KO JE VELJA NEVOLJA, BOG I BATINA MAFIJE U SRBIJI: Uhapšen jedan od vođa "kavčana" i glavni na južnoj tribini, dosije podugačak

Autor:

Vesti

29.01.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Marko Miljković privedeni da bi se ispitala njihova umešanost u planirano ubistvo "škaljarca" Marka Ljubiše Kana,

RepublikaFoto: Republika/Tanjug

Hapšenje Veljka Belivuka

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, poznat kao vođa Partizanovih navijača blizak "kavačkom klanu", uhapšen je u petak oko 12 sati sa Markom Miljkovićem na Aerodromu "Nikola Tesla".

Policija istražuje navode iz Crne Gore, prema kojima je on povezan s planiranom likvidacijom Marka Ljubiše Kana, koja je osujećena pre nekoliko dana. Srpsku policiju interesuje i šta Belivuk zna o pokušaju njegove likvidacije, koja je bila planirana na tivatskom aerodromu.

Kan je blizak "škaljarskom klanu", čiji je jedan od vođa pre nego što je ubijen u Grčkoj bio Alan Kožar.

Na beogradskom aerodromu su privedeni i Veljini telohranitelji Marko i Miloš Budimir, Vladimir Grek, Nikola Ivović i Zoran Tomanović.

Kako saznajemo, Velja je u petak, oko 10 sati, sa Miljkovićem napustio Crnu Goru u pratnji policije.

- Belivuk i Miljković uhapšeni su zbog rasvetljavanja planiranog ubistva Ljubiše Kana u Crnoj Gori, zbog kojeg je prošle nedelje uhapšen i Lazar Ilić. Inspektori će ih ispitati koji su razlozi zbog kojih su bili u Crnoj Gori i s kim su sve kontaktirali - priča za naš list izvor iz istrage.

Velja Nevolja prethodno je priveden 19. januara u Kotoru na informativni razgovor, takođe sa Miljkovićem, a s njima je bio i vođa "kavčana" Radoje Zvicer, koji je prošle godine preživeo atentat u Ukrajini, a sutradan su bili gosti na Zvicerovoj slavi.

Dobro poznat srpskom pravosuđu

Veljko Belivuk odranije je poznat istražnim i pravosudnim organima. Reč je o vođi nove navijačke grupe "Prinicipi", koji sarađuje sa "kavačkim klanom". On iza sebe ima poduži dosije zbog različitih krivičnih dela, a najčešće je reč o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Na čelu grupe "Janjičari" našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. nedaleko od Centralnog zatvora.

Sudilo mu se zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, ali je kasnije pravosnažno oslobođen za to delo. U žižu javnosti dospeo je tek nakon brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Samo tri dana nakon toga na aerodromu u Tivtu uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović i Goran Marković, koji su tog dana planirali da ubiju Belivuka i Miljkovića, po nalogu Janka Vukadinovića, koji je blizak vrhu "škaljarskog klana", a za tu likvidaciju spremljeno je između 700.000 i 1,3 miliona evra.

U petak je u Budvi uhapšen i Kraljevčanin Lazar Ilić, koji se sumnjiči da je likvidirao Aleksandra Šarca u TC "Ušće". Ilića sa Strahinjom Savićem, koji je takođe uhapšen u Crnoj Gori, tamošnja policija sumnjiči da je trebalo da izvede ubistvo Marka Ljubiše Kana.

RepublikaFoto: youtube.com/Mario Sekulic
Veljko Belivuk

- Nakon njegovog ispitivanja i prikupljanja drugih dokaza crnogorskim istražiteljima postalo je jasno da su Velja Nevolja i Marko Miljković umešani u organizovanje ubistva Kana, pa su saznanja dojavili srpskoj službi za suzbijanje organizovanog kriminala, čiji pripadnici su uhapsili osumnjičene na aerodromu u Surčinu - objašnjava naš izvor.

Prema našim informacijama, među navijačima kruže priče da je Velja sejao teror po Beogradu i da se ponašao kao "bog i batina" i da su upravo zato "škaljarci" naredili njegovo ubistvo.

- Belivuk se mnogo osilio. Reketirao je ceo Beograd, mislio je da je policija za sebe, a za to je koristio navijačke grupe. Imao je leđa i u vrhu policije - otkriva izvor za Srpski telegraf.

Mediji poslednjih dana pišu o velikoj povezanosti Belivuka sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović, koja je ovom vođi navijača navodno pomogla i da 2018. bude oslobođen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića. Otkriveno je da je Hrkalovićeva pred taj zločin, koji se dogodio 30. januara 2018, Velji poslala poruku u kojoj je pisalo: "Oni ili mi", koju su istražitelji protumačili kao huškačku da bi Belivuk udario na protivnike.

Da nije samo Belivukova glava ucenjena, već i ljudi koji s njim sarađuju, govori i ubistvo koje se desilo u Starčevu u sredu uveče, kada je usmrćen njegov saradnik i pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi" Timotije Stojanović Džimi (24). On je u obračunu narko-dilera upucan u stomak nakon čega je preminuo u pančevačkoj bolnici.

MEĐUNARODNA POTERNICA ZA BELIVUKOVIM ČUVAROM

Tokom hapšenja Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića na beogradskom aerodromu uhapšeno je još pet članova njihovog obezbeđenja koji su se nalazili u džipu sa tablicom na kojoj je, pored brojeva, bila i oznaka PR - Principi, što je i naziv navijačke grupe koju je formirao upravo Belivuk.

Policija je prvobitno krenula da privede Velju Nevolju i Miljkovića, kada su primećena i petorica muškaraca koja su čekala upravo ovu dvojicu. Tada su pripadnici SBPOK priveli i njih.

Elektronski mediji su preneli da je jedan od petorice uhapšenih Nikola Ivović (31), koji je julu mesecu prošle godine uhapšen na Palama u Republici Srpskoj jer je za njim bila raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Stefana Šarovića juna 2019. u Crnoj Gori.

Prilikom tog hapšenja prošle godine kod Ivovića su pronađena dokumenta Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovana, kao i manja količina marihuane.

Novljanin Stefan Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20, kod poznate vile u Đenovićima. U njega je tada ispaljeno šest projektila. Brojni lokalni mediji su nakon likvidacije preneli da se Šarović u policijskim evidencijama vodi kao bezbednosno interesantna osoba.

Foto: Naslovna strana Srpskog telegrafa
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 30. januar 2021.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading