MIHOLJSKOM LETU JE KRAJ! Evo kada stiže SNEG, iz kratkih rukava uskačemo u kapute!

Autor:

Vesti

24.10.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro ispraćamo Miholjsko leto i sunčano vreme. Laganu odeću menjaju jakne i kišobrani, bar tako kažu meteorološka predviđanja.

MIHOLJSKOM LETU JE KRAJ! Evo kada stiže SNEG, iz kratkih rukava uskačemo u kapute!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović; J.iLIĆ

Danas je u Srbiji bilo voma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, a u košavskom području i na planinama i jak.

Najviša temperatura bila je od 26 do 29, u Negotinskoj Krajini oko 24 °C.

Međutim, meteorolozi predviđaju da bi ovakvom vremenu uskoro mogao i da dođe kraj i da će nastupiti temperature koje su primerenije ovom godišnjem dobu.

- Do kraja oktobra u Srbiji će biti od 22 do 25 stepeni, a od ponedeljka i preko 25 stepeni. U toku noći, sutra i u petak moguće su padavine, ali ne u većoj količini. Za vikend će biti suvo vreme - istakao je meteorolog Ivan Ristić za Republiku.

Početak novembra ključan?!

Natprosečno toplo vreme trajaće do skoro polovine novembra, smatra on i dodaje da će temperature i dalje biti iznad proseka.

- Početkom novembra se menja sinoptička situacija, manji pad temperature, ali i dalje iznad proseka, u rasponu od 15 do 18 stepeni. Prosečna temperatura će biti 10-15 stepeni. Sredinom novembra očekuje se jače zahlađenje, sa kišom i snegom na plnainama. Desetak dana posle toga sledi hladniji period, ali će temperature biti normalne za ovaj period, od 7 do 12 stepeni - dodao je Ristić za naš portal.

U petak ne krećite bez kišobrana

Padavine i vetar biće intenzivniji u petak.

- U petak, 27. oktobra prolazak hladnog fronta, naoblačenje sa kišom, osveženje i umeren severozapadni vetar koji će prvo zahvatiti sever i zapad Vojvodine u Beograd stiže izmedju 15-16h i do kraja dana najverovatnije do Niša, možda i Leskovca - navodi on.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading