FILMSKA POTERA PO BEOGRADU! Operacija "KAPITALAC": Kako je vođa mafije pobegao Dijani i Velji!

Autor:

Vesti

09.08.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliski saradnik Luke Bojovića posle filmske potere ulicama izbegao sudbinu ostalih Belivukovih žrtava.

Foto: Tanjug/Estock/ST/AP

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Filip Korać, desna ruka jednog od vođa "škaljarskog klana" Luke Bojovića, u pravom mafijaškom trileru izbegao je sudbinu ostalih žrtava Velje Nevolje, pokazuju operativni podaci u koje je Srpski telegraf imao uvid.

MANEVAR KOD PERIONICE

Naime, nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović isplanirala je akciju kodnog naziva "Kapitalac", kojom je trebalo da bude eliminisan jedan od naopasnijih i najlukavijih protivnika "kavčana" i čovek koji je potom izbegao još jednu zamku bande Belivuk-Miljković.

- Korać je, prema Hrkalovićkinom nalogu, pozvan na saslušanje u Upravu kriminalističke policije, gde je trebalo da ga ispitaju već instruisani inspektori. Naravno, ništa nisu saznali, a to im i nije bio cilj, već je planirano da ga Nevoljini ljudi otmu ili ubiju na povratku iz UKP. Tada kreće pravi filmski rasplet, koji se završio srećno po Lukinog mafijaša - otkrivaju naši izvori.

Foto: Republika

Dijana Hrkalović

Kada je Korać krenuo nazad, Dijana je naredila da ga prate dvoja kola s policajcima u civilu, a iza njih je išao i jedan auto u kom su bili Veljini ljudi. Oni su čekali da se policajci povuku da bi stupili u akciju, ali je tada došlo do obrta.

- Kod perionice na Mostarskoj petlji na auto-putu Beograd-Niš, Koraćev vozač je stao tako da je blokirao saobraćaj, a njegov gazda je munjevito izašao na suvozačka vrata i prešao u automobil koji ga je čekao u suprotnom smeru. Poznat kao ekstremno oprezan i znajući da mu Belivukova ekipa radi o glavi, naredio je vozaču da se kreće vračarskim uličicama, pored Hrama Svetog Save, da bi video da li ih neko prati. Pošto je sve precizno isplanirao, u pravom mafijaškom stilu je sve vreme bio na telefonskoj vezi sa svojim ljudima, raspoređenim na trasi kojom se kretao. Da bi sve još više ličilo na akcioni film, svuda okolo je bilo i Veljinih ljudi, koji su uzalud vrebali priliku da se dokopaju Koraća. Ukratko, Vračar je vrveo od mafijaša sa obe strane - opisuje izvor našeg lista.

Patent "zemunaca"

Trik sa promenom automobila i pravca kretanja svojevremeno su patentirali pripadnici "zemunskog klana", kojima su pripadali i Bojović i Korać.
Naime, oni su porodicama otetih žrtava naređivali gde da ostave novac za otkup, a to je obično bilo negde pored auto-puta, na pravcu kroz Novi Beograd. Da bi bili sigurni da ih ne čeka policijska zamka, uzimali su pare sa dogovorenog mesta, a onda ostavljali, obično kradeni, automobil i ulazili u drugi, kojim su u suprotnom smeru nestajali bez traga.

PROVALIO ZAMKU

"Škaljarac" je primetio da se za njegovim vozilom kreću ista ona kola koja je primetio i na auto-putu, pa je tada već bio siguran da mu se spremala smrtonosna zamka. Među onima koji su ga pratili bio je i momak na motoru, koji je u jednom trenutku na pogodnom mestu pokušao Koraćevom autu da blokira put, ali ga je vozač izbegao i nastavio dalje.

- Hrkalovićeva se unervozila jer joj je situacija izmicala iz ruku, planirala je čak da Koraća zaustavi policija, ali su joj saradnici sugerisali da bi to bilo previše providno i da se on sigurno ne bi zaustavio. Tako je plan propao - kaže operativac upućen u detalje istrage.

Foto: MUP Srbije

 

Ko je Filip Korać

- desna ruka Luke Bojovića
- bio na meti Slobodana Šaranovića, koji je verovao da mu je Bojović ubio brata
- uprkos sumnjama da je podstrekivao na ubistvo Blaža Đurovića, tužilaštvo odustalo od optužnice, što je šokiralo i predsednika Aleksandra Vučića
- malo prisutan u javnosti, zvanično bez mrlje u dosijeu

Belivukova ekipa posle ovog fijaska nije odustala. Sledeći pokušaj da se dokopaju omraženog protivnika dogodio se pošto su ubili Gorana Veličkovića.

- Uzeli smo Goksijev telefon i počeli da šaljemo poruke njegovom šefu Koraću. Međutim, on nas je odmah posle prve ili druge poruke provalio. Tada smo mu poslali fotografiju Veličkovićevog tela, na kojem smo krvlju ispisali "Korać pička", a ubrzo još jednu poruku: "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, navataćemo te" - ispričao je tužiocu Bojan Hrvatin, član Belivukovog klana, koji će biti i zaštićeni svedok na suđenju monstruoznoj bandi.

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Rat počeo zbog juga

Rat Koraća i Belivuka počeo je kada je Lukin saradnik u decembru tokom derbija Partizan - Crvena zvezda pokušao da preotme južnu tribinu uz pomoć hrvatskih huligana.

Motiv za krvavu tuču je bila Koraćeva namera da, uz vlast na Partizanovom stadionu, preuzme i primat u trgovini narkoticima.

Međutim, njegovi su izvukli deblji kraj, a svima je u sećanju ostala slika krvavih i golih do pasa muškaraca koje je izvela Žandarmerija. Šestorica Hrvata su na sudu priznala krivicu i posle odležane zatvorske kazne su proterana iz Srbije.

Foto: youtube.com/Vijesti Online

 

Vukotića doveli na nišan ubici

Sprega policije i "kavčana" bila je očita i u Crnoj Gori, pogotovo kada su pripadnici MUP 22. oktobra prošle godine u Kotoru doveli na nišan plaćenom ubici vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića.

On je priveden u stanicu policije bez ikakvog obrazloženja, a dok je čekao navodno saslušanje, njegova pratnja je primetila Petra Mujovića (19) iz Nikšića, naoružanog pištoljem i s metkom u cevi, koji je u ruci imao i kriptovani skaj telefon. Kada su ga upitali šta radi tu, došlo je do sukoba, pa ga je pratnja savladala i predala policajcima koji su stajali na samo dva metra udaljenosti.

- Policija je bila iznenađena kada je pratnja prvo savladala, a potom prijavila Mujovića. Vukotić je tada pitao policajce šta traže od njega i šta treba da uradi jer je dugo čekao, na šta su mu odgovorili da ne treba ništa da uradi, da je slobodan i može da ide, što je Vukotića iznenadilo s obzirom na to da je zaustavljen ispred tunela, gde je čekao sat vremena da dobije pisani poziv - piše u prijavi protiv policajaca koje je Milovo tužilaštvo nedavno odbacilo.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading