JOVANJICA 3! POČELA NOVA MONTAŽA PROTIV VUČIĆA!

Autor:

Vesti

05.07.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije prošla "Jovanjica 1", nije ni "Jovanjica 2", možda prođe "Jovanjica 3"...

JOVANJICA 3! POČELA NOVA MONTAŽA PROTIV VUČIĆA!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/J. ILIĆ/MUP/Republika.rs

Kriminalno-tajkunsko-medijska hobotnica pokrenula je novu montažu čiji je jedini cilj, kao i u prethodnim slučajevima, da se Andreju Vučiću, a preko njega i bratu Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, napakuje navodna povezanost sa aferom (pokazalo se, takođe, montiranom) u vezi s plantažom kanabisa u vlasništvu Predraga Koluvije.

VAN OVLAŠĆENJA

Ovog puta glavna uloga pripala je Slobodanu Milenkoviću poznatijem kao Mali Senta, nekadašnjem načelniku beogradskog UKP za borbu protiv narkotika, kojeg poslednjih dana mediji u vlasništvu Dragana Šolaka veličaju na naslovnim stranama. Oni time ne samo što ga unapred amnestiraju od ozbiljnih optužbi s kojima se suočava već ga pripremaju i za čoveka koji bi trebalo da bude iskorišćen za obračun s predsednikom Vučićem i SNS. Sve to, iako je nedvosmisleno potvrđeno, kako veštačenjem telefona Predraga Koluvije tako i u sudskom procesu za "Jovanjicu", da Andrej Vučić nije imao apsolutno nikakvu vezu s Koluvijom i drugim uhapšenima u ovoj aferi. A to je, inače, polako postaje jasno, i bio cilj akcije koju je, van svojih ovlašćenja i daleko od teritorije za koju je nadležan, vodio upravo Milenković.

U Šolakovom tabloidu Danas tako je juče, kao glavna vest, objavljen tekst "Malog Sentu lome kao Dijanu Hrkalović". To je bio samo poslednji u nizu nekoliko desetina medijskih hvalospeva u kojima se Milenković predstavlja kao heroj koji je ustao protiv kriminalaca na vlasti, beskompromisni policajac i borac za pravdu. Kako za Srpski telegraf kaže izvor iz bezbednosnih struktura, reč je o dobro osmišljenoj operaciji.

Republika

Foto: Promo Public

 

- Nemojte da vas to čudi, reč je o medijskoj uvertiri pred potpunu ofanzivu. Posle "Jovanjice 1" i "Jovanjice 2" scenario je, maltene, isti. Isti su i akteri. Samo što je ulog sada veći. Prvi cilj je po svaku cenu odbraniti Malog Sentu od optužbi, a drugi iskoristiti ga za finalni udar na Vučića. Samo što su se, ja mislim, u tome malo preigrali - objašnjava naš sagovornik.

PRIČAJU BAJKE

Svetozar Vujačić, advokat i specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova, smatra da učestalim medijskim objavama ti koji ih realizuju priznaju da se Vučić ne može pobediti na izborima.

- Celu tu hajku, prema mom mišljenju, predvodi Boris Tadić, koji poslednjih dana i te kako proziva predsednika Vučića. On, koji nije mogao da pređe ni dva odsto, poziva Vučića, koji je imao preko 65 odsto na izborima, da podnese ostavku jer je, kako kaže Tadić, Vučić kriv za sav kriminal u zemlji. Određenim medijskim objavama, koje su poslednjih dana učestale, priznaje se samo jedno, a to je da predsednika ne mogu pobediti na izborima, pa moraju da se služe prljavim stvarima. Smišljaju metode, podmeću laži, kao što je "Jovanjica 3" i slično... Druga opcija im je fizička likvidacija, za šta su svojevremeno i pripremali teren. Oni rade stvari koje su kažnjive, udaraju na predsednika države - ističe Vujačić za Srpski telegraf.

Dejan Miletić, politički analitičar i prvi čovek Centra za proučavanje globalizacije, ovako vidi celu stvar:

- Tu imamo na delu parolu: "Što gore za Srbiju to za nekog bolje". Želja da se stvori jedan institucionalni haos, jedno nepoverenje u institucije Srbije samo govori o namerama tih koji pišu ili publikuju takve članke jer, prosto, pričati neke bajke bez činjenica, s nekim pretpostavkama, i kreirati i od toga praviti navodne informacije govori isključivo o lošoj nameri.

Milenković kod tužioca

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputilo je poziv za razgovor Slobodanu Milenkoviću poznatijem kao Mali Senta, bivšem načelniku UKP za grad Beograd za narkotike. Kako je objavljeno, on će biti saslušan u svojstvu građanina. Razgovor će biti obavljen danas u prostorijama tužilaštva.

Republika

Foto: Printscreen

 

Milenković je pozvan na razgovor da bi se izjasnio o navodima bivših visokih funkcionera MUP iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

- Ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica" - stoji u saopštenju tužilaštva.

Mali Senta, preko Šolakovih medija, poručio je da je od vrha MUP tražio dozvolu da se javno oglasi i odgovori na optužbe. MUP je, međutim, to negirao.

Doktor Stefanović

Umesto da odgovori na optužbe da je prisluškivao Aleksandra Vučića i lično čitao sve transkripte razgovora predsednika Srbije i članova njegove porodice, Nebojša Stefanović glumi lekara. Tako je doktor Stefanović tokom posete vežbama na Pasuljanskim livadama prigrabio aparat za merenje pritiska i oslušnuo kakav je krvni pritisak njegovog šefa kabineta.

Za šta je optužen Milenković

- pakovao aferu "Jovanjica" Andreju Vučiću

- radio s drogom (i ovako i onako)

- koristio dva telefona sa Skaj aplikacijama

- radio za Šarića

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading