podrinju i jugoistočnoj Srbiji.

Na snazi će biti tri meteo-alarma. Zbog visoke temperature za ovo doba godine, iznad 22 stepena, aktiviran će biti žuti meteo-alarm. Zbog količine padavina veće od 20 l/m2 za tri sata, biće aktiviran narandžasti meteo-alarm, a crveni meteo-alarm pali se zbog udara vetra većih od 28 m/s, odnosno 100 km/h.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading