BOGINJA MAFIJE! NOVI DOKAZI U AFERI PRISLUŠKIVANJE: Dijana oslobodila narko-dilera i vratila mu pištolj!

AUTOR: E. S. T.

utorak, 26. 1. 2021.| 21:00

4

Nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je više puta u toku 2018. naređivala policiji da pusti narko-dilera i pripadnika jedne od navijačkih grupa Vladimira Vajdića (42), koji je hapšen s neregistrovanim pištoljem, koji se, inače, koristi za likvidacije, otkriva izvor Srpskog telegrafa.

MUP
Dijana Hrkalović

- Prvi put je zaustavljan u audiju A8, a kod sebe je imao oružje s izbrisanim brojem. Umesto da nazove advokata, kontaktirao je direktno sa Hrkalovićevom, koja je odmah od načelnika odeljenja kriminalističke policije na Novom Beogradu Borisa Vitorovića tražila da bude istog momenta pušten na slobodu, pa čak i da mu se vrati oduzeti pištolj - kaže naš sagovornik.

Da poniženje bude još veće, državna sekretarka je naredila da se kriminalcu da sve što mu je potrebno dok ga ne puste na slobodu.

ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Promenila ime u Boginja Mafije!

Stiče se utisak da Dijana Hrkalović uopšte nije krila bliskost sa kriminalnim strukturama i njenim perjanicama. Naime, ona je posle smene sa mesta državnog sekretara policije u maju 2019. u julu iste godine u stanici na Zvezdari promenila ime u Nika Rina, da bi staro vratila četiri meseca kasnije.

Ovaj potez je jasniji kada se otkrije značenje njenog privremenog imena i prezimena. Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostra i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver. Reč nika znači boginja, pa se kombinacijom dve reči dobije ime Boginja Mafije!

Nekadašnji operativac Službe bezbednosti Božidar Boža Spasić objašnjava za naš list motive za ovu odluku.

SPASIĆ: TO JE BIO ČIN REVOLTA POSLE SKLANJANJA S MESTA GDE JE BILA ALFA I OMEGA

- Ona je bila alfa i omega Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema njoj su se rukovodioci ponašali kao da je ona šef za sva pitanja. Sa pozicije državnog sekretara bavila se i operativnim radom, što je neuobičajeno i nemoguće, i vrlo je verovatno da je ta promena imena, ako se ispostavi kao istinita, bila njen način da pokaže revolt u smislu: "Evo, ja sam kraljica podzemlja, ne možete mi ništa i ja ću to dokazati". To mi je interesantan detalj u njenoj biografiji, ali je notorna činjenica da se takvi potezi smatraju kao osvetnički - priča Spasić.

On kaže da ništa nije moglo više da je izrevoltira od samog sklanjanja sa visoke pozicije u MUP, u kojem je imala svu željenu moć.

Tanjug/AP
IDOL Salvatore Toto Rina

- Niko nije poput ministarstva mogao bolje da je digne u nebesa, ali je pad bio bolan. Ona je u revoltu promenila ime, ali je verovatno kasnije preovladao zdrav razum, koji joj je rekao da to nije pametno. Hrkalovićeva je uživala u toj moći, koja ju je odvela u tzv. policijska nebesa. Bez nje ništa nije moglo da se uradi. Dijana ide na međunarodne konferencije, Dijana će voditi operativne akcije, Dijana će se suprotstaviti opoziciji... Da bi se na kraju sve svelo da ona mora da napusti svoju funkciju i jedino što je mogla da uradi, kao znak pobune, jeste ta promena imena - zaključuje Spasić.

- Policajci su morali da mu donose sokove i sendviče i ispunjavaju mu želje, u čemu je on neskriveno uživao, hvaleći se poznanstvom sa Hrkalovićevom. Neki pripadnici MUP su već svedočili o tome, pa za sada protiv nje postoje elementi više krivičnih dela, od zloupotrebe položaja do trgovine uticajem, jer su i članovi Vajdićeve ekipe ekspresno puštani posle svakog privođenja. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ona koristila kriptovani telefon koji ne može da se prisluškuje i koji obično koriste mafijaši - otkriva izvor našeg lista.

