OTKRIVAMO: DIJANA HRKALOVIĆ SPREMALA BEKSTVO ZBOG ELEZA! Uhapšena u poslednji čas

Autor:

Vesti

25.12.2021

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, uhapšena je preksinoć u poslednji čas jer se spremala za bekstvo, saznaje Srpski telegraf iz policijskih izvora. Sud joj je, uostalom, i odredio ponovo pritvor, uz obrazloženje da postoji opasnost da bi mogla da pobegne.

OTKRIVAMO: DIJANA HRKALOVIĆ SPREMALA BEKSTVO ZBOG ELEZA! Uhapšena u poslednji čas

Foto: Ilustracija: republika.rs, Profimedia, pixabay

Naime, ona je preko svojih ljudi saznala da je Darko Elez, jedan od glavnih likvidatora "kavačkog klana" počeo da peva o njenoj ulozi u najtežim krivičnim delima, među kojima su zataškavanja, pa čak i naručivanja ubistava! Navodno, otkrio je i jednu stvar koja bi mogla biti ključni dokaz protiv Hrkalovićeve i "prečica" do dugogodišnje robije.


- Posle nagodbe sa srpskim tužilaštvom Elez se obavezao da će ispričati sve što zna o vezama s Dijanom i njenim ljudima u MUP. U početku je otkrivao uglavnom sitnije stvari, ali je malo-pomalo počeo da priča o važnijim stvarima. Konačno, odlučio je da sarađuje u potpunosti - otkriva naš sagovornik upućen u tok istrage protiv ove mafijaške ekipe.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je u petak poništio odluku o ukidanju pritvora donetu 10. decembra (na slobodu puštena dva dana kasnije), i to baš zbog opasnosti od bekstva.

- Tužilaštvo je u svojoj žalbi osnovano zaključilo da je sud pogrešno procenio kako nema te opasnosti - rekla je portparolka suda Mirjana Piljić.

Za šta se još sumnjiči Hrkalovićeva


- formiranje mafijaško-policijske hobotnice u MUP

- logistička podrška i zaštita Velji Nevolji i "kavačkom klanu"

- umešanost u ubistvo Miše Ognjanovića, Galeta Miloradovića, Vladimira Popovića Popa, Nenada Milića Bosketa

- pokušaj ubistva cijanidom "škaljarca" Jovice Vukotića u Centralnom zatvoru


Prema saznanjima našeg lista, Hrkalovićeva je i posle puštanja iz pritvora bila kao na iglama, svesna da je Elez najopasniji svedok koji odlično zna kako je funkcionisala njena mreža koja je obuhvatala i vrh MUP. Ona je maltene doživela nervni slom kada je saznala da se njen bliski saradnik nagodio. Posebno je zanimljiva njihova veza s bivšim načelnikom novosadske policije Miloradom Šušnjićem, koji se takođe našao na optužnici.

ZAŠTITA MERAMA

- Posle krivične prijave koju je izvesni Želimir Kreštalica 1. decembra 2017. podneo protiv Eleza Dijana je naredila Šušnjiću da "kavačkog" likvidatora stavi na mere i tako onemogućila druge policijske uprave da ga prisluškuju. Istovremeno, policijski dvojac je zataškavao i sklanjao krivične prijave protiv Eleza i nekolicine "kavčana". Dok je Elez bio na merama dogodila su se dva ubistva u Novom Sadu, s kojima se povezuje: 24. novembra 2017. sa sedam metaka izrešetan je Marko Markuš (29), a dve godine kasnije skoro na isti način ubijen je biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) - podseća naš izvor.

Hrkalovićeva se zbog toga tereti da je bila logistička podrška Elezu, ali i Veljku Belivuku. Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno izveštaje tužilaštvu u vezi s ubistvom Vlastimira Miloševića, slučajem poznatim kao ubistvo na šinama, za koje je Nevolja bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen.

Vujačić: Klupko počelo da se odmotava

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 


Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, kaže da je Apelacioni sud imao debeo razlog da Dijanu vrati u pritvor.

- Oni su, po svemu sudeći, imali indicije da bi mogla da pobegne, nisu sigurno napamet to uradili. Moguće je da je spremala bekstvo, koje bi joj omogućilo da izbegne krivičnu odgovornost. Verovatno tužioci i sudija koji je odredio pritvor imaju neka objašnjenja, moguće je da je klupko oko nje počelo da se odmotava, ali to je uvek u domenu tajni. Videćemo šta će dalja dešavanja da pokažu.


Tužilaštvo je za bivšu državnu sekretarku (zasad) zatražilo pet godina zatvora zbog trgovine uticajem, ali je gotovo izvesno da će optužnica, u svetlu novih dokaza, uskoro biti proširena.

Bjegović: I vođa "kavčana" pobegao pred hapšenje

Republika

Foto: printscreen

 

Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam i organizovani kriminal, pozdravio je odluku Apelacionog suda.

- Ponovno hapšenje i određivanje pritvora usledilo je jer je postojao visoki stepen rizika od bekstva. Vrlo je moguće da bi akciju izvlačenja organizovala i pomogla strana obaveštajna služba diplomatskim kanalom tako što bi dobila diplomatski pasoš. Ne treba zaboraviti da je Dijana već menjala lične podatke kad je boravila u inostranstvu i da joj je neko nudio zaštitu ako se vrati u Srbiju. Pa zar i vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer nije napustio Crnu Goru na nerazjašnjen način pred samo hapšenje.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

Komentari (0)

Loading