VUČIĆ GLAVNA META "JOVANJICE"! GAĐAJU GA VEĆ ČETIRI GODINE, SAD UDARAJU PREKO GAŠIĆA: I dalje guslaju li guslaju o onom što su sami izmislili

Autor: B.B - E.S.T.

Vesti

12.07.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mrežu ispleli deo opozicije, strani centri moći, tajkunski mediji, ali i neki koalicioni partneri i pojedinci unutar SNS.

VUČIĆ GLAVNA META "JOVANJICE"! GAĐAJU GA VEĆ ČETIRI GODINE, SAD UDARAJU PREKO GAŠIĆA: I dalje guslaju li guslaju o onom što su sami izmislili

Foto: ST/Nemanja Pančić, RT Stara Pazova, Tanug/Jadranka Ilic

Slučaj Jovanjica

Slučaj "Jovanjica" se već četiri godine zloupotrebljava za politički obračun s državnim rukovodstvom, predvođenim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, što je posredno potvrđeno i u Specijalnom sudu u iskazu načelnika operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušana Mitića, koji je prekjuče na suđenju u tom predmetu kazao da je njihova namera bilo hapšenje tadašnjeg direktora BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića.

Ipak, ta priča ima i uvertiru jer je prvobitni plan bio, kako je Republika prva pisala, da se u ceo slučaj uplete Andrej Vučić, brat predsednika Srbije, da bi se, jasno vam je, na taj način udarilo na Aleksandra Vučića i vlast u državi. To je, međutim, neslavno propalo, pa se prešlo na plan B...

ISTI PRINCIP

Princip je, što bi se reklo isti, u pitanju su samo nijanse. Ime Andreja Vučića zamenjeno je imenom aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i mašinerija laži je nastavila da radi po istom principu. A u njoj, deo opozicije, pojedini strani centri moći i medijska imperija Dragana Šolaka. Sve to, (ne)očekivano, uz podršku pojedinih koalicionih partnera SNS, ali i pojedinih funkcionera samih naprednjaka.

Centralne uloge u ovom igrokazu, što bi rekli Hrvati, pripale su dvojici policijskih inspektora (koji su u međuvremenu postali ikone opozicije i tajkunskih medija) Slobodanu Milenkoviću, poznatijem kao Mali Senta (nadimak dobio po ocu), i Dušanu Mitiću. Njih dvojica uprla su se na sve moguće načine da Predraga Koluviju, vlasnika Jovanjice i prvooptuženog u pomenutoj aferi, povežu, kako znaju i umeju, s Gašićem. Dodajmo, bez uporišta i logike, što je jasno svakom ko ih je slušao kako govore u sudnici, ali koga briga... Važno je samo da neko zavrti spin, sve ostalo je stvar tehnike šolakovaca i opozicionara.

- Ni na jednom drugom polju ne mogu da pobede Vučića i onda izrabljuju ovu aferu do iznemoglosti. Čak i u danu kada je Amerika uvela sankcije Aleksandru Vulinu, inspektor Mitić je dobio udarna mesta i termine u Šolakovim medijima, a Gašićevo ime je osvanulo na obe naslovnice njegovih tabloida - objašnjava upućeni sagovornik našeg lista i dodaje:

- Gašića, čoveka koji zaista nema nijednu mrlju u karijeri u bezbednosnom sektoru, koji je vodio besprekorno BIA i sada na isti način vodi MUP, targetirali su samo zato što je blizak predsedniku Vučiću. Za sve koriste jednu jedinu poruku, koju mu je poslao Koluvija, i to povodom proslave Dana BIA, mnogo pre nego što je Jovanjica postala bilo kakva afera.

IŠLI REDOM

Na to je ukazao i Vladimir Đukanović, Koluvijin advokat, objasnivši da je posle prekjučerašnjeg svedočenja Mitića jasno da je afera "Jovanjica" izmišljena da bi deo MUP izveo državni udar.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović

- Političku priču koju su Mitiću spremili naučio je kao pesmicu, da je sve oko izmišljene afere "Jovanjica" bilo skopčano ka tome da se uhapsi Bratislav Gašić, kao tadašnji šef BIA, i da je on trebalo da bude prvookrivljeni. Uz njega bi uhapsili i tadašnjeg šefa beogradskog centra BIA Mirka Škera. Sada je jasno da je sve izmišljeno i da tamo sede na klupi nevini ljudi. Poenta je bila očigledno da se hapšenjem šefa BIA izvrši državni udar od jednog dela MUP u sadejstvu sa stranim faktorom i da se tako diskredituju srpske službe - ističe Đukanović.

Ovo je naduvan slučaj i više je politički nego pravosudni, konstatuje za Srpski telegraf Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost". Očigledno je, ističe, kroz "Jovanjicu" pokušana diskreditacija predsednika Vučića, njegovog brata Andreja, a pošto nije uspela, sada se krenulo na Gašića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (36)

Loading
Dr

12.07.2023 20:26

Predsednik nema nikakve veze sa Jovanjicom i to su čiste izmišljotine.

Petar Mirković

12.07.2023 20:41

Jovanjica je jedna obična tajkunska izmišljotina i nebuloza u koju niko ne veruje.

Tanja

12.07.2023 20:43

Užas. Sve same laži. Tajkuni izmislili aferu Ivanjica i ne prestaju da vređaju Predsednika Vučića.

Isidora

12.07.2023 21:45

Na sve su spremni kako bi naneli zlo Vučiću, jer znaju da mu nisu ni do kolena. Ali je on mudriji od njih, ne mogu da ga nadigraju.