Srpski telegraf
CRNO NA BELO Službena beleška Boška Sekulovića

30.000 evra koštalo skidanje s mera

Ovo nije jedini put kada je Hrkalovićeva koristila funkciju da izvadi iz zatvora svoje pajtaše iz kriminogene sredine. Naime, iste te 2018. godine Vajdića i još dvojicu njegovih pajtaša je u audiju A6 zaustavila Interventna jedinica 92. Tokom kontrole u vozilu su pronađeni panciri, pa su policajci nastavili pretres bez obzira na bahato ponašanje Vajdića, koji je govorio: "Znate li vi ko sam ja, znate li vi da ćete morati da me pustite i vratite auto za 10 minuta?" Srpski telegraf je došao u posed službene beleške koja potvrđuje ovaj događaj.

Krvavi mandat: 78 mrtvih za pet godina

Istraživačka mreža KRIK je svojevremeno objavila Crnu knjigu žrtava mafije, koja je obuhvatila i period od pet godina Hrkalovićkine strahovlade u MUP, i podsetila da su u tom periodu otkrivene veze policije s kriminalnim grupama i porastao broj kriminalnih likvidacija. KRIK ju je povezivao sa vođom navijačke grupe "Janjičari" Saletom Mutavim i tvrdio da je u svom mandatu hapsila isključivo pripadnike "škaljarskog klana".

Za tih pet godina u obračunima mafije likvidirano je 78 osoba, a rešeno je tek pet slučajeva. Sukobi su eskalirali 2015, kada je stradalo 18 ljudi. Takođe, u nekoliko navrata su policajci prijavljivali Hrkalovićevu da krši zakon.

Suspenzija zbog hapšenja navijača

Hrkalovićeva je u lošem sećanju ostala i novosadskim policajcima, koje je takođe ponižavala, ne krijući veze s kriminalcima.

- Došla je pravo u pritvor da vadi jednog od navijača Vojvodine koji je uhapšen jer je napao policajce. Umesto pohvale i priznanja, dobili su suspenziju. Policajce je pred mnogo svedoka izvređala i tog navijača lično izvela iz stanice - ispričao nam je jedan od pripadnika MUP koji je prisustvovao nemilom događaju.

ĆUTALI IZ STRAHA

- Sva trojica su privedena u prostorije SUP Novi Beograd, a auto je predat na drugo odeljenje, odseku za motorna vozila. Posle od 15 do 20 minuta tadašnji načelnik Ratko Kostić pozvao je šefa odseka Boška Sekulovića i naredio mu da se vozilo odmah vrati, uz obrazloženje da je to tražila Dijana Hrkalović. Međutim, Sekulović je vraćanje uslovio službenom beleškom koju bi Sekulović potpisao, na šta mu je ovaj rekao: "Radi šta hoćeš, samo vrati vozilo" - iznosi detalje sagovornik Srpskog telegrafa.

TERALA POLICAJCE DA UGAĐAJU KRIMINALCU DOK JE U STANICI

Prema saznanjima izvora bliskih Službi unutrašnje kontrole MUP, Vajdić je bio izuzetno blizak sa Hrkalovićevom, preko koje je završavao prljave poslove za mafiju.

Vajdić pucao u glavu zbog droge

Tada 32-godišnji Vladimir Vajdić hapšen je u martu 2011, kada je na Dorćolu pucao u glavu i teško ranio Vojislava M. (27) i Danijela L. (36).

Uhapšeni je tada ispalio 20 metaka, a očevici su rekli da je prvo počela svađa, pa tuča, a zatim i pucnjava. Povređeni su uspeli da ulete u audi A6 i pobegnu, dok je Vajdić uskočio u golf 5 i krenuo za njima. Ekipa Interventne jedinice preprečila je put audiju na uglu Dubrovačke i Dunavske ulice, dok su njihove kolege uhapsile Vajdića u Ulici Mike Alasa.

Motiv obračuna se tražio u neraščišćenim računima u poslovima s narkoticima jer su sva trojica mladića odranije bila poznata policiji. Prema operativnim saznanjima policije, Vajdić je pripadao karaburmskoj ekipi Đorđa Prelića (26), koji je osuđen zbog organizovanja ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

- On je preko nje za 30.000 evra skidao neke ljude sa mera nadzora i kontrole, odnosno praćenja i prisluškivanja. Za državnu sekretarku se u to vreme kad je bila bog i batina u MUP govorilo da kontroliše i mafiju i policiju, a sve više dokaza o tome isplivava na površinu. Ljudi su se plašili njene osvete jer je bila u stanju da uništi život i karijeru časnim policajcima, ali sada sve više njih odlučuje da progovori - zaključuje naš izvor.

Osim toga, čitajte i sve o pretnjama koje dobija Jovan Vukotić po izlasku iz zatvora, nove šoknatne detalje o slučaju profesora glume Mike Aleksića i kako to i dalje Dragan Đilas i njegovi mediji pokušavaju da na svoju ruku Grigorija Durića proglase novim patrijarhom. Saznajte i koje to nove laži Đilasovi puleni plasiraju u sinu predsednika Srbije, priču o ždrebaoniku koji čuva tajnu Svetog Save tačno godinu dana posle otkrića da njegove mošti nisu spaljene i na koji način Evropska unija pokušava da napravi geto od Balkana. O svemu ovome čitajte i na portalu Republika.

Republika
NAJVEĆE SRPKINJE BUNTOVNICE: Zbog ljubavi su pobegle u ŠUMU i pljačkale bez straha od smrti!
NAJVEĆE SRPKINJE BUNTOVNICE: Zbog ljubavi su pobegle u ŠUMU i pljačkale bez straha od smrti!
0
REPUBLIKIN RETROVIZOR: Krizni štab doneo NOVE MERE ZA VIKEND, pobeda Srpskog telegrafa, Novak Đoković osvojio Australijan open!
REPUBLIKIN RETROVIZOR: Krizni štab doneo NOVE MERE ZA VIKEND, pobeda Srpskog telegrafa, Novak Đoković osvojio Australijan open!
0

KOMENTARI 4

Srđan27. januar 2021. u 12:40

Razočaran sam da je ovo bilo moguće uraditi a da svi ćute.

8 0 Odgovori

gradjanin27. januar 2021. u 16:31

kada je kolega 2015 napisao informasiju ko u beogradu krade rendzrovere, sutradan ga je doticna smenila sa visoke pozicije u policiji

7 0 Odgovori

master26. januar 2021. u 23:52

Sta je Stefanovic radi za to vreme?????

7 0 Odgovori

Gradjanin27. januar 2021. u 08:10

Meni je sve ovo kao film,glavna glumica ce na kraju filma ostati ziva i zdrava. Koliku moc ima ta zena svaka joj cast. Ja da sam na njenom mestu davno bi bio uhapsen.to je samo u nasoj zemlji da neko ko je po novinarskim naslovima toliko u zlocinima a na slobodi,sta radi policija,tuzilastvo bia .. licno bi pozatvaro novinare ili ministre jer ovo je u najmanju ruku budalastina.toliko lamprdanja bez posledica je blesavo.

6 0 Odgovori


SAZNAJEMO! SPISAK ZA ODSTREL ŠEFA MAFIJE: Zvicer naredio osvetu zbog hapšenja Belivukove grupe!
SAZNAJEMO! SPISAK ZA ODSTREL ŠEFA MAFIJE: Zvicer naredio osvetu zbog hapšenja Belivukove grupe!
0
IDEMO DO KRAJA! Premijerka rešena da odvoji žito od kukolja: Otkrićemo sve koji su radili za državu, a štitili kriminal!
IDEMO DO KRAJA! Premijerka rešena da odvoji žito od kukolja: Otkrićemo sve koji su radili za državu, a štitili kriminal!
0
TAJNA NEDODIRLJIVOSTI VELJE NEVOLJE: Šef policije Belivukov telohranitelj
TAJNA NEDODIRLJIVOSTI VELJE NEVOLJE: Šef policije Belivukov telohranitelj
0
AFERA PRISLUŠKIVANJE! DIJANI PRETI 15 GODINA ZATVORA: Bivša državna sekretarka MUP u žiži istrage!
AFERA "PRISLUŠKIVANJE"! DIJANI PRETI 15 GODINA ZATVORA: Bivša državna sekretarka MUP u žiži istrage!
1
MIGRANTI SE KRILI U HLADNJAČI! Policija ih uhvatila na parkingu i izdala nalog za napuštanje Srbije!
0

MIGRANTI SE KRILI U HLADNJAČI! Policija ih uhvatila na parkingu i izdala nalog za napuštanje Srbije!

