EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! DIJANA UZELA MILIONE SALETA MUTAVOG? Nevolju skidala golog dok nije pronašla pare

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, koji je izrešetan 13. oktobra 2016. u Beogradu, ostavio je iza sebe ogromnu količinu novca koju je, na kraju, prigrabila nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! DIJANA UZELA MILIONE SALETA MUTAVOG? Nevolju skidala golog dok nije pronašla pare

Foto: Instragram/dijanahrkalovic, Privatna arhiv

Do tih para, a reč je o milionima evra, ona je, međutim, došla tek nakon ozbiljne potrage, u kojoj je čak slala svoje policajce da maltretiraju Stankovićevog ortaka Veljka Belivuka. Ali krenimo redom...

Sale Mutavi ubijen je u klasičnoj sačekuši u Beogradu kada se vraćao s treninga u teretani. On je u mesecima pre tog oktobra 2016. razgranao posao s narkoticima i još nekim stvarima s one strane zakona i bio je više nego ozbiljan igrač na tržištu droge. Kako za naš list kažu dobro upućeni sagovornici iz bezbednosnih struktura, zato nije nikakvo čudo što je za relativno kratko vreme zgrnuo milione.

- Kada je ubijen, Dijana Hrkalović, koja je bila bliska s njim, znala je da te pare postoje i da ih je on držao u kešu jer nije bilo vremena da ih opere i ubaci u legalne tokove, što se, inače, radi preko građevine i nekih drugih biznisa. Prvo je posumnjala da je do tog novca došao Velja Nevolja, s kojim je Mutavi provodio dosta vremena, a mnoge poslove su i odrađivali zajedno - objašnjava izvor našeg lista.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sale Mutavi i Velja Nevolja

 

PEŠICE DO HUMSKE

Kako kaže naš sagovornik, u to vreme Dijana nije bila naročito bliska s Belivukom.

- Ona je, tragajući za Stankovićevim parama, u jednom trenutku čak organizovala akciju u koju je poslala svoje odane ljude iz policije. Njih nekoliko je zaustavilo Velju Nevolju nedaleko od Autokomande, kada je svojim BMW krenuo na stadion Partizana. Tada su ga čak i bukvalno skinuli do gole kože tokom pretresa, pokušavajući da nađu neki trag gde bi pare mogle biti sakrivene. Zatim su ga pustili, ali su njegova kola zadržali i maltene ih rasklopili, dok je on otišao pešice do stadiona - priča naš izvor.

Nešto kasnije, međutim, Hrkalovićeva je ipak uspela da se domogne Stankovićevog novca. Sagovornik Srpskog telegrafa ističe da je tada shvatila da Belivuk nije imao nikakvih saznanja o tim parama.

- Deo novca pronađen je, dobro skriven, u blindiranim kolima koja je koristio Sale Mutavi. Tamo ih je verovatno držao jer su uvek bila pod nadzorom i dobro čuvana. Drugi, veći deo, nađen je u njegovom tajnom šteku koji je Dijana nekako provalila. Nekoliko meseci kasnije, nakon što je u januaru sledeće godine ubijen karatista Vlastimir Milošević, čija je likvidacija poznata kao ubistvo na šinama, ona se zbližava s Belivukom i njegovim ljudima - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Belivuk je isprva optužen za ubistvo Miloševića, ali je na suđenju oslobođen jer su DNK dokazi volšebno kontaminirani. U tome, kako se sumnja, bitnu ulogu je imala upravo Dijana Hrkalović. Posle toga, ona i Velja Nevolja postaju dobri prijatelji.

OZBILJAN IZVOR

Kako kaže prof. dr Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam i organizovani kriminal, nesporno je da su se na narko-tržištu Beograda okretale ogromne pare:

- Obračun kriminalnih grupa, prvenstveno u Beogradu, kao najvećem narko-tržištu na Balkanu, s obzirom na broj uživalaca opijata, upravo je predstavljao borbu u hijerarhijskom lancu za prevlast i finansijsku moć u ovom prljavom poslu. Mnoga ubistva su počinjena iz tih razloga. Nažalost, pojedini državni funkcioneri uvideli su kakvu bi korist mogli imati od povezanosti s kriminalom.

Jasmina Andrić, stručnjak za bezbednost, konstatuje da su mnogi nazovinavijači povezani sa različitim vidovima kriminalnih radnji, pre svega, narko-trafikingom.

- Kao što smo videli i kod nas, to je izvor ogromnih finansijskih sredstava - kaže ona.

 

Sve svalila na policajce

Policajci koje je Hrkalovićeva posla da presretnu Velju Nevolju imali su kasnije problema zbog toga.

- Kada je Belivuk maksimalno ojačao, ona je sve svalila na te ljude, praveći se blesava i tvrdeći da pojma nije imala da će oni zaustaviti i pretresati Nevolju. Njegovi vojnici kasnije su proganjali neke od tih policajaca - priča sagovornik Srpskog telegrafa iz MUP.

Sasuli rafal u Stankovića

Stanković je izrešetan sa više od 60 hitaca iz "kalašnjikova" 13. oktobra 2016. godine oko 21.30 časova u Bačvanskoj ulici u Beogradu, u trenutku kada je ušao u svoj automobil audi A6. Prema istrazi, tada mu je prišao BMW, iz kojeg su nepoznati napadači sasuli rafal u njega, a potom pobegli i vozilo spalili. Tom prilikom ranjen je i njegov telohranitelj Milorad Đ., koji je stajao pored automobila.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
medison

19.11.2021 23:46

Za ove je samo dozivotna nista drugo. Takodje i ove organizatore sto su se razbezali po svetu kao sto je onaj zvicer i drugi pohvatati i na dozivotu

Bošnjak

20.11.2021 05:01

Užas.