VUČIĆ PROŠAO PET KRUGOVA PAKLA: Šesti neće preživeti!

Autor: J. JELOVAC, G. MITROVIĆ

Vesti

05.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo 36 dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošao je kroz pet krugova pakla oličenih u pokušajima zapadnih službi i pojedinih domaćih centara moći da mu "slome kičmu". Kako tvrde sagovornici Srpskog telegrafa, svi ti, na prvi pogled nepovezani pritisci bili su samo uvertira za završni udarac. A kada on usledi, upozoravaju da postoji ozbiljna opasnost da ga Vučić u političkom smislu ne preživi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Steže se obruč: predsednik na meti

Izvori našeg lista iz srpskih obaveštajnih struktura svedoče da su već izvesno vreme suočeni sa ozbiljnim najavama da se sprema žestok udar na Vučića.

Anđelković: Sve to ima pozadinu van Srbije, u centrima moći Zapada, Albanije, Hrvatske i Crne Gore

- Tenzije će rasti kako se bude primicao dan izbora u Beogradu. Njihova kulminacija, bar tako su isplanirali kreatori, trebalo bi da usledi na sam dan glasanja ili u danima koji će uslediti nakon toga. Cela ideja svodi se na to da raznim lažima o izbornoj krađi, navodnim napadima na opozicionare i sličnim tvrdnjama pokušaju da na ulice izvedu kritičnu masu. U njoj bi bili i pojedini pripadnici navijačkih grupa, ali i krimi-klanova, plaćeni da izazovu nerede, koji bi, dalje, kako se nadaju, doveli do ozbiljnih demonstracija - otkriva naš izvor.

ULAZAK U MAKAZE

Objašnjava i da bi se Vučić praktično našao u makazama.

- Ukoliko policija ne bi reagovala, to bi dalo odrešene ruke tim interesnim grupama da na ulicama Beograda, a oni se nadaju i drugih gradova, rade šta hoće. S druge strane, ako pripadnici MUP intervenišu, spremna je cela mašinerija, sastavljena od odabranih ljudi iz medija, NVO, navodnih boraca za ljudska prava koja bi napala Vučića tvrdeći da je diktator, cenzor, batinaš... Oni bi u tome imali jasnu i direktnu podršku pojedinih zapadnih ambasada - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Borojević: Svaki put kada Vučić pomene Rusiju i saradnju sa Kinom, odmah uslede napadi

Politički analitičar Saša Borojević tvrdi da je povezanost domaćih i inostranih krugova koji su se udružili protiv Vučića očigledna.

- Svaki put kada Vučić pomene Rusiju i približavanje Srbije Rusiji, saradnju sa Kinom, odmah uslede napadi svih prozapadnih janičara, koji su na finansijskoj infuziji NVO, EU i Amerike. Sve dolazi iz iste kuhinje, odnosno američke ambasade i predstavništava pojedinih EU država - konstatuje Borojević.

18. 1. 2018.
Foto: Tanjug

1. Spinovanje o cenzuri u medijima

Bukvalno ne prođe dan, a da samozvani predstavnici novinarske struke oličeni u pojedinim NVO i nazovimedijskim organizacijama ne zavape o neslobodi i cenzuri. Na kraju, posetu Srbiji najavili su iz Međunarodne misije za utvrđivanje činjenica o medijskoj slobodi i bezbednosti novinara, ali su se predstavnici ovog tela sastali sa predsednikom Vučićem tek nakon što ih je njegova medijska savetnica Suzana Vasiljević upozorila da bi trebalo da čuju i argumente onog zbog čijih navodnih zabrana novinari ne smeju da pišu onako kako jeste.

16. 1. 2018.
Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

2. Ubistvo Olivera Ivanovića

Svirepo ubistvo Olivera Ivanovića poslužilo je u dva cilja: Vučić je bukvalno pet minuta posle zločina bez ijednog dokaza optužen da stoji iza likvidacije, a istovremeno je među kosovske Srbe uneta dodatna zebnja, uz pokušaj da se kod njih kreira nepoverenje u srpskog predsednika i vlast u Beogradu.

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je sve dobro planirano da bi se kampanja za beogradske izbore preusmerila u drugom pravcu i da se strašnim lažima kompromituju Vučić i SNS.

7. 1. 2018.
Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

3. Napadi mitropolita Amfilohija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović iskoristio je Božić da optuži Vučića da planira izdaju Kosova i Metohije. Kreatori plana za svrgavanje vlasti svesni su koliki je uticaj Crkve u srpskom narodu i zbog toga je izabran jedan od njenih najviših velikodostojnika da zada udarac ispod pojasa. Iako je patrijarh Irinej brzo reagovao i poručio da se Vučić za KiM bori kao lav, seme sumnje je posejano. U ovom se vidi prepoznatljiv rukopis CIA jer se nedavno na gotovo isti način na Vladimira Putina ustremio jedan od ruskih vladika, Jevtikije.

21.12. 2017.
Foto: ST/N. PANČIĆ

4. Laži da se sprema izborna krađa

Počelo je izmišljotinama o masovnom prijavljivanju birača iz unutrašnjosti u glavnom gradu, pa kada to nije prošlo, u igru su ubačene navodno nepristrasne NVO, poput Crte, koje su počele bukvalno na dnevnom nivou da govore o neregularnostima, pripremi izborne krađe i slično. Tu matricu širi i opozicija, čiji predstavnici unapred znaju da će biti pokradeni. S druge strane, direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da se za ovakve optužbe moraju izneti dokazi jer u suprotnom imaju za cilj pripremu terena za izborni neuspeh, potencijalne proteste na ulicama i nasilno obaranje izbornih rezultata.

13.12. 2017.
Foto: Starsport

5. Neredi na stadionu, širenje nasilja...

Neviđenim neredima na krvavom večitom derbiju započeo je lanac događaja zamišljenih tako da polako stežu obruč oko Vučića. Preuzimanje tribine uz pomoć kriminogenih struktura i plaćenika iz Hrvatske trebalo je da obezbedi kritičnu masu koja bi koliko sutra i možda baš na protestima protiv navodne izborne krađe mogla da bude iskorišćena za izazivanje nereda i obračun sa policijom. Uz to, cilj je bio i da se među narod unese strah i kod građana i u inostranstvu stvori utisak da Srbija nije bezbedna zemlja i da vlast ne može da se izbori sa nasiljem.

Foto: Public

MRAČNA STRATEGIJA

Analitičar Dragomir Anđelković takođe smatra da iza naoko nepovezanih napada na Vučića stoji očigledna strategija:

- Vučića napadaju na sve moguće načine, kao da su predstavnici druge strane u ratu. Ova propaganda protiv njega je toliko crna da se poredi sa ratnom, tako da postoji očigledna strategija, koja obuhvata medije, zbivanja na sportskim manifestacijama, uticaj određenih crkvenih krugova... Sve to ima pozadinu van Srbije, u centrima moći Zapada, Albanije, Hrvatske i Crne Gore, i taj spoljni krug srpskih neprijatelja povezan je sa onima u Srbiji koji su spremni da im služe.

Poslanik SNS i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović tvrdi da pomenuti događaji mogu eskalirati u prave sukobe.

Đukanović: Upozoravam da ovo može da bude uvertira u nešto mnogo ozbiljnije

- Sve to može da bude uvertira u nešto mnogo ozbiljnije. Kreatorima i sponzorima svega toga nije bitno da li će predsednik države biti napadnut sa ekstremno leve ili ekstremno desne strane. Kroz sve te pritiske bezrazložno se akumulira negativna energija u narodu, koji bi svoj bes mogao da iskali na ulicama kako bi se nasilno osvojila vlast bez ikakvog programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (105)

Loading
Ivana

05.02.2018 10:05

Vucic je institucija za sve njih.

Jole

05.02.2018 11:16

@Ivana - I ne mogu mu nista!

Nino

05.02.2018 10:07

Mnogima smeta to sto se Vucic bori za interese drzave i naroda i sto ga okruzuju posteni i obrazovani ljudi

Gavra

05.02.2018 10:08

Predsednik se bori zato što je to najbolje za njegov narod.