DRITAN JE GRĐI OD MILA! Abazović licemer - podneo zahtev za VRAĆANJE ĐUKANOVIĆEVOG ZAKONA!

Autor: Republika

Svet

08.03.2021

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici koalicije „Crno na bijelo“ čiji je lider Dritan Abazović, potpredsednik Vlade, podneli su su Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocenu saglasnosti članova Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

RepublikaFoto: eStock
Sličan se sličnom raduje Dritan Abazović i Milo Đukanović

Iz URE navode da su to uradili jer „nemaju problem da se zakonsko rešenje za koje su glasali u parlamentu ispita na najvišem institucionalnom nivou, posebno imajući u vidu da je Zakon o verskim slobodama izazvao brojne polemike u javnosti.“

- Svako fizičko i pravno lice, uključujući i verske zajednice, dužno je da poštuje kulturna dobra drugih, na isti način kao i svoja, a pravo na pristup kulturnom dobru može se ograničiti samo radi zaštite javnog interesa i prava i sloboda drugih. Dakle, država je dužna da štiti kulturna dobra, što je detaljno razrađeno normama Zakona o zaštiti kulturnih dobara, a koji je napisan i usklađen sa međunarodnim propisima. Postavlja se pitanje, da li član 12 predmetnog Zakona, koji glasi “U slučajevima premeštanja, iznošenja iz države ili otuđenja dobara koja predstavljaju kulturnu baštinu Crne Gore, a na kojima pravo svojine ima verska zajednica, primenjuju se odredbe zakona kojim se uređuje zaštita kulturnih dobara.”, predstavlja dovoljnu garanciju za zaštitu Ustavom Crne Gore propisanih članova 77 i 78 - navodi se u inicijativi koju potpisuju svi poslanici koalicije „Crno na bijelo“ u Skupštini Crne Gore, Miloš Konatar, Božena Jelušić, Srđa Pavićević i Suada Zoronjić. 

Abazovićevi poslanici su takođe inicirali ispitivanje da li je član 12 Zakona o slobodi veroispovijesti u skladu sa Ustavom:

- Cilj ove inicijative je da se potvrdi da je imovina države Crne Gore zaštićena, da niko neće i ne može odneti, otuđiti ili prisvojiti nešto što pripada našoj državi.

Iz ove koalicije poručuju da „potpuno mirne savesti“ podnose inicijativu za ocenu ustavnosti jer su, kako ističu, sigurni u “kvalitet zakona“ i u to da u njemu nema ništa što bi ovu državu i vernike ugrozilo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
dakse

07.03.2021 09:21

Ko je kaki vidi ga svaki. Ne pada sneg da pokrije breg, no da svaka zverka pokaze svoj trag. Dritan je prodana dusa i trojanski konj Krivokapica. Napadali su Srbe velika carstva i mnogi zlocinci i propali su pa ce i ova dva Milogorca.

Odgovori 0 12
Aleks

07.03.2021 14:08

@dakse - Pročitao si samo naslov. Nemaš pojma da je Abaz najveći protivnik Mila.

Džama

07.03.2021 11:06

Samo neka Ustavni sud pravedno presudi. Abaz samo kontrira Milu da se i sam ne plaši presude.