NEKI ĆE IMATI TRAJNE POSLEDICE: Koje promene se dešavaju u našem telu posle godinu dana rada od kuće?
0
NEKI ĆE IMATI TRAJNE POSLEDICE: Koje promene se dešavaju u našem telu posle godinu dana rada od kuće?
S njim je delio istu sudbinu, a ovo je MLADIĆEVO PISMO IZ HAGA: Šefe moj...
0
S njim je delio istu sudbinu, a ovo je MLADIĆEVO PISMO IZ HAGA: Šefe moj...
GOJKOVIĆ UPOZORIO: U Vranju nešto ne ide kako treba!
Srbija

GOJKOVIĆ UPOZORIO: U Vranju nešto ne ide kako treba!

Tanjug

 - ponedeljak, 1. 3. 2021. u 16:49 0

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će sutra poseban tim Ministarstva zdravlja posetiti Vranje, kako bi se...

Vesić: OD DANAS SVE USLUŽNE RADNJE RADE DO 20 ČASOVA!
Srbija

Vesić: OD DANAS SVE USLUŽNE RADNJE RADE DO 20 ČASOVA!

Republika.rs

 - ponedeljak, 1. 3. 2021. u 16:28 >> 16:31 0

Od danas je radno vreme kompanija koje rade u sektoru usluga ponovo do 20.00 sati, objavio je Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

(VIDEO) SEDNICA KRIZNOG ŠTABA JE ZAVRŠENA: Medicinski deo predlaže policijski čas, odluka se očekuje u najkraćem roku!
Srbija

(VIDEO) SEDNICA KRIZNOG ŠTABA JE ZAVRŠENA: Medicinski deo predlaže policijski čas, odluka se očekuje u najkraćem roku!

Republika

 - ponedeljak, 1. 3. 2021. u 16:12 >> 16:28 0

Sednica Kriznog štaba je upravo završena. U toku su izjave za javnost.

REPUBLIKA SAZNAJE: Medicinski deo Kriznog štaba predlaže uvođenje POLICIJSKOG ČASA!
Srbija

REPUBLIKA SAZNAJE: Medicinski deo Kriznog štaba predlaže uvođenje POLICIJSKOG ČASA!

Republika

 - ponedeljak, 1. 3. 2021. u 16:10 0

Kako Republika saznaje, medicinski deo Kriznog štaba predložio je uvođenje policijskog časa kao jedino efikasno rešenje.

Organizacija Animal rescue Srbija dobija prostorije i postaje partner Beograda!
Beograd

Organizacija "Animal rescue Srbija" dobija prostorije i postaje partner Beograda!

Republika.rs

 - ponedeljak, 1. 3. 2021. u 15:52 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je danas u Starom dvoru sastanak sa predsednikom nevladine organizacije "Animal rescue...

ŽESTOKA RASPRAVA NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA! Medicinski deo traži ZATVARANJE NA SEDAM DANA!
ŽESTOKA RASPRAVA NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA! Medicinski deo traži ZATVARANJE NA SEDAM DANA!
0

Medicinski deo Kriznog štaba je na sednici koja je u toku zatražio potpuno zatvaranje Srbije na...

NOV KORONA PRESEK ZABRINJAVA: Danas imamo 3.469 zaraženih osoba i 16 preminulih!
NOV KORONA PRESEK ZABRINJAVA: Danas imamo 3.469 zaraženih osoba i 16 preminulih!
0

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 13.286 osoba, od kojih je pozitivno...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom Telegrafu - informacije kojih nema u drugim novinama

    Naslovna za 1. 3. 2021.